Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
tie bicykle su otroci - stale vonku, nech je akekolvek pocasie. premiestnovadla - to je ich jedina uloha. na to nikto lestenku nepotrebuje ani nebude udrziavat. vid aj u nas (pamatam si z Piestan par zaujimavych kuskov na stanici).
a maju v statistike kolko tych "kradezi" spravili turisti?
kolko share bicyklov/kolobeziek u nas konci pohodenych niekde za mestom?
nemajú potrebu predvádzať sa s drahými bicyklami... majú ináč nastavanú myseľ ako my z východnej europy...
Na komuting sa "vrazdy" pouzivaju aj na vychode. To, ze tu na fore, kde sa riesi najma sportove vyuzitie, sa spominaju radovo drahsie bike je prirodzene. A ano, aj nejaki pozeri sa najdu. Ale s kradnutim lacnych mestskych bicyklov to nema absolutne nic spolocne.
Nie, z tvojho vyroku je logicke len to, ze komuteri na vychode maju potrebu sa predvadzat drahymi bicyklami. Netusim ake drahe bicykle myslis, ale ja si to nemyslim.
jediny nablyskany full v NL mal slovak a aj ten bol ukradnuty, nieco vieme o tom
Ale ja som si ho potom aj nasiel a dostal naspat
Biky sa tu rozdeluju v principe na 3 kategorie:
1. sportove - tam to je cokolvek, ale aj brutalne drahe cestaky niesu nejaou zvlastnostou. Je tu cca 5-10 firiem cisto specializovanych na vypletanie kolies na mieru, takze celkovo v sportovom cykle je vela penazi
2. dochadzanie - to su nie najlacnejsie plecky, casto maju ludia 2-3 biky ktore ostavaju na stanici v dazdi a vsetkom. Ked sa pokazi, tak sa velmi casto neopravuje, ale do 100€ sa kupi dalsi pouzity a ide sa dalej.
3. nahrada auta - to su aj velmi drahe e-biku, cargo biky a vselico okolo. Pouzivaju sa nielen v mestach, ale kdekolvek, kedze dane na auto su uplne brutalne + parkovne tiez sialenost (moj Galaxy sa berie ako drahe auto, cize pri kupe bola dan okrem dph este dalsich 11000€ a mesacna dan 196€, parkovne podla lokality, ale Amsterdam centrum 7.5€ na hodinu mimo centra okolo 5€ na hodinu)
Nie, z tvojho vyroku je logicke len to, ze komuteri na vychode maju potrebu sa predvadzat drahymi bicyklami. Netusim ake drahe bicykle myslis, ale ja si to nemyslim.
matko001 na stanici v stojane si ľudia tie bajky aj poznajú alebo zoberú hociktorý? Niekde, pri tých preplnených poschodových stojanoch aj rozmýšľam ako si dokážu rozoznať a vôbec vybrať ten svoj niekde zo stredu
Poznajú a sú skoro vždy poctivo zamknuté. Skôr sa stáva, že ho stratia, lebo si už nepamätá kde ho nechali a keď ho nevedia nájsť, tak ho označia za ukradnutý. Ale zase ísť domov alebo do práce peši sa nikomu nechce, takže väčšinou poctivo hľadajú.
Mesto tam vždy raz za čas dá na všetky bicykle nálepky a keď s bicyklom jazdíš, tak si ju strhneš, ak nie, tak idú na pár mesiacov do skladu a ďalej na dražbu
Ja si chcem aj komuting vychutnat na vyladenom bajku. Nemusi byt drahy, moze byt vyskladany aj z lacnejsich komponentov, ale po technickej stranke by mal mat tak blizko k dokonalosti, ako je len mozne. Vadilo by mi, aj ked je to len dochadzanie do prace, keby bajk podo mnou skucal a skripal, alebo inak drazdil moje OCD. To nie je o predvadzani sa, chcem si len kazdu jazdu vychutnat a tesit sa na nu. Ale chapem, nastastie bajk nemusim nechavat na stanici, strazi mi ho SBS, alebo si ho beriem do kanclu. Keby som bol v inej situacii, tak by som mozno uvazoval inak a aj hrdzava, skripajuca herka by bola OK. Ale inak som dost prekvapeny tou mierou kleptomanie vo "vyspelom" svete.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a maju v statistike kolko tych "kradezi" spravili turisti?
kolko share bicyklov/kolobeziek u nas konci pohodenych niekde za mestom?
Na komuting sa "vrazdy" pouzivaju aj na vychode. To, ze tu na fore, kde sa riesi najma sportove vyuzitie, sa spominaju radovo drahsie bike je prirodzene. A ano, aj nejaki pozeri sa najdu. Ale s kradnutim lacnych mestskych bicyklov to nema absolutne nic spolocne.
Ale ja som si ho potom aj nasiel a dostal naspat
Biky sa tu rozdeluju v principe na 3 kategorie:
1. sportove - tam to je cokolvek, ale aj brutalne drahe cestaky niesu nejaou zvlastnostou. Je tu cca 5-10 firiem cisto specializovanych na vypletanie kolies na mieru, takze celkovo v sportovom cykle je vela penazi
2. dochadzanie - to su nie najlacnejsie plecky, casto maju ludia 2-3 biky ktore ostavaju na stanici v dazdi a vsetkom. Ked sa pokazi, tak sa velmi casto neopravuje, ale do 100€ sa kupi dalsi pouzity a ide sa dalej.
3. nahrada auta - to su aj velmi drahe e-biku, cargo biky a vselico okolo. Pouzivaju sa nielen v mestach, ale kdekolvek, kedze dane na auto su uplne brutalne + parkovne tiez sialenost (moj Galaxy sa berie ako drahe auto, cize pri kupe bola dan okrem dph este dalsich 11000€ a mesacna dan 196€, parkovne podla lokality, ale Amsterdam centrum 7.5€ na hodinu mimo centra okolo 5€ na hodinu)
nevadí...
nasiel sa, diky
Mesto tam vždy raz za čas dá na všetky bicykle nálepky a keď s bicyklom jazdíš, tak si ju strhneš, ak nie, tak idú na pár mesiacov do skladu a ďalej na dražbu
To fakt? Niekde u nas v SR?
na bazos.sk