Dnes som bol na stretnuti so starostom velkej mestskej casti, kvoli legislative sa musia riesit parkovacie miesta a kvoli parkovacej politike sa aj vsetky vyznacit.
V istej lokalite chcu vytvorit ca 40 parkovacich miest, projekt za cca 100tis.
Pytam sa, ci planuju nejaku predpripravu na nabijanie do buducna, ked robia stavebne upravy. Odpoved bola, ze vobec s tym nepocitali a neuvazovali, ale ze napad zaujimavy, no ale ze 1 verejna nabijacka, ktoru ma mestska cast sa aj tak minimalne vyuziva.
A to je mlady rozumny starosta...
Cize mam iste obavy o systemovu pripravu prechodu v nasich realiach.
Neviem či už nie je legislatíva, že musíš spraviť nejaké nabíjačky keď staviaš bytovku.
neviem či už to platí, ale aj pri nových RD sa s tým musí/má počítať. pri nových štvrtiach problémy nebudú, pri existujúcej zástavbe už len dúfať v šťastie na rezervy v infraštruktúre
Mas recht, lebo v prvej desiatke je len Tesla. A v akom podiele k celkovo predanych vozidiel prvej desiatky?
follow the trend +175% yoy
Ak su ludia ochotný zaplatit za auto 3x (oproti sanderu) čo to asi spraví s dopytom ak bude pokračovať znižovanie cien alebo ak o rok dva začnu chrliť na trh "25000" model
A? Co mam mat z toho poluciu ci co?
Stale je to nepomer k spalovakom.
Ocuj ty mas asi aj obliecky na prikryvku v spalni s potlacou Tesly, aby si mal pekne Tesla snicky. Kdeze je to ten jediny servis v SR, kde ti Teslu odservisuju?
Vies, su aj ine automobilky, ktore produkuju elektromobily.
Napr. VW predstavilo el. nasledovnika Passatu: https://www.techbox.sk/nastupca-passatu-a-arteonu-je-tu-vw-id-7-ohuruje-paradnym-elektrickym-dojazdom
Sorry za ten slovnik, ale uz to s tou Teslou prehanas.
Ja uz som sa odhodlal, nereagovat na teba, ale nedalo mi. Neodpisal som ti ani ohladom strukturalnej baterie a pod, pretoze ani necitas poriadne clanky, ktore opisovali ine problemy, na ake si tu reagoval a vypichoval. Ale tak to je, ked mas pohlad uprety len jednym smerom.
Pripomente mi ako to bolo? Kolko rokov Musk dotoval elektroauta aby mu to neskrachovalo? Ja mam pocit ze trionq je majitelom toho jedineho servisu na slovensku co roman spominal
lapaloma ja mam zas pocit že ste zaspali niekde v roku 2018 kedy vyrábali 20tisic kusov ročne akurat že dnes je to 1,8mil s najväčšiu maržou v automotive, väčším ziskom ako Toyota CELKOVO (nie na auto) a bez dlhov. VW je jedna z najzadlženejších firiem vôbec, svoje EVčka financuju so spalovakmi, som velmi zvedavý ako dlho toto može pokračovať
No vyraba 1,8 miliona s najvacsou marzou, predavaju sa ako teple rozky a maju az 1 servis v SR, 1 v CR, 1 v Madarsku a az 5 v Rakusku. Ale vsak Tesla sa nekazi, ze. Uff.
Ale uz koncim, nemienim sa tocit len okolo jednej "automobilky".
Mas recht, lebo v prvej desiatke je len Tesla. A v akom podiele k celkovo predanych vozidiel prvej desiatky?
V tej tabulke moze byt schovanych dost elektroaut. Presne cisla som nenasiel, ale o Pezote vravel pred troma rokmi sefino, ze stvrtina predobjednavok novej 208 bola na elektricke.
To je mozne.
Len aby ste si nemysleli, ze som proti elektromobilom. Nie, nie som, len infrastruktura pokulhava. Akonahle sa to vsetko utrasie /ceny, nabijacie body.../ tak prejdem asi aj ja.
