Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
ja si to tiez pamatam ale ked som riesil ci mi staci odfoteny v telefone som zistil ze nestaci ale ze niesom povinny ho mat pri sebe - na rychlo som nasiel neviem ci uplne doverihodny zdroj https://www.apadvokat.sk/clanky/zakonna-povinnost-nosit-obciansky-preukaz-pri-sebe-neexistuje/
samozrejme s rozumom - v praci alebo vecer v krcme ho mam radsej so sebou, keby cosi usetrim si natahovacky. na bike v okoli nosim v telefone, na dlhe vyjazdy so sebou
Máte niekto skúsenosti ako to je s tým prehlasovaním vozidiel po novom? Robím to ja či pôvodný vlastník? Ak on, tak čo mu k robí treba odo mňa? Ak ja, tak co potrebujem od neho?
Hypoteticky napr. môžem kúpiť cez víkend a on porieši cez týždeň, či si to koč jednoducho predstavujem? Skúšal som si to citát na stránke ministerstva ale popravde som tomu moc nepochopil.
Povinny nie si, ale ked ti nebudu verit, tak ides na stanicu dokazovat, ze si to ty.
Inak mna nekontrolovali na biku v Sidonii ani raz, vzdy len mavol nech idem het To iste naspat. Ale auta kontrolovali aj kufre.
Tak ono zase nikdy clovek nevie co sa moze prihodit a nebudu vediet, kto si. Zbytocny problem podla mna.
Nemusis skoncit na stanici. Tvoju totoznost si vedia overit aj bez dokladov. Napriklad otazkou o rodnom cisle, meno otca/ matky, priezvisko matky za slobodna, miesto tvojho narodenia .......... zalezi to ale aj od situacie pri ktorej nastane dovod overovania si tvojej totoznosti .
Máte niekto skúsenosti ako to je s tým prehlasovaním vozidiel po novom? Robím to ja či pôvodný vlastník? Ak on, tak čo mu k robí treba odo mňa? Ak ja, tak co potrebujem od neho?
Hypoteticky napr. môžem kúpiť cez víkend a on porieši cez týždeň, či si to koč jednoducho predstavujem? Skúšal som si to citát na stránke ministerstva ale popravde som tomu moc nepochopil.
robí to jeden alebo druhý, so splnomocneným to vie vybaviť celé jeden človek, ideal asi predávajúci, kupujúci musí doložiť ale PZP resp nejakú predzmluvu aspoň, inak to na neho neprepíšu... malo by sa to dať robiť na hocijakom DI v rámci SR... výhoda je aj možnosť ponechať si pôvodnú SPZ a tým pádom je to lacnejšie aj.. za predpokladu, že si ju nechce pôvodný majitel nechať, resp že nový nechce mať novú... málo čo je v tejto republike dobre spravené ale tuto by som povedal že nejaký pokrok nastal
ak to chcete robit separe, tak splnomocnenie na prepis vozidla a novu zmluvu PZP, platnu od dna prepisu vcitane. Stare PZP prestava platit prepisom vozidla. Vracia sa maly TP, velky sa prepise. Znacky ako je popisane vyssie. Cize splnomocnenie a PZP. Je to jednoduche. Akurat moze nastat situacia, ze pride cez vikend individuum, ktore si to bude chciet prepisat samo cez tyzden, da ti love, Ty mu das komplet doklady plus auto a svoje splnomocnenie a mozes akurat tak dufat, ze to aj urobi, lebo tebe ostane v ruke "len" zmluva.
ak to chcete robit separe, tak splnomocnenie na prepis vozidla a novu zmluvu PZP, platnu od dna prepisu vcitane. Stare PZP prestava platit prepisom vozidla. Vracia sa maly TP, velky sa prepise. Znacky ako je popisane vyssie. Cize splnomocnenie a PZP. Je to jednoduche. Akurat moze nastat situacia, ze pride cez vikend individuum, ktore si to bude chciet prepisat samo cez tyzden, da ti love, Ty mu das komplet doklady plus auto a svoje splnomocnenie a mozes akurat tak dufat, ze to aj urobi, lebo tebe ostane v ruke "len" zmluva.
malý sa vracia? mne ho povodný majitel nechal, že to je moje a teraz nedávno mi od neho došiel poštou veľký, už na moje meno a tak teraz neviem čo s tým malým, či mi to pošlú z DI poštou... ale asi si to budem musieť sám vybaviť, aj tak tam mám cestu
Áno, maly sa vracia na polícii, velky vytlacia a vydaju ihneď. Maly zasielaju dodatocne postou na adresu, ktoru im zadáš. Prepisoval som 2x,ako kupujúci so splnomocnenim.
U teba prepisoval predávajúci asi, mozno nejaka nuansa.
