Hádam nezakladám duplicitnú tému. Budem mať nové kolesá a je v pláne prerábka na bezduše (aj teraz alebo až v lete). Na MTB to mám za tie roky zmáknute čo sa týka techniky, tmelov, plášťov. Ak máte nejaké skúsenosti a rady v čom si dať pozor alebo čo urobiť inak ako u MTB budem rád (páska, tmel, plášte). Možno aj pre ostatných
ja som spokojny, drzalo to dobre aj na vode, jazdim s tym na graveli ako druhy par kolies ktore su take cestne 50tky. bezdusovo, na 3 bar sa s tym daju jazdit v pohode aj rakuske polnacky a sotolinky. Schwalbe nepoznam tak neviem porovnat.
Jazdíte niekto Grand Prix 5000 S TR rozmer 28 alebo 30? Rozmýšľam nad týmito plášťami len som čítal aj negatívne skúsenosti.
Jazdím 28mm plášte na hookless ráfkoch s vnútornou šírkou 22mm ako bezduše. Tlak držia výborne. V zákrutách cítim istotu podobne ako na Schwalbe Pro1. Conti sú skvelé. O akých negatívnych skúsenostiach si čítal?
Gerson Ja som tiez spokojny majitel, GP5000 STR, rozmer 32mm. Bez problemov som ich obul na dvojo roznych kolies aj bez pouzitia montpak, nafukal som ich aj bez kompresora ci ineho speci gadgetu na tubeless plaste. Na hooked rafiku so sirkou 21mm som nameral 32mm vonkajsi. Pri dusovej verzii co som mal predtym to bolo nieco malo pod 31mm. Jazdim ich ale skor po lepsich a horsich cestach, obcas udupana hlina, ziadna sotolinka ako Scarinko
Tlakujem podla tohto kalkulatora: https://silca.cc/pages/sppc-form
caute,nemate niekto tip, ako poriesit problem,ze skusam prerobit na bezduse, rafiky su TLR, plaste tufo comtura 4 TR, ale patky plasta mi nedrzi v rafiku. Nafukal som ho boostrom,patky sadli, ale kym stihnem nasrubovat ventilok,tak patky vypadnu. Deje sa to uz pri tlaku 2-3 bary v plasti, ze patky vypadnu, skusal som aj s dusou a vybrat len jednu stranu,ale stale ten isty vysledok, patky nedrzia a spadnu do rafika. Obycajnou pumpou nenafukam a ani kompresorom, pokial nevysrubujem z ventilku ten maly dzigi...dik za kazdu radu (mydlova voda nepomohla)
Mal som 2 roky 25 mm 5000TR, z nich sa párali také vlákna od pätky. Na jednej som aj narezal bok, tlak držal, ale podlepil som to. Od minulého leta mám obuté nové 5000S TR, tiež 25mm. Tie S- ká sa lepšie nahadzujú, to predtým bol boj. Fajn sa odvaľujú, aj dobre držia (subjektívne).
Fajn plášte, podľa mňa.
Ja som včera nahodil a bol to celkom boj miestami. Riadne som musel namydliť plášť aj ráfik. S pumpou bez šance nafúkať tak bol použitý kompresor. Na prvý pohľad sú o dosť užšie ako predchádzajúce conti grand sport 28cky. Dúfam že vydržia ale zatiaľ po prvej krátkej jazde spokojnosť.
Už nahodené Continental Grand Prix 5000 S TR, 28mm oproti minulej verzie -50g dolu (330g vs 280g). Samozrejme ubrali na gume a šírke, tak uvidím koľko vydržia (staršie vydržali cca 8000km ale už boli doráfané kamienkami, hlavne zadný aj zjazdený a už dlhšie som v nich neriešil tmel, tak by to bol risk). Uvidím teraz, hádam cez 5000km dám. Staršie mali na 21mm ráfiku 30mm a tieto 29mm, čo je stále viac ako 28mm tak z nich kvôli hmotnosti neurobili nepoužiteľné úžovky.
Na plášťoch, kotúči a DuraAce pedáľoch som dal hmotnosť Boniho dole z 7,7kg na 7,5kg. Priestor ostal už len na komplet DuraAce sade, ale na to sa ešte necítim, radšej "investujem" do XTR na MTB keď si musím vybrať jeden bike
No nie je vraj - však keď aj pri tej 25mm verzii uberú z 300g na 250g tak sa to niekde musí prejaviť, na vzduchu to neušetria Ja sa viac "obávam" ako budú držať tlak...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdím 28mm plášte na hookless ráfkoch s vnútornou šírkou 22mm ako bezduše. Tlak držia výborne. V zákrutách cítim istotu podobne ako na Schwalbe Pro1. Conti sú skvelé. O akých negatívnych skúsenostiach si čítal?
Tlakujem podla tohto kalkulatora: https://silca.cc/pages/sppc-form
Ja mám predchadzajúci model (bez toho S) a ten je parádny. Len vieš ho zohnať v šírke 28?
A aké negatívne skúsenosti písali?
Fajn plášte, podľa mňa.
Koľko ťa stáli, už ho v 28mm rozmere majú aj tu v MTBikeri. Ale keď som videl cenu 85€ skoro som omdlel
Na plášťoch, kotúči a DuraAce pedáľoch som dal hmotnosť Boniho dole z 7,7kg na 7,5kg. Priestor ostal už len na komplet DuraAce sade, ale na to sa ešte necítim, radšej "investujem" do XTR na MTB keď si musím vybrať jeden bike