Tam nejde o ekonomiku. Hnilim bankovym pravnikom sa nechce vytvarat extra standardy pre par ludi. Komplikacia s exekuciou prijmu, pripadne kurzove rozdiely atd.
SLSP sa proste chce. Podobne VUB, ktora jedina (?) akceptuje prijem z dividendy namiesto mzdy. Vysokoprijmovi podnikatelia s minimalnou mzdou su pre ostatne banky tiez komplikacia.
Rovnako sa bankam nechce ist do float sadzby, preferuju fix, jedina UCB ponukala 6M float.
Naco vytvarat novu zmluvu, ked staci ctrl c ctrl v.
dobré ráno-idem dnes na Moravu,potrebujem si zameniť cca 200 Eur za české koruny,ako to je najlepšie? mám kartu mBank-vybrať cez tú kartu z CZ bankomatu? alebo nájsť nejakú zmenáreň (banku) a vymeniť Euro bankovky za české koruny ? alebo nejako inak ? aby neboli zbytočné poplatky,dík.
Keď chceš mať keš, tak si vyber rovno v čr, 1,5eura za výber prežiješ. Inak po platbe kartou mi ešte účtujú odchýlku od kurzu ale to je do 10percent (2-5)
Kto ti ju uctuje? Ked platis kartou tak musis vzdy zvolit menu tej krajiny a nie eur aby ti to neprepocitavali cez dolare a kadejak. Kurz sa rata vzdy deviza predaj v tvojej banke.
Vyber v bankomate a dat si pozor aby platba bola zauctovana v cudzej mene - inak povedane, kurzovu zmenu nesmie robit "bankomat".
Pokial nenajdes niekho s czk co potrebuje eur tak pochybujem ze najdes nieco vyhodnejsie.
Zmenarne fakt neverim ze su konkurencieschopne v tomto.
V mBank ti ale môže byť jedno, v akej mene platíš, sú to haliere...
V Rumunsku, keď som nutne a rýchlo potreboval drobáky, na pumpe som oslovil pána, čo platil, nech mi zamení... To bolo ale len 10 eur a navrhol som pre neho výhodný kurz 4/1 (vtedy bolo 4,2/1) čiže strata bola minimálna... V jednom obchode bola predavačka v mojich rokoch (mal 20) tak som s ňou tiež jednal o platbe eurami, ja som navrhoval kurz 4/1 a ona zavolala šeful a šeful povedal, že kurz je 4,2/1... Pred odchodom z obchodu som zbadal nálepku VISA/MAESTRO na dverách, tak som a bol spýtať, či sa dalo aj kartou platiť áno, dalo sa
Ale sranda, že vo švajci a lichtenštajne žiadna kurzová odchýlka nebola
V mBank ti ale môže byť jedno, v akej mene platíš, sú to haliere...
Jedno ktora mena, len vzdy to musi byt domaca/miestna mena krajiny v ktorej realizujes platbu. O tom pisal stanos4 a scarinko. Pokial ti konverziu na menu karty (teda Euro) spravi obchodnik/bankomat tak mbank uz sice riesi len operaciu v mene karty (nerobi vobec konverziu), ale ty netusis, ake nehalierove polozky navyse (poplatky, zly konverzny kurz, konverziu cez USD) ti do tej vyslednej sumy v Euro zactovala ta tretia strana. A spravidla budes nemilo prekvapeny.
Ked vela cestujes aj v neeuro svete, zriad si aj N26 ucet/kartu. Aktualne uz sice zaplatis tusim 10Euro za dorucenie karty, ale maju najlepsie kurzy + dalsia karta sa hodi.
