No este aby som vlastnemu dietatu zavidel kolko zaraba... To by som musel byt padnuty na hlavu.
nie bude to skor o tom ze od matka mame "30€" a joza iba "15€", matkovi upecieme kolac, jozo nech si kupi v cukrarni ... ako bolo spomenute - neveril by si, ake vztahy su medzi ludmi a najhorsie byvaju v ramci rodiny. osobne mi to je uprdele ale pride mi to dost nemiestne uvadzat taketo udaje.
Lapaloma, a mozno ked uvidia, ze brat zarobi "nadpriemernejsie" ako ty, ta zacnu viac podporovat, a brat z toho bude smutny ci ukrivdeny...
// heh, Gusto to vnima este pesimistickejsie
Keby na tom ministerstve pracovali normalni inteligentni ludia respektujuci pravo na sukromie, tak cely ten navrh mohol byt koncipovany jednotne a uplne anonymne stylom "za kazde vychovane a zarabajuce dieta platiace odvody navysenie dochodku o X eur", pricom X by vypocitali tak, aby to nemalo negativny dopad na rozpocet v porovnani s tymto sialenym systemom vypoctu individualne na jednotlivca. Alebo ak chceli nejaku zasluhovost a chceli rozlisit menej a viac zarabajucich, tak mohli navrhnut aspon ciastocne anonymizovanu schemu stylom "za kazde vychovane a zarabajuce dieta navysenie dochodku o X / Y / Z eur" v zavislosti od intervalu, do ktoreho spada prijem dietata. Toto proste u casti rodin nie ze nezlepsi, ale moze vyrazne zhorsit vztahy. Prorodinna politika ala SMERodina...
P.S. Casy ked vsetko patrilo vsetkym a vsetko sa o kazdom vedelo uz dufam nadobro pominuli, aj ked prave toto je zda sa priklad, ze uplne este nie.
no z toho čo tu píšete, tak by som sa na mieste tých ludí potom nezaoberal dajakým papierom ale skôr riešil sedenia u terapeuta lebo také rodinné vzťahy stoja za
a čo sa týka papiera je mi jedno, moja mama vie kolko zarábam, niekolkokrát jej cez ruky prešlo aj ročné zúčtovanie keď mi riešila DP
Tiez to vidim tak, ze je to sposob, ako sa zo zumpy posunut trochu do 21 storocia. Ak si chce niekto zavidiet este aj v najuzsej rodine, tak bude. To je na terapiu a nie aby sme sa vsetci tvarili, ze sa nic nedeje. Len nech vredy popraskaju a zacnu sa liecit.
Niekto tu spomenul aj neveru. To je trefne. Utajujme, tym sa to nepochybne vyriesi k spokojnosti.
Tiez to vidim tak, ze je to sposob, ako sa zo zumpy posunut trochu do 21 storocia. Ak si chce niekto zavidiet este aj v najuzsej rodine, tak bude. To je na terapiu a nie aby sme sa vsetci tvarili, ze sa nic nedeje. Len nech vredy popraskaju a zacnu sa liecit.
Ide o princip. Nejaky idiot v Socialnej Poistovni si povedal ze vyska platu je asi verejne dostupny udaj (vid Fico) tak preco ho dalej nezverejnovat. A dalsi idioti mu to odsuhlasili. To je tak, ked tam za tabulkove platy pracuju skrachovanci co sa v komercnej sfere nedokazali presadit.
Moc nesúhlasím , že “ skrachovanci “ . Skôr menej priebojní jedinci schopní fungovania len pod “ zastrešenim” , musiac mať garantované sociálne istoty bez schopnosti naplno využiť svoj potenciál … aj v lekárstve je to tak .
čo sa nevery týka, tak aj Radim Uzel už v minulom tisícročí hovoril: zatloukat, zatloukat, zatloukat
Na to som počul nadstavbu - zatloukat klince do rakvy zatloukat 😄
Alebo, "manžel mi je nevernej, co mam delat, má už šestý dítě?" "Radím uzel"
Môj plat je verejný, stačí zavolať šéfovi, on presne povie koľko dá za čo... Akurát väčšinu ľudí zaujíma len koľko...
Alebo cigáň mi hovoril, "more, daj aspoň desinu, však bereš výplatu"
A co tak pripad, vyrastas v rozvratenej rodine, alkol, drogy, bitky. Si rad ze si vypadol, postavil sa na vlastne nohy. A teraz im pride hento a zrusit to mozes za 4 roky najskor. 🍌🍌🍌stan
keď si z takej rodiny tak si zrejme šiel na úrad podať zamietnutie príspevku ... alebo ak si nevedel, tak je to dobré ponaučenie do života, že nabudúce vedieť máš. Ja nečítam noviny ani nesledujem spravodajstvo v telke ... a vedel som o tom a aj o tom, že to môžeš odmietnuť
Nemame na toto zverejnenie Urad na ochranu osobnych udajov ? Mame. Ale ten si dokaze stupnut akurat tak na materske skolky.
