chcel by som sa poradit (pozbierat vase tipy) ci a ako dodatocne poistit uchytenie ebiku na nosici. Na nosici mam taketo uchyty o ram (vid priloha).
Ale kedze moj bike ma hranatu a sirsiu ramovu trubku (nie okruhlu s ktorou vacsina vyrobcov nosicov pocita) tak mam mierne obavy ci sa niekedy po prejazde dierou alebo nerovnostou nemoze stat ze proste uchytenie vyskoci z danej celuste.
Ako to robite vy? Zvyknete teda pre istotu pridavat nejake dodatocne upevnenie nejakymi rychloupinacimi popruhmi alebo omotanim iba celuste aby nevyskocila z ramovej trubky alebo snad sa da niekde dokupit nejaka dlzkovo flexibilne nastavitelna tycka s lepsim mechanizmom uchytenia na koncoch a pouzit ju ako dodatocne druhe uchytenie o ram a konstrukciu (ja som nikde nic podobneho nenasiel) ???
Osobne som zatial vozil stale iba jeden ebike, takze som pouzil rovno obidve tycky na uchytenie jedneho bicykla. Ale planujem viezt 2 ebiky tak mam trochu obavy, mozno zbytocne?
Asi to bude len mojou chabou predstavivostou, ale neviem ako sa dá upnúť jeden bicykel dvoma tyčami naraz keď majú rozdielnu dĺžku radovo o 20cm...
Chcelo by to foto.
A k tvojej otázke,najdôležitejšie je upnutie kolies páskami a tie vrchné tyče to už len mierne pridrzaju v smere síl spôsobených brzdenim a akceleraciou .
Ak sa nejedná o nejaku beštiu s krutakom +700Nm tak to nerieš ?
.....tvoja predstavivosť je preto taká chabá,lebo si ešte nevidel nosič ktorý má ten kovový rám v strede nosiča a tak maju tie tyče rovnaku dlžku. http://buzzrack.com/galleries/e-hornet-2/
Taktiež si myslím, že pokiaľ sú to "zobáky" so zámkom a sú poriadne dotiahnuté, nejaké vyskočenie nehrozí... Ale tiež poznám ľudí, ktorí ebajky ešte dodatočne aj "prigurtňujú" o stredovú konzolu...
Hranatu a sirsiu ramovu trubku mas aj zadnu pod sedlom, v ktorej je sedlovka? Ked vozim 3+ biky tak mi to casto ani nevychadza uchytit vsetky za hornu ramovu.
Nám sa to na jednom biku posúva ale nie preto, že rúra je hranatá ale preto, že sa od klavka k sedlovej zužuje a pri natriasaní má ten zobák tendenciu sa posunúť. Na krv to doťahovať nechceme, lebo karbón ale poistili sme to takým elastickým popruhom so suchým zipcom a drží to, ono to teda držalo aj pred tým, bike by nespadol a ni nič podobé, len sa to teda skzávalo a už je to ok.
chcel by som sa poradit (pozbierat vase tipy) ci a ako dodatocne poistit uchytenie ebiku na nosici. Na nosici mam taketo uchyty o ram (vid priloha).
Ale kedze moj bike ma hranatu a sirsiu ramovu trubku (nie okruhlu s ktorou vacsina vyrobcov nosicov pocita) tak mam mierne obavy ci sa niekedy po prejazde dierou alebo nerovnostou nemoze stat ze proste uchytenie vyskoci z danej celuste.
Ako to robite vy? Zvyknete teda pre istotu pridavat nejake dodatocne upevnenie nejakymi rychloupinacimi popruhmi alebo omotanim iba celuste aby nevyskocila z ramovej trubky alebo snad sa da niekde dokupit nejaka dlzkovo flexibilne nastavitelna tycka s lepsim mechanizmom uchytenia na koncoch a pouzit ju ako dodatocne druhe uchytenie o ram a konstrukciu (ja som nikde nic podobneho nenasiel) ???
Osobne som zatial vozil stale iba jeden ebike, takze som pouzil rovno obidve tycky na uchytenie jedneho bicykla. Ale planujem viezt 2 ebiky tak mam trochu obavy, mozno zbytocne?
