Akurat rozmyslam ci kupit gravel alebo endurance s aspon 35c priechodnostou (obidvoje karbon). Chcel som okrem cesty zacat jazdit aj polnacky, ktorych tu mam dost okolo domu a schovat sa pred autami.
Ale:
Dnes som sa bol prebehnut na lowcost krosovom biku s 35c plastami s dusami. Vytriaslo ma ale slusne na tych polnych a vobec ma to teda nebavilo. Polnacky su casto poznacene od traktorov a pod. tzn nie su to nejake kvalitne strkove cesty.
Pokial obujem min 35c/40c bezduse so spravnym tlakom na pripadnom novom karbonovom bicykli, bude to rozdiel oproti dnesnemu “zazitku”? Lebo keby to malo byt stale podobne s tym vytriasanim, tak asi zostanem na asfalte a cisto gravel nepotrebujem.
určite choď do gravelu, dáš tam širšie plášte, ja mám momentálne 42 tufo speedero a dá sa na nich pracovať s tlakmi, ak ideš do "terénu" dáš 2-2,5 atm podľa váhy, na asfalt kľudne aj 4 atm, k tomu odpruženú sedlovku, prípadne predstavec a na poľnačky jak robené... a gravel má pohodlnejšie sedenie, a ak potrebuješ "rýchlosť" tak šup zaľahneš do baranov na spodný úchop a nech sa páči šlapať 40kou
určite choď do gravelu, dáš tam širšie plášte, ja mám momentálne 42 tufo speedero a dá sa na nich pracovať s tlakmi, ak ideš do "terénu" dáš 2-2,5 atm podľa váhy, na asfalt kľudne aj 4 atm, k tomu odpruženú sedlovku, prípadne predstavec a na poľnačky jak robené... a gravel má pohodlnejšie sedenie, a ak potrebuješ "rýchlosť" tak šup zaľahneš do baranov na spodný úchop a nech sa páči šlapať 40kou
42 speedero, nejaka novinka?
nie nahodou 44? alebo 40?
reálne mám odmeraných tých 42 mm, preto som si to tak "zafixoval"
edit: si to teraz tak pozerám, to značenie pneumatík, no to je dobrý bordel... 622 je obvod ráfika, 42 mm je šírka pneumatiky, zmeriam ešte výšku doma ak by bola 40 mm tak je to 622 + 40 + 40 = 702 mm čo je 700 mm priemer kolesa a tých 40C, to C je tých cca 42 mm lebo závisí aj od vnútornej šírky ráfika, že ako sa guma roztiahne do šírky a do výšky palcové značenie pneumatík, ETRTO značenie pneumatík, fancúzske značenie pneumatík, ach jaj...
Urcite kup gravel, ja mam wtb 700x37 a skusam momentalne rozne tlaky. Mal som s dusou vpredu 1,7 a vzadu 1,9 a taky bol makky ten bike aj v terene, parada jazdit ale par krat sa mi zdalo ako by som sekol trochu rafik na kamenoch tak som zvysil na 1,9 vpredu a 2,1 vzadu a v rychlom zjazde sa mi zdalo ze tiez dostal par kra rafik supu tak nabuduce skusim viac. Alebo daj bezduse 1,7 ; 1,9 a nahod inserty ?
Ake tlaky Chalani davajte aj vasu hmotnost spolu s bicyklom (moja 110kg), lebo ja kebyze dam do 2.0 tlaky na gravely, tak idem po rafe. Moje bezduse realna sirka plasta 40mm na 24.5mm rafikoch a na asfalt fukam 3,8 vpredu a 4,0 vzadu, na sotolinu to spustim asi len o 0,2, ale aj to by som zniesol viac hlavne v zakrutach.
scarinko ser na pocity...tlaky budu uplne odlisne aj na tlakomeroch. Ja mam dva digitalne a jeden analogovy a kazdy namera inak. Tak by-ocko (96kg/44x700/1.9 a 2.1)
no a to je dalsia vec, cize tieto porovnavania su uplne mimo
jeden bude mat 2 bar na 25mm druhy 3 bar na 19mm, kazdy s inou pumpou a v skutocnosti mozu mat realne obaja rovnako 2,5 bar a kazdy bude mat inak tvrde plaste
treba to skusat na seba a upravovat
Tak diiiik, som sa kvoli vam postavil po skoro roku na vahu 😆 104 kg 40 mm bezduse 2,4 vzadu 2,3 vpredu to ked mam nabombovane na hladucky gravel, dnes ma na tych vytvrdnutych zetordrahach vyklepalo mal som spustit😀
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale:
Dnes som sa bol prebehnut na lowcost krosovom biku s 35c plastami s dusami. Vytriaslo ma ale slusne na tych polnych a vobec ma to teda nebavilo. Polnacky su casto poznacene od traktorov a pod. tzn nie su to nejake kvalitne strkove cesty.
Pokial obujem min 35c/40c bezduse so spravnym tlakom na pripadnom novom karbonovom bicykli, bude to rozdiel oproti dnesnemu “zazitku”? Lebo keby to malo byt stale podobne s tym vytriasanim, tak asi zostanem na asfalte a cisto gravel nepotrebujem.
42 speedero, nejaka novinka?
nie nahodou 44? alebo 40?
áno je to 700x40C, čo je vlastne 42x622,
reálne mám odmeraných tých 42 mm, preto som si to tak "zafixoval"
edit: si to teraz tak pozerám, to značenie pneumatík, no to je dobrý bordel... 622 je obvod ráfika, 42 mm je šírka pneumatiky, zmeriam ešte výšku doma ak by bola 40 mm tak je to 622 + 40 + 40 = 702 mm čo je 700 mm priemer kolesa a tých 40C, to C je tých cca 42 mm lebo závisí aj od vnútornej šírky ráfika, že ako sa guma roztiahne do šírky a do výšky
napr. tutoka kuk:
https://www.internet-bikes.com/en/size-tables/everything-about-tyre-sizes/#
Pripájam sa: 88kg/42x700/duše 1,4-1,6bar
(Budem zvysovat ale na 2,1-2,3bar)
Edit: hmotnost s bikom a oblecenim tak 84kg.
jeden bude mat 2 bar na 25mm druhy 3 bar na 19mm, kazdy s inou pumpou a v skutocnosti mozu mat realne obaja rovnako 2,5 bar a kazdy bude mat inak tvrde plaste
treba to skusat na seba a upravovat