Zvykol som v minulosti platit najma cash, ale poslednou dobou, uz hodne platim kartou. Vyhoda je, ze mas pekny prehlad, ako rastu ceny potravin
Vyplata mi chodi do SK banky, ale platby robim cez N26. Okamzite platby SK - N26 v pohode. Jeden vie kde robim a kolko zarobim. Druhy kolko a kde minam. Nemusi jeden vediet vsetko
Tak zatial som to vyriešil jednoducho,cestou z motorkárskeho zrazu na Morave som na hraničnom prechode Strání/Moravské Liesková zbadal na českej strane prechodu búdku z nápisom Zmenáreň,z 2 minúty som mal vybavené-tete za okienkom som dal 200 Eur,ona mi dala 4540 Kč a hotovo.
Kurz 22,70 Kč za 1 euro nič moc,ale bolo to rýchlo a to mi nateraz padlo vhod-ak budem nabudúce zháňať české koruny,budem to riešiť skôr a nie na poslednú chvíľu-neviem o kolko sa mi podarí vybaviť viac Kč,ale napr. som platil nedávno kartou obed (tiež na Morave) a potom mi prišla do mBank takáto správa:
Vážený klient, dovoľujeme si vás informovať o nákladoch na kurzový prevod týkajúci sa vašej poslednej transakcie platobnou kartou.
Názov karty: MASTERCARD DEBIT
Posledné 4 čísla karty: XXXX
Dátum transakcie: 2023-05-05
Popis transakcie: MS BISTRO VALTICE
Suma v pôvodnej mene: 224,00 CZK
Suma v mene účtu karty: 9,85 EUR
Odchýlka od kurzu ECB (v %): 2,90
S pozdravom
tím mBank
nerozumiem,čo presne znamená je tá odchýlka od kurzu ECB,ale vychádza to 22,74 Kč/Euro,takže cca rovnako.
Ale aj tak,tá česká koruna voči Euru pekne "stvrdla"
Ak dobre pozeram tak mam kurz v TB 23,19 deviza predaj. Tolko by mi mala ratat banka pri vybere z CZ bankomatu. Poplatky podla toho ako mas k svojmu uctu. Niekto ma zadarmo, niekto 2 eur. Myslim ze ja by som mal free z Reifeisenn bankomatu.
tak to nie je až taký rozdiel,aby som hladal niekde v CZ bankomat,ktorý je bez poplatku-toto bolo jednoduché a rýchle-no,pred pár rokmi som za euro dostal aj viac ako 25 Kč,hmm
Na medzimenove bankovanie odporucam Revolut, pohodlne vymeny s dobrym kurzom (pri zadarmo ucte je to teraz percento). Vybery v zahranici uz ma v bezplatnom programe obmedzene na 5 vyberov za 200e, ale na vyletenie je to stale pouzitelne. Vymeny potom 1000e mesacne bez poplatku (a potom poplatok 0.5%, cize furt v sucte lepsie ako bezne banky).
Pre kazdu menu tam ma uzivatel poducet, vid screenshot.
Attachment:
IMG_0011-2.png
Pripadne N26 je vraj prijemna obdoba- mam aj tu, ale Revolut sa mi paci viac.
Nie, vacinou sa to prepocitava cez USD. Princip uplne nepoznam ale je to prepocet cudzia mena -> USD -> tvoja mena. A viem ze to vzdy vychadza horsie ako ked das priamo cudzia - tvoja.
Cize ked mas kartu k SK uctu vedenom v Eur, tak ti v zahranici bankomat/POS ponuka: lokalna mena/konverzia na USD? To by mi ani nenapadlo, ze tam moze byt ponuknute aj nieco ine ako mena, v ktorej je tvoj ucet a ze klient realne tu dvojitu konverziu aj nejak registruje. To mas VISA kartu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
SLSP sa proste chce. Podobne VUB, ktora jedina (?) akceptuje prijem z dividendy namiesto mzdy. Vysokoprijmovi podnikatelia s minimalnou mzdou su pre ostatne banky tiez komplikacia.
Rovnako sa bankam nechce ist do float sadzby, preferuju fix, jedina UCB ponukala 6M float.
