mathoso napísal:
u nas boli demonstracia "za mier", v cechach to beru ze "proti chudobe", by som im doprial zit nejake vojnove roky v poslednej storocnici, alebo tych 30 rokov pod rusmi boli tiez uzasny blahobyt ... https://twitter.com/StevoEisele/status/1634654293822255109


Tam boli len tí čo na to majú čas a nemusia robiť nič užitočné.
Terapia prácou je to čo by ich z psychických problémov, z nudy a nevedomosti vyliečilo.

Nemôžem si pomôcť ale rozmaznanosť a lenivosť je náš hlavný handicap.
12.03.2023 - 17:23:03
03
milos21 napísal:
No je rozdiel vytvoriť účinne očkovanie na špecifický vírus, ktorý napáda imunitné bunky, ako na bežný koronavirus alebo vírus chrípky, kde ti stačí vedieť presný antigénový profil a máš to "hneď" - problémom sú klinické testy, čo počas pandémie je tak trochu logicky problém. A nie, preventívne sa nedá proti koronavírusom ani chrípke všeobecne efektívne očkovať lebo ich antigénový profil sa mutáciami rýchlo mení, ideálne musíš počkať na pandémiu konkrétnym sérotypom vírusu. Ja dúfam na očkovanie RSV (zatiaľ existuje iba pasívna imunoprofylaxia určená len pre špecifické rizikové deti), lebo už ma nebaví každý rok riešiť toľko detí na kyslíku (COVID-19 v akútnom priebehu bol oproti RSV u detí "chrípôčka"). Kde viazne očkovanie proti HIV, tak to je momentálne mimo mojich vedomostí.

Ad rakovina, existuje očkovanie "proti rakovine" v zmysle očkovania proti HPV ktorý indukuje rakovinové bujnenie. Ale možno si to mýliš s genetickou terapiou, čo je niečo iné a zložitejšie ako očkovanie proti infekčným ochoreniam. Nie je rakovina ako rakovina, aj rakovina jedného typu môže mať X subtypov s rozdielnym biologickým správaním a efektom na liečbu.


… uhol pohľadu , veku a pridružených komorbidit u pacientov . Covid 19 alfa, delta bol potenciálne smrteľný pre rizikové skupiny starších a zvlášť geriatrickych pacientov . Pre detičky bol chrípočkou . RSV dospeli fakuju , poväčšine prežijú , čo sa o chrípke a momentalne prebiehajúcej premorovacej ďalšej vlne Covid19 , povedat neda … aj teraz sa zomiera na Covid19 , tomu ver .
12.03.2023 - 21:01:55
00
Preto som zdôraznil deti a akútny priebeh… (presne s tohto dôvodu že som očakával takú reakciu :lol: )
12.03.2023 - 23:30:32
00
kedy už konečne začne konať prokuratúra?
13. marca 2023 11:19
Končiaci šéf inšpekcie rezortu vnútra: Fico sa dostal k nahrávkam vyšetrovateľov NAKA nelegálne
https://dennikn.sk/minuta/3280088/?ref=mwat
13.03.2023 - 12:49:30
02
zaujimavy rozhovor s velmi sympatickou pani :P :f:
a kedze trochu filozofuje aj o politike, tak to davam sem

thumb_up0thumb_down
13.03.2023 - 22:26:48
02
thumb_up0thumb_down
14.03.2023 - 12:07:29
10
Tento mega hňup už nikdy nedostane môj hlas lebo presne som vedel, že ako (ex)voličovi mi bude úplne na p*d tento krepý koučing spoza plota práve tam, kde dostal mandát a bolo jeho psou povinnosťou sa pričiniť osobne. Tak nič teda.

Aj Korčoka si môže strčiť za klobúk, btw.