Aj ked mam obavy, z coho sa to to vsetko utiahne, ked uz teraz su masivne problemy s nedostatkom/cenou el. energie.
Len mi vadi stale upieranie pozornosti na Teslu. Ako "automobilka" co ma take zisky, vynikajuce predaje a pod. a nie je schopna po tych rokoch ako klasicke automobilky vybudovat servisnu a predajnu siet... no bodaj mi nemala take zisky. A to plati aj o materskych USA, kde maju vybudovanu servisnu siet len po pobreznych statoch.
To vo mne teda doveru ale ze vobec nevzbudzuje.
Oni ponimaju auto ako software obaleny hardwarom. Klasicke automobilky presne opacne. Lenze auto nie je mobilny telefon.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V istej lokalite chcu vytvorit ca 40 parkovacich miest, projekt za cca 100tis.
Pytam sa, ci planuju nejaku predpripravu na nabijanie do buducna, ked robia stavebne upravy. Odpoved bola, ze vobec s tym nepocitali a neuvazovali, ale ze napad zaujimavy, no ale ze 1 verejna nabijacka, ktoru ma mestska cast sa aj tak minimalne vyuziva.
A to je mlady rozumny starosta...
Cize mam iste obavy o systemovu pripravu prechodu v nasich realiach.
Tam to urcite neplati
neviem či už to platí, ale aj pri nových RD sa s tým musí/má počítať. pri nových štvrtiach problémy nebudú, pri existujúcej zástavbe už len dúfať v šťastie na rezervy v infraštruktúre
follow the trend +175% yoy
Ak su ludia ochotný zaplatit za auto 3x (oproti sanderu) čo to asi spraví s dopytom ak bude pokračovať znižovanie cien alebo ak o rok dva začnu chrliť na trh "25000" model
Stale je to nepomer k spalovakom.
Ocuj ty mas asi aj obliecky na prikryvku v spalni s potlacou Tesly, aby si mal pekne Tesla snicky. Kdeze je to ten jediny servis v SR, kde ti Teslu odservisuju?
Vies, su aj ine automobilky, ktore produkuju elektromobily.
Napr. VW predstavilo el. nasledovnika Passatu:
https://www.techbox.sk/nastupca-passatu-a-arteonu-je-tu-vw-id-7-ohuruje-paradnym-elektrickym-dojazdom
Sorry za ten slovnik, ale uz to s tou Teslou prehanas.
Ja uz som sa odhodlal, nereagovat na teba, ale nedalo mi. Neodpisal som ti ani ohladom strukturalnej baterie a pod, pretoze ani necitas poriadne clanky, ktore opisovali ine problemy, na ake si tu reagoval a vypichoval. Ale tak to je, ked mas pohlad uprety len jednym smerom.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
moze mat dobre napady a netradicne postupy, no hovno z toho ked hygiena atd parametre krivaju..
Ale uz koncim, nemienim sa tocit len okolo jednej "automobilky".
V tej tabulke moze byt schovanych dost elektroaut. Presne cisla som nenasiel, ale o Pezote vravel pred troma rokmi sefino, ze stvrtina predobjednavok novej 208 bola na elektricke.
Len aby ste si nemysleli, ze som proti elektromobilom. Nie, nie som, len infrastruktura pokulhava. Akonahle sa to vsetko utrasie /ceny, nabijacie body.../ tak prejdem asi aj ja.
Aj ked mam obavy, z coho sa to to vsetko utiahne, ked uz teraz su masivne problemy s nedostatkom/cenou el. energie.
Len mi vadi stale upieranie pozornosti na Teslu. Ako "automobilka" co ma take zisky, vynikajuce predaje a pod. a nie je schopna po tych rokoch ako klasicke automobilky vybudovat servisnu a predajnu siet... no bodaj mi nemala take zisky. A to plati aj o materskych USA, kde maju vybudovanu servisnu siet len po pobreznych statoch.
To vo mne teda doveru ale ze vobec nevzbudzuje.
Oni ponimaju auto ako software obaleny hardwarom. Klasicke automobilky presne opacne. Lenze auto nie je mobilny telefon.