Jasné. U nás pod Tatrami je to bežné. Ráno fúka jedným smerom a večer druhým. Ak človek býva na správnom mieste, tak má obe cesty s vetrom v zádech
Uvažoval som (teoreticky) že keď idem 25km/hod po rovine a oproti mne fúka vietor 25 km/hod tak miniem energie toľko akoby som šlapal rýchlosťou 50km/hod v bezvetrí. Teória je bez uvažovania trecích síl.
Takže s vetrom do chrbta rýchlosti 25km/hod prekonavam len trecie sily.
Videl som surferov poživať na ťahanie lietajúceho draka, prečo by to nemohli využívať aj cyklisti?
...Uvažoval som (teoreticky) že keď idem 25km/hod po rovine a oproti mne fúka vietor 25 km/hod tak miniem energie toľko akoby som šlapal rýchlosťou 50km/hod v bezvetrí. Teória je bez uvažovania trecích síl.
Takže s vetrom do chrbta rýchlosti 25km/hod prekonavam len trecie sily. ...
jasné. a keď do decového pohára naleješ dve poldeci 40-tky. tak máš deco 80-tky, to potom narieďiš ďalším decom vody a máš z pôvodného deca 40-ky dve deci 40-ky.
Ked budes chciet povýšiť teoreticke uvazovanie o level vyssie, tak skus predtym co-to naštudovať, napr. Cx, koeficient odporu vzduchu na uvod postačí...
Waw. Koľko odborníkov na aerodynamiku . Ak si myslíte že je jedo či fúka vietor proti vám alebo do chrbta, tak vám to nebudem brať.
Elektrobikeri toto už nepotrebujú riešiť. Prírodné živly majú skrotené, spútané a pripravené im slúžiť. Energie vesmíru len čakajú na ich povel aby im boli užitočné. Tak prečo ich nevyžiť?
Waw. Koľko odborníkov na aerodynamiku . Ak si myslíte že je jedo či fúka vietor proti vám alebo do chrbta, tak vám to nebudem brať.
Elektrobikeri toto už nepotrebujú riešiť. Prírodné živly majú skrotené, spútané a pripravené im slúžiť. Energie vesmíru len čakajú na ich povel aby im boli užitočné. Tak prečo ich nevyžiť?
tak tak...a keď ten živel prevráti v lese strom ,zavolajú si helikoptéru aby im ho cez neho preniesla
Nie, zatiaľ v slusivych kozuskoch , veď bolo len 18 stupňov ...
Zatiaľ nejazdia, lebo šetria baterky pred chladom. Ale páperky, vaťáky, vlnené roláky atd vyzdvihnuté z čistiarne sú pripravené na prvé horúce dni. Začnú sa všade rojiť ako muchy pri teplom lajne
Fajn vec na tú baterku. Ale je cítiť že sú elektróny v baterke v chlade pomalšie. Ako spermie biobikera po 100km šlapaní
Každý sa obliekame podľa potreby. Načo vrstvia super turbo merino a tenučké vetrovečky a potom sa divia že vyzerajú ako Michael Jackson pred návštevou detského domova?
Pohodlie a účel je na prvom mieste.
Keby takto rozmýšľali kozmonauti, tak by museli byť vo vesmire v elasťáčkoch...
Ta chvila uz nastala.
Niektori potrebuju kardiostimulatory (objektivne, k zivotu), niektori potrebuju e-biky (subjektivne, k "sportu" v ich ponimani...)
//samozrejme chapemaakceptujem, ked niekto so zdravotným obmedzenim pouzije dopomoc,ale nie bezny zdravy/mlady jedinec
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uvažoval som (teoreticky) že keď idem 25km/hod po rovine a oproti mne fúka vietor 25 km/hod tak miniem energie toľko akoby som šlapal rýchlosťou 50km/hod v bezvetrí. Teória je bez uvažovania trecích síl.
Takže s vetrom do chrbta rýchlosti 25km/hod prekonavam len trecie sily.
Videl som surferov poživať na ťahanie lietajúceho draka, prečo by to nemohli využívať aj cyklisti?
japonci majú na to výraz - Seppuku
Takže s vetrom do chrbta rýchlosti 25km/hod prekonavam len trecie sily. ...
jasné. a keď do decového pohára naleješ dve poldeci 40-tky. tak máš deco 80-tky, to potom narieďiš ďalším decom vody a máš z pôvodného deca 40-ky dve deci 40-ky.
tak tak...a keď ten živel prevráti v lese strom ,zavolajú si helikoptéru aby im ho cez neho preniesla
Zatiaľ nejazdia, lebo šetria baterky pred chladom. Ale páperky, vaťáky, vlnené roláky atd vyzdvihnuté z čistiarne sú pripravené na prvé horúce dni. Začnú sa všade rojiť ako muchy pri teplom lajne
Čo oko nevidí...
A viac cyklistov dokáže udržať stolicu😀
Každý sa obliekame podľa potreby. Načo vrstvia super turbo merino a tenučké vetrovečky a potom sa divia že vyzerajú ako Michael Jackson pred návštevou detského domova?
Pohodlie a účel je na prvom mieste.
Keby takto rozmýšľali kozmonauti, tak by museli byť vo vesmire v elasťáčkoch...
kto na cestny si da baterku
Za chvíľu bude možné pripojiť baterku aj k ľudskému telu.
Niektori potrebuju kardiostimulatory (objektivne, k zivotu), niektori potrebuju e-biky (subjektivne, k "sportu" v ich ponimani...)
//samozrejme chapemaakceptujem, ked niekto so zdravotným obmedzenim pouzije dopomoc,ale nie bezny zdravy/mlady jedinec
A nazyva sa to mechanicky doping.