vadilo by vám obmedzenie rýchlosti na trailoch v horách (v lese) na povedzme 25-30 km/h? táto otázka mi napadla v súvislosti s podobným obmedzením na trailoch v usa, kde platí maximálna rýchlosť 15mph. ja osobne jazdím rýchlejšie len málokedy, na technických trailoch sa to často ani nedá. ale sem tam sa pustím aj do cca 60 km/h. nechcem teraz riešiť spôsob kontroly a pod. len ma zaujíma, aký máte na to názor...
p.s. ak si niekto z moderátorov myslí, že táto téma patrí do pieskoviska, tak ju prosím presuňte
nie lepšie... ja som nikde nepísal, že sa bude musieť ísť 30kmh... teraz, keď nie je obmedzená rýchlosť, jazdíš všade 70kmh? prispôsobiť jazdu podmienkam a schopnostiam by mal každý. a kto to nedokáže, pre toho sú aj obmedzenia zbytočné...
kluuud sa ti snazim vysvetlit preco nie je 30km/h ako 30km/h.
to iste plati pre 40km/h, pre 60km/h(Sulovske luky anyone? )
na to aby kazdy jazdil podla podmienok a schopnosti netreba ZIADNY zakaz ani prikaz. na to staci zdravy rozum...
k tomu meraniu: počul som, že práve v usa, kde je rýchlostný limit, sa to aj meria ručnými "radarmi" a aj pokutuje. myslím, že geroy by o tom vedel povedať viac...
uz to vidim, nahodia riadny maskac, pomazu ksicht poastelkami, schovaju sa za krik a budu merat ked tade zar za 28.6min. prejde cyklista ci to dodrzal a ak to nedodrzal tak nasadnu nasluzobne CTM-ka a bude nahanacka by skoncili velmo rychlo pani policajti
PS : co ak im daju motorky alebo fotaky, ze si nasu SPZ odfotia a potom nam zoberu "riadicak"A BUDEME LEDA TAK KRACAT PESI
no s tými lyžami máš asi pravdu (že nie je obmedzená rýchlosť), ale ak lyžuješ bezohľadne, na svahu je personál, ktorý ťa minimálne upozorní, aby si to nerobil... teda aspoň vo vyspelých lyžiarskych strediskách...
Je to uplne zbytocne riesit .. ale stou babkou na traile to je klinec Ak by to tu bolo tak podla mna obmedzovat rychlost je hlupost lebo tiez si nemyslim ze nejaky bikepolice nebudu v lese ucupeny za krikom s radarom a aj keby tak co mozu si piskat ... je to uplne hlupost aj USA nevie co uz vymysliet
ja si myslim ze kazde nekontrolovatelne obmedzenie je apriori hlupost ... a podobne zakazy ktore by mali vyplivat zo schopnosti sebaohodnotenia a prisposobenia sa situacii su uzz s principu zle zle zle a este raz zle ... ale na druhej strane ak na trajloch budu obmedzenia tak myslim ze vicemene ich budeme dodrzovat aj ked si to nikto neprizna ;-] a zase pankaci pubertiaci a pod ich budu porusovat tiez z principu
rychlost by som neobmedzoval, je to vec bikera ako rychlo ide, on sa vydrbe, a rozcesne si nos. Skor by som sa zameral na ohladuplnost, v pripade, ked sa na trati vyskytne viac bajkerov, aby nevznikli kolizie. Maximalne bu som pred vstupom dal znacku o urceni prednosti , tak ako v parkoch v amerike /chodec-bajker-jazdec na koni/. Ale hodne zalezi na ludoch, idiot sa bude chovat ako idiot aj potom.
o tom dodržiavaní si to myslím aj ja. nie je veľa miest, kde by sa dalo fičať viac ako 30... myslím na singletrailoch... tam ťa to nejako samo prinúti spomaliť. preto by to podľa mňa nebol veľký problém...
