Úprimne ruku na srdce, mi tu chcete povedať, že tých 99% obéznych z vyššej kasty si e-bajky kupujú preto aby si dali riadne do tela? Včera som stretol 4 roch chlapov na s turbo levo a jednu ženu na noname e bajku, všetci vyobliekaní a vystrojení ako by išli na ews a to sa motkali po polnačke nad rybnikom-miestni chalupári. Slušne som pozdravil no odzdravu som sa nedočkal.
Včera boli tiež naobliekaní skoro všetci, keď som okolo 15:00 vyrážal na bajk .. nie len ebajkoši. Keď som ale okolo okolo pol siedmej zjazdoval z hrebeňa smerom na borinku, tak by som bundu navyše ocenil aj ja
inak, ako som uzimený unavený hladný smädný šiel dolu tou rozbitou cestou na gravele tak ma brutálnou rýchlosťou obehol asi Stax s nejakým kamošom na mtbčkach
Tak musíme z toho vyvodiť nejaké závery a ponaučenia pre biobikerov. Tu je prvé desatoro čo vám dáva Marselus:
1. Nezdrav ebikera, môže to vnímať ako začiatok blbých rečí na jeho účet. Radšej mávaj rukou, najlepšie s vystretými prstami (doporučujem viac ako jeden!)
2. Ak vidíš cyklistu, pozri sa najprv na neho a nie na bike či má baterku. Toto ti hodne pomôže sa uvolniť.
3. To že sú biobikeri zrazu menšina je vec vývoja, za chvíľu aj bielí budú menšina a tiež nebudú na to pripravení.
5. Ak ozaj musíš komunikovať s ebikerom, usmievaj sa a začni vetou "Super mašina ..., Parádny bajk..., ."
6. Ak sa ti zdá že sú ľudia na ebikoch naobliekaní, je to asi preto, lebo im je zima. Aj termostat v aute sa otvára až keď sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu.
7. S ebikerom sa neporovnávaj - Je to predsa iný živočíšny druh.
8. Ak cítiš akýkoľvek negatívny pocit keď ťa ebiker obieha, je najvyšší čas začať pracovať na rozvoji osobnosti.
9. Ak si myslíš že len drina vedie k cieľu, tak v tom pokračuj. Nenúť však k tomu ostatných.
10. Kúpa ebiku je len otázka času. Je lepšie to spraviť hneď Vyhneš sa tak rokom frustrácie.
Úprimne ruku na srdce, mi tu chcete povedať, že tých 99% obéznych z vyššej kasty si e-bajky kupujú preto aby si dali riadne do tela? Včera som stretol 4 roch chlapov na s turbo levo a jednu ženu na noname e bajku, všetci vyobliekaní a vystrojení ako by išli na ews a to sa motkali po polnačke nad rybnikom-miestni chalupári. Slušne som pozdravil no odzdravu som sa nedočkal.
Co tu vsetci riesite oblecenie? Dost smiesne.
Ci neelektrikari si myslia, ze ebikeri by mali chodit ako trhani v 20 rocnom oblecku?
Riešil som skôr fullface prilbu, lyžiarske okuliare, kolenačky, chránič chrbta...všetci piati si to v svižnom tempe vyšli na vrchol polnačky stúpanie tak Max 20 mv, tam si na mňa počkali a pustili sa naspäť dole.
No keby išli v plavkách tak by mi to asi prekážalo menej ako takto. Sa prezentujú ako ews pretekári a nemajú skill ani ako deti na dopravnom ihrisku a ešte sú namyslení, lebo oni sú niečo viac.
Ja vas radim medzi víkendových, plážových e-cyklistov čo si o sebe myslia, že sú motokrosoví pretekári, zato mi príde tá ich výstroj k smiechu. Je mi jasné keď sa 120kg chlapík bez akýchkolvek pohybových reflexov vyváľa s 25kg e-bajkom, ochrané pomôcky sú na mieste.
Celý tento ,,šport´´ tak trochu postráda základnú logiku a je skôr na smiech bez ohľadu na to ako sa ebajkeri štýlovo poobliekajú.
V čisto teoretickej absurdnej rovine, predstavme si napr. bežecké e-tenisky ktoré by umožnili ľuďom trpiacim obezitou navlečených v slušivom kompresnom bežeckom oblečku veľkosti 5XL držať krok a prekonávať trénovaných bežcov.
Následne nás príde nejaký marselsup poučovať že sa jedná o evolúciu behu a bežní bežci bez mechanického dopingu sme vlastne frustrovaní
Absurdita? O pár rokov možno realita.
Ja ebikerom bez hejtu odporúčam prestať s podvádzaním ihneď, začať sa hýbať bez dopingu a vyhnúť sa tak rokom frustrácie z vlastnej pretvárky a kíl naviac.
Telo vám poďakuje za endorfíny a na zdraví sa to prejaví tiež. Nuž ale každý sme strojcom svojho štastia
No ešte by to chcelo aby im to aj ručičkami hýbalo, takto by vynakladali na pohyb priveľa vlastnej energie ktorú si tak dlho budovali nič nerobením-jedením.
mám dosť. ráno o 9.00 na Šachtoch asi 18° C nebolo. ale niektorí ste tak zaslepení, že to už hraničí s mozgovou chorobou. a potom sa tu nezabudnite sťažovať, že vás majú éčkari na háku keď potrebujete pomoc. to je tá karma asi
Dnes som bol o 10tej na Sachtickach aj ja v tenkom drese s dlhym rukavom a kratasoch, o cca 20min na Panskom diely, trosku pofukovalo ale rozhodne to na teplu bundu nebolo, maximalne tak na fukerku.
