Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Serusme, má niekto skúsenosti s týmito kolesami? Cenovku majú vyššiu, ale je aj opodstatnená? Bývam v oblasti VKV, takže výška rafika je myslím na ten vietor akurát. Môžem ich mať za relatívne výhodných podmienok s bicyklom. Ďakujem za všetky rady
Je to aj o skúsenostiach, a tie ja žiaľ z ďaleka nemám. Bicykel bude jazdiť aj ako comuter, nie len na výjazdy, za dobrého počasia. Búrka má už nie raz postretla, tam by to pri mojich schopnostiach nemuselo dobre dopadnúť, pozrime sa na to reálne
Poraďte nejaké lacné ľahké kolesá cca 200-300eur bezdušove discove Shimano orech .Potrebujem na endurance/gravel na plášte cca 32-35mm.Aj zahraničný shop.
Kde sa dá servisovat ľahko náboj orech.Vyška rafika cca 30mm aspoň.Nemusia byť značkové.
Spice nemozu hrkotat ani cinkat, pokial nie su niple uvolnene tak, ze pnutie uplne zmizne. Realne je praskanie/skripanie pri uvolnenom vyplete. Kto pri strojovo vypletanych kolesach neratal s malym servisom vypletu, v buducnosti by mal?
Ja som kupoval v lete 2021 na cesťák. Kotúčove, ráfik 42mm a mam tie ich naboje HRD1. Odjazdené teda 1,5 sezóny ako bezdušáky a zatiaľ som na nich nič nerobil. Ale nájazd zase nemám nejaký brutálny. lebo viac jazdím mtb.
Čo sa preferuje viac pri kúpe kolies diskovych AL a Carbon center look uchytenie kotúča alebo 6bolt skrutkové uchytenie kotúča.Vaha dostupnosť výdrž trenie kotúča cena.
Najväčší rozdiel je asi dostupnosť kotúčov. Na 6 dier robí skoro každá firma, CL Shimano a ešte pár ďalších. Tak sa rozhodni aké kotúče sa chystáš používať. Inak tam nejaký strašný rozdiel nie je.
mafo Trenie kotuca?? Ak myslis nechcene cinkanie, to je problem vyladenia. Ak planujes pouzivat viac sad kolies, tak 6-bolt vies jednoducho vypodlozkovat. Ak chces pouzivat 140mm Ice Tech kotuce, tak jedine CL. Subjektivna poznamka - na cestaku mi pride uchytenie 6-bolt skarede?
mikkaeeel neviem či róby rozdiel tuhosť kolesá rôzny výrobci značky pri center a 6-bolt uchytenie.Napriklad keď sa jazdec postavy či bude nebude predný kotúč pri obydvoch uchyteniach rovnaké podmienky šúchať o platničky.Je pri center look vôľa niektorý možno majú problém s vôlov a dotiahnutim následne trením pri záťaži predné koleso.Kde mi pryde 6-bolt uchytenie bez vôle a možno aj pri záťaží žiadne suchanie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mavic.com/en-us/cosmic-sl-32-disc-rr1236.html
Byvam v rovnakej oblasti a bez problemov jazdim s 62 mm rafkami.
Kde sa dá servisovat ľahko náboj orech.Vyška rafika cca 30mm aspoň.Nemusia byť značkové.
https://www.bike24.de/p1335775.html?searchTerm=dtswiss%20e%201800&source=SBP&indexName=production_SEARCH_INDEX_DE&objectId=DTS435592&queryId=&userToken=anonymized