Naco vytvarat novu zmluvu, ked staci ctrl c ctrl v.
Pokial nenajdes niekho s czk co potrebuje eur tak pochybujem ze najdes nieco vyhodnejsie.
Zmenarne fakt neverim ze su konkurencieschopne v tomto.
V Rumunsku, keď som nutne a rýchlo potreboval drobáky, na pumpe som oslovil pána, čo platil, nech mi zamení... To bolo ale len 10 eur a navrhol som pre neho výhodný kurz 4/1 (vtedy bolo 4,2/1) čiže strata bola minimálna... V jednom obchode bola predavačka v mojich rokoch (mal 20) tak som s ňou tiež jednal o platbe eurami, ja som navrhoval kurz 4/1 a ona zavolala šeful a šeful povedal, že kurz je 4,2/1... Pred odchodom z obchodu som zbadal nálepku VISA/MAESTRO na dverách, tak som a bol spýtať, či sa dalo aj kartou platiť
Ale sranda, že vo švajci a lichtenštajne žiadna kurzová odchýlka nebola
Jedno ktora mena, len vzdy to musi byt domaca/miestna mena krajiny v ktorej realizujes platbu. O tom pisal stanos4 a scarinko. Pokial ti konverziu na menu karty (teda Euro) spravi obchodnik/bankomat tak mbank uz sice riesi len operaciu v mene karty (nerobi vobec konverziu), ale ty netusis, ake nehalierove polozky navyse (poplatky, zly konverzny kurz, konverziu cez USD) ti do tej vyslednej sumy v Euro zactovala ta tretia strana. A spravidla budes nemilo prekvapeny.
Ked vela cestujes aj v neeuro svete, zriad si aj N26 ucet/kartu. Aktualne uz sice zaplatis tusim 10Euro za dorucenie karty, ale maju najlepsie kurzy + dalsia karta sa hodi.
Zvykol som v minulosti platit najma cash, ale poslednou dobou, uz hodne platim kartou. Vyhoda je, ze mas pekny prehlad, ako rastu ceny potravin
Vyplata mi chodi do SK banky, ale platby robim cez N26. Okamzite platby SK - N26 v pohode. Jeden vie kde robim a kolko zarobim. Druhy kolko a kde minam. Nemusi jeden vediet vsetko
Kurz 22,70 Kč za 1 euro nič moc,ale bolo to rýchlo a to mi nateraz padlo vhod-ak budem nabudúce zháňať české koruny,budem to riešiť skôr a nie na poslednú chvíľu-neviem o kolko sa mi podarí vybaviť viac Kč,ale napr. som platil nedávno kartou obed (tiež na Morave) a potom mi prišla do mBank takáto správa:
Vážený klient, dovoľujeme si vás informovať o nákladoch na kurzový prevod týkajúci sa vašej poslednej transakcie platobnou kartou.
Názov karty: MASTERCARD DEBIT
Posledné 4 čísla karty: XXXX
Dátum transakcie: 2023-05-05
Popis transakcie: MS BISTRO VALTICE
Suma v pôvodnej mene: 224,00 CZK
Suma v mene účtu karty: 9,85 EUR
Odchýlka od kurzu ECB (v %): 2,90
S pozdravom
tím mBank
nerozumiem,čo presne znamená je tá odchýlka od kurzu ECB,ale vychádza to 22,74 Kč/Euro,takže cca rovnako.
Ale aj tak,tá česká koruna voči Euru pekne "stvrdla"
Ked sa moc nudis, skus sa k tomu dopatrat v cenniku/podmienkach.
Niektore TB karty v minulosti mali konverziu tretej meny cez USD.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1226837.html#p1226837
Pre kazdu menu tam ma uzivatel poducet, vid screenshot.
Pripadne N26 je vraj prijemna obdoba- mam aj tu, ale Revolut sa mi paci viac.
Snad Eur si chcel napisat? Ci?