Mimochodom cestou hore ma predbehol starsi pan (tak po 60ke) na celopevnaku bez motora, takze ked sa chce tak sa da.
Osobne e-biky nezatracujem, ale akceptujem ich len v nasledujucich pripadoch: chlap na bajku v spolocnosti zeny na e-biku; clovek zo zdravotnym alebo inym telesnym hendikepom (nie obezita); dochodca; zjazdar/endurista profesional v treningovom procese; city bajk; cargo bike.
Hlavne neznasam akychkolvek cyklistov a e-kolobezkarov na chodniku a prechodoch pre chodcov.
lenže dnes bolo po dvoch teplých dňoch, v nedeľu bolo po chladnom týždni. mimo to, je každého osobná vec ako sa oblečie, ale niektorí biobajkeri si na tom staviate "kampaň"
a naozaj vám tu nedošlo, že my mnohí nemusíme jazdiť s motorom, ale chceme, pretože je to väčšia zábava? nepotrebujeme loviť KOMy, ani pretekať, ani si niečo dokazovať. tým ale samozrejme netvrdím, že zopár takých sa nenájde, ale to platí pre všetky cyklistické disciplíny.
Celý tento ,,šport´´ tak trochu postráda základnú logiku a je skôr na smiech bez ohľadu na to ako sa ebajkeri štýlovo poobliekajú.
V čisto teoretickej absurdnej rovine, predstavme si napr. bežecké e-tenisky ktoré by umožnili ľuďom trpiacim obezitou navlečených v slušivom kompresnom bežeckom oblečku veľkosti 5XL držať krok a prekonávať trénovaných bežcov.
Následne nás príde nejaký marselsup poučovať že sa jedná o evolúciu behu a bežní bežci bez mechanického dopingu sme vlastne frustrovaní
Ja ebikerom bez hejtu odporúčam prestať s podvádzaním ihneď, začať sa hýbať bez dopingu a vyhnúť sa tak rokom frustrácie z vlastnej pretvárky a kíl naviac.
Telo vám poďakuje za endorfíny a na zdraví sa to prejaví tiež. Nuž ale každý sme strojcom svojho štastia
Sa čudujem,že keď si zožral "všetku múdrosť sveta",že aj ty nepatríš k nám obeznym 😉😀
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak, ako som uzimený unavený hladný smädný šiel dolu tou rozbitou cestou na gravele tak ma brutálnou rýchlosťou obehol asi Stax s nejakým kamošom na mtbčkach
1. Nezdrav ebikera, môže to vnímať ako začiatok blbých rečí na jeho účet. Radšej mávaj rukou, najlepšie s vystretými prstami (doporučujem viac ako jeden!)
2. Ak vidíš cyklistu, pozri sa najprv na neho a nie na bike či má baterku. Toto ti hodne pomôže sa uvolniť.
3. To že sú biobikeri zrazu menšina je vec vývoja, za chvíľu aj bielí budú menšina a tiež nebudú na to pripravení.
5. Ak ozaj musíš komunikovať s ebikerom, usmievaj sa a začni vetou "Super mašina ..., Parádny bajk..., ."
6. Ak sa ti zdá že sú ľudia na ebikoch naobliekaní, je to asi preto, lebo im je zima. Aj termostat v aute sa otvára až keď sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu.
7. S ebikerom sa neporovnávaj - Je to predsa iný živočíšny druh.
8. Ak cítiš akýkoľvek negatívny pocit keď ťa ebiker obieha, je najvyšší čas začať pracovať na rozvoji osobnosti.
9. Ak si myslíš že len drina vedie k cieľu, tak v tom pokračuj. Nenúť však k tomu ostatných.
10. Kúpa ebiku je len otázka času. Je lepšie to spraviť hneď
Co tu vsetci riesite oblecenie? Dost smiesne.
Ci neelektrikari si myslia, ze ebikeri by mali chodit ako trhani v 20 rocnom oblecku?
A k tomu obrázku teda... Kto je tam šporovec a ctiteľ zákona a bezpečnosti??? Nápoveda- ten druhý to nebude..
Dnes som bol o 10tej na Sachtickach aj ja v tenkom drese s dlhym rukavom a kratasoch, o cca 20min na Panskom diely, trosku pofukovalo ale rozhodne to na teplu bundu nebolo, maximalne tak na fukerku.
Mimochodom cestou hore ma predbehol starsi pan (tak po 60ke) na celopevnaku bez motora, takze ked sa chce tak sa da.
Osobne e-biky nezatracujem, ale akceptujem ich len v nasledujucich pripadoch: chlap na bajku v spolocnosti zeny na e-biku; clovek zo zdravotnym alebo inym telesnym hendikepom (nie obezita); dochodca; zjazdar/endurista profesional v treningovom procese; city bajk; cargo bike.
Hlavne neznasam akychkolvek cyklistov a e-kolobezkarov na chodniku a prechodoch pre chodcov.
a naozaj vám tu nedošlo, že my mnohí nemusíme jazdiť s motorom, ale chceme, pretože je to väčšia zábava? nepotrebujeme loviť KOMy, ani pretekať, ani si niečo dokazovať. tým ale samozrejme netvrdím, že zopár takých sa nenájde, ale to platí pre všetky cyklistické disciplíny.
Sa čudujem,že keď si zožral "všetku múdrosť sveta",že aj ty nepatríš k nám obeznym 😉😀