Prílohy:

rsss3.jpg
rsss3.jpg 27.36 KiB thumb_up0thumb_down

14.03.2023 - 14:25:01
03
šulin už nikoho nezaujíma.
14.03.2023 - 15:23:57
01
Presne tak. Ja som ho volil na zaciatku raz, ale pre mna skoncil v momente , ako chodil ku Kocnerovi na ranajky ako na klavir. Myslim si, ze sam to uz vzdal /preto za predsedu SAS chcel natlacit Korcoka/, a po volbach, ak sa mozno nedostanu do parlamentu, odide na ranc.
Sulik je vlastne vecsia politicka mrtvola ako Matovic. Matovic bude po volbach robit v opozicii velkeho sasa, co je jedina rola ktora mu ide. A to som tohto debila volil v poslednych volbach, lebo bolo velmi pravdepodobne, ze moze "sundat" Fica.

Prílohy:

sulik_balonik_banksy.jpg
sulik_balonik_banksy.jpg 92.88 KiB thumb_up0thumb_down

14.03.2023 - 15:39:10
03
Jozef Šátek
1 d. ·
My nič, my muzikanti, nešťastná náhoda ale už sme toho „inštruktora sebaobrany“ vyhodili. Tak nejako sa vyjadrujú zodpovední funkcionári Akadémie PZ či ministerstva vnútra k tragickej udalosti ťažkého strelného poranenia mladej policajnej kadetky.
Ako bývalý policajný vyšetrovateľ sa pokúsim zo zverejnených informácií objasniť čo sa vlastne stalo :
V priestoroch štátnej inštitúcie „Akadémie PZ“ v hangári špeciálne vybavenom pre streľbu v rôznych polohách a na rôzne figuríny Vladimír Š. civilný zamestnanec akadémie ako „inštruktor sebaobrany“ mimo rámec oficiálneho vyučovania (počas voľného času) v rozpore so zákonom, internou smernicou MV SR nad rozsah svojich pedagogických právomocí vykonával (predpokladám) za peňažnú odplatu súkromný praktický výcvik so strelnou zbraňou so zasunutým zásobníkom plne napáskovaným nábojmi (slepými i ostrým) a to so skupinou policajných študentov, ktorí (predpokladám) boli vyzbrojení služobnými strelnými zbraňami, pričom pri neodbornej manipulácii vyšiel zo strelnej zbrane Vladimíra Š. výstrel a projektil zasiahol jednu z policajných katediet v zadnej časti v blízkosti chrbtice, čím jej spôsobil život ohrozujúcu ťažkú újmu na zdraví s možnými trvalými následkami. Podľa rektorky Akadémie PZ mal Vladimír Š. takúto „činnosť“ povolenú od predchádzajúceho vedúceho katedry telocviku a ten súčasný mu ju „zakázal“.
Je vrcholne zahanbujúce, že v inštitúcii, kde sa pripravujú mladí adepti polície na svoje povolanie chrániť práva a slobody občanov, ich život a majetok, tak práve tam ich pedagógovia porušovali zákon i interné predpisy.
Už teraz je preukázané, že strelecký kurz policajtov mohol vykonávať len pedagóg s odbornou spôsobilosťou a podľa ministerského nariadenia musel byť v služobnom pomere policajta, pričom Vladimír Š. ani jedno ani druhé nespĺňal. Už teraz je preukázané a tvrdí to samotná rektorka akadémie, že takáto protiprávna činnosť bola v objekte akadémie praktizovaná dlhodobo a na túto mal Vladimír Š. aj „povolenie“ od predchádzajúceho vedúceho katedry telocviku. Ak sa teda takýto kurz realizoval dlhodobo a s takým veľkým počtom jeho účastníkov (mladých policajtov), tak možno urobiť aj záver, že o tejto nezákonnej činnosti mali vedomosť viacerí pedagogickí pracovníci akadémie a fakticky to bolo „verejným tajomstvom“ a nikto z nich nezasiahol.
Až nový vedúci katedry telocviku mal údajne „zakázať“ Vladimírovi Š. vykonávať takýto strelecký kurz. Avšak závažné pochybnosti o existencii takéhoto „zákazu“ prípadne jeho kontroly vyvoláva fakt, že napriek tomu Vladimír Š. v nezákonnom súkromnom výcviku pokračoval a podľa všetkého tento zákaz sa nedostal až k policajným študentom, keďže tento kurz ďalej navštevovali. Tieto fakty v podstate značne anulujú význam deklarovaného „zákazu“, ako keby ani nebol a javí sa až po vzniku závažného následku ako „slaboduchá výhovorka“.
