- dat si vyrobit taketo slnecne sportove okuliare dioptricke
- alebo pouzivat cocky s ktorymi nemam ziadne skusenosti zatial a kupit lacne bezne slnecne okuliare
Co je lepsie, vyhodnejsie alebo lacnejsie?
posledný komentár: 22. 3. 2025 o 9:22
posledný komentár: 22. 3. 2025 o 9:22
Aká značka?
To nie je problém keď je rám kompatibilný s tou vložkou. Čo viem z vlastnej skúsenosti a čo som aj mal tak od Julbo, tie sklá Zebra sú fakt dobré, potom som mal aj Shimano, no to sa kvalitou nedalo porovnať. Záleží aký máš rozpočet. Tie klipy robia viaceré značky. Pri tých dobrých značkách to lacne nie je, no kvalita je tam citeľná v porovnaní s lacnejšími.
Obyčajné okuliare Oakley Ojector, sklá plastové neztenšované tuším 1,5 AR. Tých 145€ bolo bez okuliarov.
https://katmarka.com/
vacsina optik na otazku kolko trva vyrobit okuliare odpovedala komicky 7-14 dni
nastastie sme nasli jednu malu optiku v petrzalke kde nebol problem na druhy den mat a dokonca aj cena bola znesitelna vramci moznosti a aktualneho trhu.
ale mali tam dvoje take slnecne sportovejsie okuliare kde by vedeli dat aj dioptrie ale musia to poslat niekam na posudenie koli velkosti sosovky, aj mi to vysvetlovali ale nie celkom som to pochopil. ide o pomer priemeru sosofky v rame vs rozmer vzdialenosti stredu oci alebo tak nejak. neboli to ziadne oakley ani nic take svetoborne ale boli celkom zahnute, prilahli mi k tvari a vychadzalo to niekde okolo 250 aj s fotochromatickymi sklami +-
pojdem sa tam este porozpravat, vcera som si bol po nove civilne okuliare a zrazu aj lepsie vidim
fixska urcite sagita.sk ? nejak mi to k nim nesedi, robia peciatky a reklamne veci
asi skor https://www.sagitta.sk/
Nie, mám iba dioptrické fotochrómy Oakley, ale moc ich nenosím, skôr ich mám ako náhradné okuliare lebo ma straničky tlačia za ušami a to že dosť a potom mám dioptrické slnečné RP jedny sklo racing red a druhé hnedé slnečné, obe zo Sagitty ale však to som tu už písala aspoň 5x. Nie som fanúšik fotochrómov, celkovo mi to nejak nevyhovuje, som zvyknutá pozerať sa "bez filtra", slnečné nosím len na civil alebo na také jazdenie akože na hrádzu alebo ako by som to.
beriem spat, RP je drahe ako fras, v podstate na urovni Oakley
som bol vcera na chvilu v optike eyecare kde maju RP a ujo sa fakt snazil ale ta talianska cenova politika je desna.
za jedno fotochromaticke sklo s dioptriou pytaju 250+ eur, k tomu ramik 150-250 eur
najmenej co sme vypocitali boli nejake RP ramiky s neznackovymi sklami ale tiez kvalitnymi kde aj pri vynechani fotochromu sme skoncili na 400 za okuliare. Navyse tie ramy sa predavaju aj s tymi slnecnymi sklami ktore su kazdemu kto tam chce dioptrie na dve veci a samotny ram nepredaju bez nich.
vidim to dost skepticky s okuliarmi, este keby to bolo niekde okolo 250 by som to mozno nejak prekusol ale takto. je to velmi krehke a znici sa to velmi lahko a rychlo
bol som vcera aj v tej sagitta ale uz asi neskoro lebo vsetko pozatvarane a nikde nemaju nejake otvaracie hodiny
Neviem presnu značku, mala na vyber tri, zobral som strednu kvalitu na zaciatok. Optika sa u nas vola excelent. Znacku skiel si vyberieš podla ceny, kolko do toho chces vrazit v kazdej optike. Alebo si najdes tuto nasu a das si to tam s0ravit))
Ja som dnes v optike skusal jedny take civilnejsie okuliare tiez do ktorych nejake zakladnejsie fotochromy vychadzali 46 eur za par. Ram stal nejakych 44. Zvazujem ich skusit, na tvari sedeli celkom dobre len teda neboli zakrivene a cyklisticke. Skor mi pripominali tie cepove gulate cudne okuliare ?