Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Ti to trvalo. Padla skala pod Strečnom na auto ? Zabila niekoho ? Nie. Tak prečo miliony na siete ? na záchranu jedného dvoch životov ? aha... lebo môže spadnúť . Ale nemusí. Napriek tomu opatrenia robíme. Či keď spadne budeme riešiť ? Vy proste nevidíte neúnosnosť počtov medveďov na na dané územie a opierate sa o počty z KU. Veselo v BA a z regionov si urobíme zoo. Na víkend.
Vyborne a vies preco tu skalu fixuju? Na zaklade merani, ktore bez pochyb preukazali, ze sa posuva a doslova sa na tu cestu sype. Nie na zaklade nejakeho medialneho "strachu". Ved si zober ze takych skal nad cestami mame vela a robime s nimi len to, ze ich monitorujeme. A na zaklade dat zasahujeme. To iste napriklad mosty. Vies co je inak krajne riesenie ked sa chcu zachranit zivoty ludi? Obmedzit, pripadne uplne zabranit LUDOM na ten most ci pod tu skalu chodit. Presny opak toho, co chces ty. Ty chces odstrelit vacsinu mostov a kopcov, lebo ved je len otazka casu, kedy niekoho zabiju. A mas samozrejme pravdu, raz niekoho zabiju. Daval som ti tu cisla, pady zabili 253x viac ludi ako medved, dokonca aj levy na slovensku uz zabili viac ludi ako medved. Preto je fascinujuce, ze 253x zapalenejsie nebojujues proti skalam a stromom, ale zrovna proti medvedovi, ktoreho si v zivote nevidel. A o tom to prave je. Bojime sa hlavne toho, co nepozname. Po mostoch chodis kazdy den xkrat, tak isto ako autom a cez cestu, preto si toto riziko akceptoval, zvykol si si, aj ked je objektivne nasobne vacsie ako medved. O tom nevies nic, len ze keby ta napadol, je tvoj osud v jeho rukach. Zakladna psychologia strachu...
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
cokupit - nepochopil si nič z toho, čo ti tu vypisujem; ty si nepochopil, že nie som proti medveďom, a bojujem za lajdácky, amatérsky a nekonštruktívny prístup k ich stavom, ktoré tu v 19-20 storočí neboli; rozťahuje sa človek, kúp si bike, štvorkolku, traily, na zimu skuter, a rozťahuje sa aj medveď - tak ako to ide skončiť ? nie som spokojný, a kto je ? s metodiku ich sčítania; proste vy ste tu generácia pozitivistov a inému s iným názorom predpisujete tabletky; som iná generácia, s iným prežitým; takže cokupit maj sa fajn, nebudem si tu s tebou vypisovať jak s frajerkou, ktorá si dupe nôžkou a vyplakáva, že chce plyšového medvedíka ...
a medveďom nech sa darí, nie som proti; keby tak ochranári bojovali s motokrosármi, štvorkolkármi, oslavami Silvestra, výstavbou v chránených územiach, čiernymi stavbami ... atd atd ... Škoda rečí, priatelia ...
do foto sutaze prihlasujes svoje naj fotky a nie je tam pravidlo ze musia byt z toho roku. takze ak je aj starsia je normalne ze vyhrala teraz a uz si ju videl. netreba hned fabulovat
PINY ale Skynet nevidi medveda/icu, ktory je chrbtom. Lebo na prvy pohlad to vyzera, ako keby sa 1 medved ohanal labou pri pohlade spredu. Preto som pisal pocitat uši
PINY ale Skynet nevidi medveda/icu, ktory je chrbtom. Lebo na prvy pohlad to vyzera, ako keby sa 1 medved ohanal labou pri pohlade spredu. Preto som pisal pocitat uši
Ja som stará a môj mobil tiež, ale vidím to tam dobre
Ale vlastne je to úplne jedno
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Poznáte túto stánku? Krásne zábery medveďov a vlkov z fotopascí v našich lesoch. To posledné video je parádne
https://www.facebook.com/PralesDetom
Vyborne a vies preco tu skalu fixuju? Na zaklade merani, ktore bez pochyb preukazali, ze sa posuva a doslova sa na tu cestu sype. Nie na zaklade nejakeho medialneho "strachu". Ved si zober ze takych skal nad cestami mame vela a robime s nimi len to, ze ich monitorujeme. A na zaklade dat zasahujeme. To iste napriklad mosty. Vies co je inak krajne riesenie ked sa chcu zachranit zivoty ludi? Obmedzit, pripadne uplne zabranit LUDOM na ten most ci pod tu skalu chodit. Presny opak toho, co chces ty. Ty chces odstrelit vacsinu mostov a kopcov, lebo ved je len otazka casu, kedy niekoho zabiju. A mas samozrejme pravdu, raz niekoho zabiju. Daval som ti tu cisla, pady zabili 253x viac ludi ako medved, dokonca aj levy na slovensku uz zabili viac ludi ako medved. Preto je fascinujuce, ze 253x zapalenejsie nebojujues proti skalam a stromom, ale zrovna proti medvedovi, ktoreho si v zivote nevidel. A o tom to prave je. Bojime sa hlavne toho, co nepozname. Po mostoch chodis kazdy den xkrat, tak isto ako autom a cez cestu, preto si toto riziko akceptoval, zvykol si si, aj ked je objektivne nasobne vacsie ako medved. O tom nevies nic, len ze keby ta napadol, je tvoj osud v jeho rukach. Zakladna psychologia strachu...
a medveďom nech sa darí, nie som proti; keby tak ochranári bojovali s motokrosármi, štvorkolkármi, oslavami Silvestra, výstavbou v chránených územiach, čiernymi stavbami ... atd atd ... Škoda rečí, priatelia ...
tato
Pocitaj uši
Ja som stará a môj mobil tiež, ale vidím to tam dobre
Ale vlastne je to úplne jedno