Keďže strelecký kurz bol vykonávaný odborne nespôsobilou osobou, mimo schváleného výukového programu policajtov, tak bol vykonávaný „načierno“, pričom za jej účasť (predpokladám) museli policajní študenti Vladimírovi Š. poskytnúť peňažnú úplatu. Z tohto dôvodu existuje závažné podozrenie, že Vladimír Š. sa dopustil najmenej priestupku na úseku podnikania podľa § 24 ods. 1, písm. a/ zákona o priestupkoch, keďže „neoprávnene vykonáva obchodnú, výrobnú alebo inú zárobkovú činnosť“, dokonca sa môže jednať o podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného podnikania podľa § 251 ods. 1/ Trestného zákona. Práve táto nezákonná činnosť s vysokou mierou rizikovosti pre život a zdravie jej účastníkov vytvorila podmienky vzniku kritickej situácie, pri ktorej bol priamo ohrozený život policajnej študentky a hrozí jej ochrnutie. Na vzniku a dlhodobej existencii tejto kritickej situácie majú svoj podiel všetci nadriadení Vladimíra Š. vo vertikále od vedúceho katedry až prípadne po rektorku Akadémie PZ.
Je v rozpore s Trestným poriadkom stav, keď orgány činné v trestnom konaní zabezpečia dôkazy potvrdzujúce fakt, že bol spáchaný trestný čin a tento spáchala konkrétna osoba a tejto nevznesú obvinenie. Takýto nezákonný stav v súčasnej dobe v tejto trestnej veci existuje. Niekto sa nám snaží nahovoriť, že odklad vzniesť obvinenie Vladimírovi Š. je založený na riešení „hlavnej otázky“, ktorá znie „ako sa do pištole, ktorú na nepovolenom kurze používal V.Š., mohol dostať ostrý náboj.“ Tento problém však má až druhoradý význam a sám od seba nie je dôvodom k odkladu vznesenia obvinenia.
V súčasnej dobe je dostatok dôkazov odôvodňujúcich záver, že trestný čin ublíženia na zdraví (ťažkú ujmu) z nedbanlivosti podľa § 157 ods. 1, 2 písm. a/ (spáchané so zbraňou) Trestného zákona (trest odňatia slobody 1-5 rokov) spáchala konkrétna osoba Vladimír Š. a preto jej už malo byť vznesené obvinenie. Fakt, akým spôsobom sa medzi tzv. slepé náboje dostal náboj „ostrý“ je z pohľadu trestnoprávnej zodpovednosti Vladimíra Š. nepodstatná, keďže nikto iný len Vladimír Š. ako držiteľ zbrojného preukazu bol povinný vykonať pred použitím svojej zbrane kontrolu použitého streliva, po prípadnom zistení ostrého náboja tento vyradiť a až potom strelnú zbraň použiť. Keďže túto svoju zákonnú povinnosť nesplnil je v plnom rozsahu dôvodne podozrivým za spôsobenie ťažkej ujmy na zdraví policajnej študentke (viď prípad amerického herca Aleca Baldwina, ktorý zastrelil pri natáčaní filmu kameramanku).
Ak minister Mikulec i rektorka akadémie Kurilovská tvrdia, že nemali povinnosť hlbšej kontroly minulosti civilného zamestnanca Akadémie PZ pre oblasť „telocviku“ ani vyžadovať od neho bezpečnostnú previerku, tak treba uviesť, že to oni dvaja určujú, od ktorých zamestnancov Akadémie sa vyžaduje bezpečnostná previerka a v akom rozsahu. Je jasné, že aj civilný zamestnanec významnej bezpečnostnej inštitúcie akou určite je Akadémia PZ by mal mať bezpečnostnú previerku čo i len najnižšieho stupňa.
14.03.2023 - 16:06:24
27
triki
bolo by dobré uviesť, že menovaný sa volá VOLODIMIR nie Vladimír a je "bývalým" občanom "okupanta z východu" ktorý (okrem iných ruzzov) získal dosť "podivne" občianstvo za pomoci sviečkového manifestanta a terajšieho prudkého rusofila JUDr Jána a okrem toho bol (pred tým) príslušníkom špeciálnych ozbrojených oddielov FSB (ex KGB) a otvorene sa hlasi k podpore ruzzka
previerku nemal, LEBO civilný zamestnanec ju nepotrebuje a SIS samozrejme o jeho minulosti nič netušila,
LEBO za GROŠ "aj dúm v Praze" :-(
EDIT nevšimol som si že sa táto info už objavila v inej téme dnes po 11:00
14.03.2023 - 18:51:18
114
https://twitter.com/MirkaMeszaros/status/1635718083196198912 ola(j)no
14.03.2023 - 21:38:24
00
tu je záznam z výboru o danej strelbe. fízli hrajú zas len na seba lebo to úplne posxali a kryjú sa navzájom.Kurilovská a ko kaliho figúrka je úplný odpad.žiadna sebareflexia.
Ale aký štát taká polícia.Alibizmus ako z knihy.

