napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
peter120,ja som to skusil a mozem potvrdit ze priprava tej emulzie je pracovne narocnejsia ako to varit vo vosku. Musis to trafit do takej zatekajucej konzistencie a z aplikacie je neporiadok,robil som to na kartone a na retazi sa porobili kvaple. Aj som to zohrieval v teplej vode aby to bolo redsie a nakoniec teplovzduskou som to prebehol aby sa to pekne rozlialo
Cyklotrasu chodim len krosom, po dlhej dobe navoskovanym mtb dnes.
Ostal som zaskoceny ze nejak to rychlo ide... zatial bez teflonu
Aj v off stupani som mohol ist vyssi prevod. Tak dobré, alebo len halucinacia.
Ad Squirt. Po dlhsom case som si spomenul, ze treba namazat retaz. A tiez som si spomenul, ze chcem odfotit ako to vyzera pred namazanim. Ale spomenul som si az po tom, co som retaz chytil do handry a kluky parkrat petocil. Ale v principe z nej ziadna spina nesla, takze zasadny rozdiel pred a po nie je. Kladky som necistil vobec.
Vravím či píšem vám, skúste ten Nanoprotech Do striekačky a tenkou ihlou (0,25) vám to vykvapká na každú osku reťaze. Jedna minikvapka na jednu osku. Len to treba trocha podržať v ruke a zahriať olej v striekačke, inak vám to bude striekať a prídete o obsah 2-4ml ktorý nastriekam do valca. 2-3 takéto dávky na reťaz, viac ako 4ml do valca nestriekam. U mňa ľahšími terénmi výdrž 150-250km.
....nič v zlom....ale načo je mi na hrubu reťaz dobrá častica nano ?,....to sa používa na moderné nicasilové pretekárske motory aby sa dosiahol výšší výkon motora,ale aj vyššia životnosť motora.....či ty máš o tom iné info ?
V pohode. No opýtame sa MTBikera, čo majú na pulte ... https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-a-vosky-na-retaz/nanoprotech-bicycle-sprej-150-ml.html ...
Ja tým mažem od leta a funguje to. Nevŕzga, neškrípe, tým že to nestriekam zo spreja ale kvapkám len na články tak je to skutočne čisté. Reťaz má 2 tisícky, včera som bol na výjazde, reťaz zotrel od prachu. Meriam lepšou mierkou a sem tam zajdem aj do servisu, či OK. Je to na ebiku, kazeta má cez 9 tis, nestrieľa, v pohode.
Dnes som prvýkrát varil?
Asi dve sezóny "squirtujem", ale chcel som skúsiť aj hot wax.
Očistenie/odmastenie reťazí - obyčajný benzín (čo zostal od jesene, do kosačky a pod.), technický benzín a isopropanol.
Parafinový vosk - granule z eshopu + pár čajových sviečok.
Mal som technický problém - u rodičov v pivnici som našiel starú elektrickú dvojplatničku, tak som začal na nej v záhradnom domčeku, ale vybavovala opakovane chránič ?. Tak som sa musel presunúť do kuchyne na indukciu ???. Tam to už išlo v pohode. Ďakujem manželke za zhovievavosť ???.
Jedna reťaz hneď vyskúšaná na MTB ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://youtu.be/XY7QI3xfa_4 nove video
(shellite/napthta = tech benzin)
Objednal som práškový Teflon. 😁
S tym teflonom opatrne, je to pekne svinstvo. Toto je dobry film o teflone a firme DuPont - Dark Waters (2019), 80%
https://www.csfd.cz/film/709049
Ostal som zaskoceny ze nejak to rychlo ide... zatial bez teflonu
Aj v off stupani som mohol ist vyssi prevod. Tak dobré, alebo len halucinacia.
Ani nie 100km🤨
Ešte by sme mohli prebrať tie mačky 😀👍
Ja tým mažem od leta a funguje to. Nevŕzga, neškrípe, tým že to nestriekam zo spreja ale kvapkám len na články tak je to skutočne čisté. Reťaz má 2 tisícky, včera som bol na výjazde, reťaz zotrel od prachu. Meriam lepšou mierkou a sem tam zajdem aj do servisu, či OK. Je to na ebiku, kazeta má cez 9 tis, nestrieľa, v pohode.
Asi dve sezóny "squirtujem", ale chcel som skúsiť aj hot wax.
Očistenie/odmastenie reťazí - obyčajný benzín (čo zostal od jesene, do kosačky a pod.), technický benzín a isopropanol.
Parafinový vosk - granule z eshopu + pár čajových sviečok.
Mal som technický problém - u rodičov v pivnici som našiel starú elektrickú dvojplatničku, tak som začal na nej v záhradnom domčeku, ale vybavovala opakovane chránič ?. Tak som sa musel presunúť do kuchyne na indukciu ???. Tam to už išlo v pohode. Ďakujem manželke za zhovievavosť ???.
Jedna reťaz hneď vyskúšaná na MTB ?