kazde kontroverzne obmedzenie urcitej skupine ludi vadi...dal som, ze ano a priklanam sa k nazoru, ze treba, aby kazdy jazdil podla podmienok a schopnosti s davkou ohladuplnosti pri pripadnom stretnuti s inym bikerom, bez akych kolvek obmedzeni
ale na druhej strane s nadsazkou by sa to dalo aj prirovnat...vadi vam obmedzenie rychlosti jazdy autom na dialnici?
vid single trail pod kolibou po ktorom sa siel stupavsky maraton. v opacnom smere ako siel maraton sa tam da velmi slusne nakladat. to co si tam dovolim teraz zo Zesty je o par parov km/h viac ako na Meride a pri tom este stale viem ze tam mam rezervu...
stax ked pozeram ako o tom uvazujes tak dotm-ovo prirovaninie k cestam je viac nez trefne ... nema tam kazdy sofer a kazde auto ine limity
na druhej strane na singloch nehrozi husta premavka ako v piatok po obede BA - Trnava a uz VOBEC NIE predbiehanie ako na dialnici.
podla mna je obmedzenie rychlosti hlavne kvoli tomu aby do seba ludia na dialniciach odzadu nebuchali ked skodovka zacne predbiehat kamion a za nimi niekto s 220km/h na tachometri.
pamata si niekto ten bordel na zlatych pieskoch ked na dialnici praskla fabia odzadu do nejakeho traktoru ktory tam nemal co robit?
a potom nam predlzili Bratislavu od Pristavneho mostu az za Zlate piesky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kluuud sa ti snazim vysvetlit preco nie je 30km/h ako 30km/h.
to iste plati pre 40km/h, pre 60km/h(Sulovske luky anyone?
na to aby kazdy jazdil podla podmienok a schopnosti netreba ZIADNY zakaz ani prikaz. na to staci zdravy rozum...
povedzme si uprimne porovnavat to s obmedzenou rychlostou na ceste je kapicku mimo...
uz to vidim, nahodia riadny maskac, pomazu ksicht poastelkami, schovaju sa za krik a budu merat ked tade zar za 28.6min. prejde cyklista ci to dodrzal a ak to nedodrzal tak nasadnu nasluzobne CTM-ka
PS : co ak im daju motorky alebo fotaky, ze si nasu SPZ odfotia a potom nam zoberu "riadicak"A BUDEME LEDA TAK KRACAT PESI
uplna blbost, tak to mozete zamknut aleo este mozete diskutovat do blba...
ale na druhej strane s nadsazkou by sa to dalo aj prirovnat...vadi vam obmedzenie rychlosti jazdy autom na dialnici?
...inak na aku rychlost "su dimenzovane" traily?
aj ja som tu otazku nahodil len v teoretickej rovine, ze dalo by sa to aj k tomu prirovnat
pre kazdeho bikera a kazdy bike na inu...
*edit
vid single trail pod kolibou po ktorom sa siel stupavsky maraton. v opacnom smere ako siel maraton sa tam da velmi slusne nakladat. to co si tam dovolim teraz zo Zesty je o par parov km/h viac ako na Meride a pri tom este stale viem ze tam mam rezervu...
aj ja sa k tomuto nazoru priklanam...akurat som len nacrtol aj iny pohlad
na druhej strane na singloch nehrozi husta premavka ako v piatok po obede BA - Trnava a uz VOBEC NIE predbiehanie ako na dialnici.
podla mna je obmedzenie rychlosti hlavne kvoli tomu aby do seba ludia na dialniciach odzadu nebuchali ked skodovka zacne predbiehat kamion a za nimi niekto s 220km/h na tachometri.
pamata si niekto ten bordel na zlatych pieskoch ked na dialnici praskla fabia odzadu do nejakeho traktoru ktory tam nemal co robit?
a potom nam predlzili Bratislavu od Pristavneho mostu az za Zlate piesky