Dakujem za rady.
Ja som si kúpil tieto upínacie ramená, ktoré pasuju na asi všetky rámy a som v pohode.
Pôvodne som mal také iste ako ty a poisťoval som to sťahovacím popruhom.
Hranatu a sirsiu ramovu trubku mas aj zadnu pod sedlom, v ktorej je sedlovka? Ked vozim 3+ biky tak mi to casto ani nevychadza uchytit vsetky za hornu ramovu.
Sedlova trubka je este horsia na uchytenie lebo je vystuzena a aj keby bola obycajna ten uchyt z nosica by na nu nedostal lebo je mimo osi (vid foto). A pokial som dobre cital manual k nosicu ten uchyt by mal smerovat stale rovno zhora-dole. Akekolvek ine uchytenie napr to bocne zlava-prava je vyslovene zakazane.
Ja som si kúpil tieto upínacie ramená, ktoré pasuju na asi všetky rámy a som v pohode.
Wau toto vyzera uplne super, takto som si predstavoval uplne idealne a maximalne bezpecne riesenie ako by mali byt upevnene bicykle k nosicu (preco vyrobcovia nedaju vsade stahovacie pasky ako su na kolesach aj na ramovu trubku hore? resp ten stahovaci pasik ako poistku k tomu zobaku). Mozes prosim zdielat link kde si to kupil alebo ako sa to presne vola? Aby som vedel co hladat v google. Vdaka
uchytenie v šikmých smeroch je určite lepšie ako uchytenie kolmo na lyžinu; trocha sú tie lyžiny krátke, alebo je trocha väčší bicykel; by som s tým nerobil nič
Moj je tiez XL (21") ale kolesa mi sedia perfektne v mojom nosici, ale mam taky ktory ma tie lyziny posuvne/nastavitelne cize ten uchyt sa posuva s lyzinou. Problem je v tom ze ten Thule nosic ma tie uchyty nestastne daleko od dotykovej plochy s kolesom.
Moj je tiez XL (21") ale kolesa mi sedia perfektne v mojom nosici, ale mam taky ktory ma tie lyziny posuvne/nastavitelne cize ten uchyt sa posuva s lyzinou. Problem je v tom ze ten Thule nosic ma tie uchyty nestastne daleko od dotykovej plochy s kolesom.
Tak jedno jednoduché riešenie by bolo a to vymeniť bike, že svoj dám bližšie k autu ?a keby som zohnal nejaké sťahovačky, tak si ich viem posúvať po lyžine
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcelo by to foto.
A k tvojej otázke,najdôležitejšie je upnutie kolies páskami a tie vrchné tyče to už len mierne pridrzaju v smere síl spôsobených brzdenim a akceleraciou .
Ak sa nejedná o nejaku beštiu s krutakom +700Nm tak to nerieš ?
http://buzzrack.com/galleries/e-hornet-2/
Dakujem za rady.
Sedlova trubka je este horsia na uchytenie lebo je vystuzena a aj keby bola obycajna ten uchyt z nosica by na nu nedostal lebo je mimo osi (vid foto). A pokial som dobre cital manual k nosicu ten uchyt by mal smerovat stale rovno zhora-dole. Akekolvek ine uchytenie napr to bocne zlava-prava je vyslovene zakazane.
Wau toto vyzera uplne super, takto som si predstavoval uplne idealne a maximalne bezpecne riesenie ako by mali byt upevnene bicykle k nosicu (preco vyrobcovia nedaju vsade stahovacie pasky ako su na kolesach aj na ramovu trubku hore? resp ten stahovaci pasik ako poistku k tomu zobaku). Mozes prosim zdielat link kde si to kupil alebo ako sa to presne vola? Aby som vedel co hladat v google. Vdaka
https://popcar.eu/eshop/pro-user-nd-upinacie-rameno-s-poruhom-kratke/p-2218551.xhtml
https://popcar.eu/eshop/pro-user-nd-upinacie-rameno-s-poruhom-dlhe/p-2218552.xhtml
Tak jedno jednoduché riešenie by bolo a to vymeniť bike, že svoj dám bližšie k autu ?a keby som zohnal nejaké sťahovačky, tak si ich viem posúvať po lyžine