Este mi napadá, so znackami je to tak, ze ich nosi kuriér a stare vezme, cize moze to byt aj pripad maleho tp
no druzstevnici 😂 jednal som s jednym v style nema problema a prepisoval to druhy. a ten tam skočil rovno druhy den, ked som este len uzatvaral poistku, lebo dovtedy som nemal este ani fotky technickeho, tak som mu to preposielal a bol tam druhy den este raz. teraz ma caka este aj prepis z pozicie predavajuceho na docasne odhlaseny stroj, docital som sa ze sa to da, tak som zvedavy na prax. asi nema nikto skusenosti?
Najjednoduchší spôsob a na tom by som ako predávajúci trval, je ísť spolu na DI a prepísať to tam. Tak to máte z krku hneď obaja a ty nemusíš pochybovať, či to prepísal...
Nemusis skoncit na stanici. Tvoju totoznost si vedia overit aj bez dokladov. Napriklad otazkou o rodnom cisle, meno otca/ matky, priezvisko matky za slobodna, miesto tvojho narodenia .......... zalezi to ale aj od situacie pri ktorej nastane dovod overovania si tvojej totoznosti .
Mňa tak zastvili kedysi, neviem prečo, ale že vraj som nemal odrazky, potom chviľu išli argument na argument a došlo k tomu, že nemám doklady pri seba a tiež overovali manželku, deti, bydlisko, dátum narodenia... Niekedy sa musia strašne nudiť. Ale robotu im nezávidím
Najjednoduchší spôsob a na tom by som ako predávajúci trval, je ísť spolu na DI a prepísať to tam. Tak to máte z krku hneď obaja a ty nemusíš pochybovať, či to prepísal...
Kupujúci som ja 😂. Riešil by som to tak, ale ťažko zohnať niekoho s dodávkou, čo by šiel so mnou do PN tak, aby sme stíhali otváracie hodiny na DI. Preto stále špekulujem ako to spraviť. Najistejšie keď sa moto predá a budem mať po dileme.
Ja som kupoval Swifta Sporta na 3 krát. Najprv som ho išiel pozrieť,skúsiť sám. Na 2. krát som ho išiel pozrieť s manželkou,či môže byť,kupoval som ho akože pre ňu😃No a na 3. Krát sám autobusom,najskôr s pánkom do banky,tam výber a vklad na jeho účet,potom podpis zmluvy,následne s ním trčať na DI a odhlásiť. Nakoniec s ním do poisťovne ,aby si odhlásil poistky.Az následne ma panko odpustil s autickom. Deň dovolenky na to padol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
samozrejme s rozumom - v praci alebo vecer v krcme ho mam radsej so sebou, keby cosi usetrim si natahovacky. na bike v okoli nosim v telefone, na dlhe vyjazdy so sebou
Inak mna nekontrolovali na biku v Sidonii ani raz, vzdy len mavol nech idem het
Tak ono zase nikdy clovek nevie co sa moze prihodit a nebudu vediet, kto si. Zbytocny problem podla mna.
Podla fotiek to skor vyzera, ze sofer autobusu zaspal.
Inak mna nekontrolovali na biku v Sidonii ani raz, vzdy len mavol nech idem het
robí to jeden alebo druhý, so splnomocneným to vie vybaviť celé jeden človek, ideal asi predávajúci, kupujúci musí doložiť ale PZP resp nejakú predzmluvu aspoň, inak to na neho neprepíšu... malo by sa to dať robiť na hocijakom DI v rámci SR... výhoda je aj možnosť ponechať si pôvodnú SPZ a tým pádom je to lacnejšie aj.. za predpokladu, že si ju nechce pôvodný majitel nechať, resp že nový nechce mať novú... málo čo je v tejto republike dobre spravené ale tuto by som povedal že nejaký pokrok nastal
malý sa vracia? mne ho povodný majitel nechal, že to je moje a teraz nedávno mi od neho došiel poštou veľký, už na moje meno a tak teraz neviem čo s tým malým, či mi to pošlú z DI poštou... ale asi si to budem musieť sám vybaviť, aj tak tam mám cestu
U teba prepisoval predávajúci asi, mozno nejaka nuansa.
Este mi napadá, so znackami je to tak, ze ich nosi kuriér a stare vezme, cize moze to byt aj pripad maleho tp
Mňa tak zastvili kedysi, neviem prečo, ale že vraj som nemal odrazky, potom chviľu išli argument na argument a došlo k tomu, že nemám doklady pri seba a tiež overovali manželku, deti, bydlisko, dátum narodenia... Niekedy sa musia strašne nudiť. Ale robotu im nezávidím
Kupujúci som ja 😂. Riešil by som to tak, ale ťažko zohnať niekoho s dodávkou, čo by šiel so mnou do PN tak, aby sme stíhali otváracie hodiny na DI. Preto stále špekulujem ako to spraviť. Najistejšie keď sa moto predá a budem mať po dileme.