Kategórie
Bike-tech
-19% Bianchi Oltre RC Frame Kit rámová sada, tmavá sivá/celeste
4 449 €
-19%
MOC 5 599 €
Novinka -15% Pinarello F7 Ultegra Di2 bicykel, lunar white
od 6 999 €
-15%
MOC 8 200,41 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Ani teraz ju nemam. Merida ma sice nizsiu hlavu ale za to dlhsiu vidlu ktorou sa to dost kompenzuje. Preto je stack v L skoro rovnaky ako giant ML co mam
Na fittingu nastavip masinu podla mojho biku a potom do toho nahral geometriu tej meridy s rovnakym predstavcom a rovnakym poctom podloziek. Rozdiel bol velmi minimalny. +5mm dopredu a hore.
180cm, 84 inseam, 60cm ruka, neutralna pozicia.
https://www.biker.sk/93798/detaily-a-specifikacia-vitazneho-canyonu-aeroad-cfr-mathieu-van-der-poela-na-milano-san-remo-2023/
Ak niekto spada do kategorie "medzi velkostami", je doladenie uz len vecou osobnych preferencii a mozno akejsi cykloestetiky, ale stale sa to da🙂
Napr. ked vidim zabery zo zlatej ery EPO, mam pocit, ze vsetci jazdili privelke ramy😁
stale laborujem s tymi velkostami Meridy. Podla fittingu aj cisiel z geometrie mi to vychadza na Lko ale nehce sa mi verit ze vsetci s mojou vyskou jazdia S a M ramy. Mam 180cm.
kedze nikde som nenasiel nikoho kto by mal ten bike ze by som sa na nom vedel previezt tak mozem riesit len z udajov co mam
porovna nie geo (TCR ma zle uvedeny reach, spravne ma byt 391)
https://geometrygeeks.bike/compare/merida-reacto-limited-2022-m,merida-reacto-limited-2022-l,giant-tcr-advanced-2016-m-l-50-0/
TCR
https://www.giant-bicycles.com/us/tcr-advanced--2-2016
Reacto
https://www.merida-bikes.com/sk-sk/bike/3087/reacto-5000
plus pridavam data z fittingu pre oba biky
len teda netusim ako je mozne byt s vyskou 178 takto na Sku, bud ma chalan velmi kratke nohy alebo potom uz neviem
Už som ty písal aj v inej téme dám to aj sem.
Áno chalan ma S-ko meria 178 cm (výška sedla je tam stred - stred 75 cm, predstavec 12 cm). a nadstavene je to ako na fotke čo si pridal na predošlej strane. Na tomto istom bicykli (je to od neho) jazdil pretekár Phila Bauhausa - Team Bahrain Victorious on meria dokonca 181 cm mal to nastavene trochu inak.
Tu máš ešte obrázok Reacto model 2016 veľkosť S dnes to je už XS, baba meria 175 cm, (výška sedla je tam stred - stred 73 cm, predstavec 9 cm). V maile máš aj video ako na tom ide.
A ešte ty pridám foto môjho bicykla veľkosť S (podobná geometria ako Reacto) meriam 175 (výška sedla je tam stred - stred 72,5 cm, predstavec 9 cm).
Takže áno človek čo má 175 - 180 cm sa v pohode zvezie aj na S-ku.
Aka je vzdialenost stred - vrch sedla?
Na tej meride mas podla mna vela podloziek a asi je to este starsia verzia kde to bola velkost SM (52) ?
Aka je vzdialenost stred - vrch sedla?
Na tej meride mas podla mna vela podloziek a asi je to este starsia verzia kde to bola velkost SM (52) ?
- Stred kľuk vrch sedla (po sedlovej trubke)...
- Je to model 2016 veľkosť S nie S-M, podložky su tam dve 0,5 cm...
Ja ťa nepresviedčam len konštatujem keď chceš L kľudne choď dotoho...
OK nemáš začo - hlavne moc nešpekuluj lebo sa úplne zamotáš keď tak namerali chod dotoho. Dal som ty tu 2 Reacta S-ka 2016 a 2022 jeden ma 178 cm a ďalšia 175 cm. Nech máš iba predstavu, ešte mám aj chlapca čo ma 182 cm a veľkosť M ale už ta nejdem motať.
Inak v BB MERIDE už nemajú žiadne L-ka, keď nerátam ceny od 7 000 € !!!
Jedná sa mi o Tarmac SL6 2021, kde pri mojej výške 172 a inseam 76-77 tvrdi väčšina tabuliek, že mám mať veľkosť 54. Niektoré však pri 52 končia na 172.
Aktuálne jazdím na hliníkovom Diverge A1 Sport 2017 54, ktorý mi je pocitovo aj tabuľkovo veľký. Mám pocit že sedím na tanku.
Pri skúšaní Trek Emonda SL5 2022 ma presviedčal predajca že 54 je na mňa ideál, no aj keď dal tú ich násadkovú sedlovku úplne dole, na pedále som prakticky nedotiahol. Veľkosť 52 skladom nebola.
Nejaká dobrá rada ktorá veľkosť SL6 by mohla sadnúť lepšie? Mám radšej natiahnutý posed, na aktuálnom Diverge mám komín zo všetkých podloziek nad predstavcom a keby sa dalo, vyhodím aj ten plastový dosadací kužeľ čo je na spodku.
Ďakujem za radu
Tak som sa rozhodol kupit gravel cube nuroad a som podla tabuľky medzi M/L, niekto tvrdí, ze pri cestných je mensia velkost pohodlnejšia, avšak logika mi hovori, ze budem mat vyššie sedlo na menšom a vznikne tam vacsi drop medzi sedlom a riadidlami a teda aj tlak na zápästia, zas väčšieho sa obávam ci nebudem mat problemy ako pri mojom cestnom, kedze jehi bývalý majitel mal okolo 188+ a mozno mi je velky ?♀️
Za rady dakujem.
Poprosím viete mi poradiť aký cesťak meriam 200cm a cca 110kg
Jedna sa o moj prvý cesťak
Ďakujem
Este doplnujuca otazka. Vyrobca ponuka dva predstavce (100,120mm). Ktory vybrat?
Dakujem.