https://www.youtube.com/watch?v=T3nP3mWuU9g
15.03.2023 - 07:11:13
01
triki napísal:
šulin už nikoho nezaujíma.


O každého štandardného politika sa v tržnej ekonomike a teda v demokratických krajinách zaujímajú dve úplne rozdielne skupiny ľudí :

1. Nezávislí/demokratickí finanční podporovatelia ktorí v ňom vidia dobrého hovorcu pre presadzovanie ich ekonomických záujmov a preto mu financujú politických marketérov vrátane médií , redaktorov a politológov.
2. Voliči ktorí mu na základe informácií vytvorených hlavne médiami dajú alebo nedajú svoj hlas.

V druhom bode sme žiaľ mi Slováci príliš emociálny a usilovní dezoláti to veľmi dobre vedia a áno šulin im v tom žiaľ úspešne pomáha takže aj pri postupnej strate finančnej opory hrozí ich návrat.
Zatiaľ totiž pochybujem že sa nezávislí/demokratický finančníci zhodnú aby si aspoň na chvíľu prestali konkurovať
a zaplatili niekoľko desiatok diskusií ( najlepšie šulin - fico ) napr. na tému že celá stará koalícia zabezpečila najlacnejšie energie na Slovensku .

No a neštandardní politik by mal podľa mňa šancu na návrat len v prípade výskytu novej a ešte silnejšej emociálnej udalosti .

Ešte musím doplniť že zatiaľ nikto nevymyslel nič spravodlivejšie ako tržnú ekonomiku a mi Slováci to stále nechápeme.
15.03.2023 - 07:12:07
01
Aky volic, taky politik. Vecne nadavame na to, co mame v parlamente, ze to ma casto iq burgyne a vie to prinajlepsom iba kradnut. Ale presne rovnaki sme aj my, volici.

A riesenie nie je snivat o "lepsich" politikoch, ale vstupit si do svedomia co mozem spravit aby som bol lepsi volic, a ako mozem prebudit okolie.
Mimochodom comu vobec nerozumiem je, naco ludia vobec sleduju nejake vyjadrenia politikov. Ved to su len marketingove zvasty. Zaborska "pomaha rodickam", psychopatovic rodinam, kollar netusim co trepe lebo jedine co ma zaujima je, co robi. Maju dlhy zoznam toho, co v parlamente ci vlade presadzovali. To jedine je podstatne a nie akekolvek reci.
15.03.2023 - 08:27:14
07

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up