Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, menil som predstavec na cestnom bicykli a posledný krúžok (5 mm) som dával nad predstavec. Keď som zaťahoval hornú krytku, všimol som si, že krytka sedí nie na celej ploche krúžku, ale na jej vnútorných výstupkoch.

Keďže som sa ešte s takýmto krúžkom nestretol, chcel by som sa s Vami poradiť, či je to takto dobre zložené (najmä s ohľadom na pevnosť, či tie karbónové výstupky znesú ten tlak krytky) alebo by som ho mal radšej dať pod predstavec?

Pre predstavu posielam link na podobné krúžky: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/podlozky-a-loziska/bhp-35-ultraspace-podlozky11-8.html
Zobraziť komentár 28.05.2023 - 09:59:48
00
Čokoľvek nad predstavcom nemá vplyv na pevnosť, jedná sa len o pomôcku pre nastavenia predpätia hlavového zloženia. Skôr ako problém krúžku by som povedal že je to spôsobené kónickým tvarom krytky. Prekážať ti môže len estetickosť, môžeš skúsiť inú krytku, alebo pilniček na zrezanie výstupkov aby to do seba pekne zapadlo, no takýto upravený krúžok už nemôže ísť pod predstavec.
Zobraziť komentár 30.05.2023 - 13:43:53
00
Presne tak, v podstate ked utiahnes predstavec tak vsetko co je nad nim je zbytocne, podlozka, krytka aj jezko v stlpiku ;)
Zobraziť komentár 30.05.2023 - 19:21:26
00
keyboard_arrow_up