Uvidime, co teraz pred volbami urobi. Bude sediet a cusat.
urad dostane podnet od niekoho nasrateho, zisti porusenie zakona, udeli Socialnej poistovni pokutu ktora sa akurat z jednej kolonky statneho rozpoctu presunie do druhej
je to imo cele zvratene. Na jednu stranu, nejde to, neda sa, nedohodneme sa, ked ide o to aby sa previedli peniaze v pilieroch do indexov a ludia mali nadej na slusnejsie dochodky. Ked sa to nejak dohodne, tak aby tvoje kese boli presunute, musis explicitne o to poziadat, lebo vsak nemozeme sahat na tvoj dochodok bez tvojho explicitneho pokynu.
A tuna? Sahame na tvoj dochodok, a bez tvojho explicitneho pokynu.... Naopak, musis spravit akciu proti. Cele na hlavu padnute.
To s vyskou platu uz ani nehovorim.
Ako tu viaceri spominali - niektori ludia (aj tu) maju velmi malu (alebo naopak, presne pre to to robia) predstavivost, ze ako to moze uskodit, v lepsom pripade to byt len "neprijemnost" pre ludi.
To ze niektori sa tu hrate na "ja som nic nelegalne nespravil, tak nemam co skryvat" je vas postoj, nik vam ho neberie. Ale neznamena, ze kazdy ma taky postoj, resp. ze takyto postoj nieje realne skodlivy pre celu spolocnost (vid napr. ovplyvnovanie volieb, aka cielena reklama cez soc siete a podobne)
A tuna? Sahame na tvoj dochodok, a bez tvojho explicitneho pokynu.... Naopak, musis spravit akciu proti. Cele na hlavu padnute.
rodicovsky bonus nema priamy vplyv na buduci dochodok deti - je to vpodstate male prerozdelenie prijmov Socialne poistovne - ci to povolis alebo zakazes nebude mat ziadny dopad na tvoj buduci dochodok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nie bude to skor o tom ze od matka mame "30€" a joza iba "15€", matkovi upecieme kolac, jozo nech si kupi v cukrarni ... ako bolo spomenute - neveril by si, ake vztahy su medzi ludmi a najhorsie byvaju v ramci rodiny. osobne mi to je uprdele ale pride mi to dost nemiestne uvadzat taketo udaje.
// heh, Gusto to vnima este pesimistickejsie
P.S. Casy ked vsetko patrilo vsetkym a vsetko sa o kazdom vedelo uz dufam nadobro pominuli, aj ked prave toto je zda sa priklad, ze uplne este nie.
Za osobný údaj zamestnanca sa na účely pracovnoprávnych vzťahoch považuje aj ...
Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/pracovne-pravo-bozp/mzda-osobny-udaj © Podnikajte.sk
Kedze vieme, ze zakony su o slovickach, zaujalo moa to "na účely pracovnoprávnych vzťahoch". Mozno na ine ucely to neplati.... Je tu nejaky pravnik?
Pravnik nie som, ale verit textu, v ktorom je gramaticka chyba? No neviem...
vzťahoch vs vzťahov
//Do zakona ci odkial to je som radsej nepozeral;)
a čo sa týka papiera je mi jedno, moja mama vie kolko zarábam, niekolkokrát jej cez ruky prešlo aj ročné zúčtovanie keď mi riešila DP
Niekto tu spomenul aj neveru. To je trefne. Utajujme, tym sa to nepochybne vyriesi k spokojnosti.
Ide o princip. Nejaky idiot v Socialnej Poistovni si povedal ze vyska platu je asi verejne dostupny udaj (vid Fico) tak preco ho dalej nezverejnovat. A dalsi idioti mu to odsuhlasili. To je tak, ked tam za tabulkove platy pracuju skrachovanci co sa v komercnej sfere nedokazali presadit.
Na to som počul nadstavbu - zatloukat klince do rakvy zatloukat 😄
Alebo, "manžel mi je nevernej, co mam delat, má už šestý dítě?" "Radím uzel"
Môj plat je verejný, stačí zavolať šéfovi, on presne povie koľko dá za čo... Akurát väčšinu ľudí zaujíma len koľko...
Alebo cigáň mi hovoril, "more, daj aspoň desinu, však bereš výplatu"
Uvidime, co teraz pred volbami urobi. Bude sediet a cusat.
To s vyskou platu uz ani nehovorim.
Ako tu viaceri spominali - niektori ludia (aj tu) maju velmi malu (alebo naopak, presne pre to to robia) predstavivost, ze ako to moze uskodit, v lepsom pripade to byt len "neprijemnost" pre ludi.
To ze niektori sa tu hrate na "ja som nic nelegalne nespravil, tak nemam co skryvat" je vas postoj, nik vam ho neberie. Ale neznamena, ze kazdy ma taky postoj, resp. ze takyto postoj nieje realne skodlivy pre celu spolocnost (vid napr. ovplyvnovanie volieb, aka cielena reklama cez soc siete a podobne)
rodicovsky bonus nema priamy vplyv na buduci dochodok deti - je to vpodstate male prerozdelenie prijmov Socialne poistovne - ci to povolis alebo zakazes nebude mat ziadny dopad na tvoj buduci dochodok