Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Môže byť, nepoužívam a teda nepoznám dobre. Za mňa kombinácia freemap vektorovych map s online NLC a Strava heatmapou v Locuse umožní zorientovať sa úplne kdekoľvek na SK ...
Vsimol som si, ze Locus v poslednom case ulieta s vyskovymi, na rozdiel od mapy.cz, ktore su presne na chlp.
Btw ako dostanem Strava heatmap do Locusu (v mobile)?
Odkedy majú mapy.cz offline mapy a zdroj dát z openstreetmap, Locus som nezapol, cykloserver detto. Žiadne komplikované sťahovanie máp do mobilu, automatický update keď je nová verzia. Veľmi zriedka zapnem freemap s 3d vrstvou.
Veľká výhoda je aj ukážkové zdieľanie polohy, úseku alebo celej trasy v krátkom linku. Páči sa mi, že to používa čím ďalej viac ľudí. Uložíš/nakreslíš si trasu na PC, dáš refresh a máš ju okamžite aj v mobile.
Aby som len nechválil, mapy.cz nemajú strava heat maps. Ale na šmírovanie domácich mám samotnú Stravu a TF
Pouzivam tiez mapy,cz
jednoduche, prehladne, da sa tam dat aj 60 bodov na trasu (u inych sa dalo napr.len 10)
Offline mapy, updaty
Jednoduche vkladanie bodov aj cez apku (vyberies bod z mapy, posunies kam chces a potvrdis)
Edit bodov, zmena poradia bodov
Prepojenie. V PC naplanujem, ulozim, otvorim apku (nezabudnut najlepsie hned zapnut apku kvoli zosynchronizacii s PC) a mam to tam.
Vyberiem trasu, stlacim navigovat (ide zapnut aj hlasovy vystup ak niekto potrebuje)
Maximalna spokojnost.
K tomu krabicka na mobil z aliexpresu za 22€ (L for handlebar = bez spatneho zrkadla) aliexpress
Tak nakoniec som vybral. https://sk.mapy.cz/s/hahuzevece GPS je pri fotkach
Zobral som E-bike, biobikom by som vela tlacil, kedze to bol pre mna neznamy teren.
Teraz aspon poznam tu trasu.
Na tych 2 fotkach to nevyzera ale je to velke stupanie.
Tam vyssie, medzi 3 a 4 to uz bolo mensie stupanie ale boli tam v trave aj obcas vacsie kamene.
Skoncil som pod Vysokou bod 9, nechcelo sa mi to tam niest.
Z tej druhej strany od Kuchyne, to vyzera teoreticky lahsie na vynesenie biku.
Bol som tam v zime, pesi.
Diky za pomoc pri popise trasy a tipy na trasu, niekedy nabuduce skusim cez Vajcaty.
Vsimol som si, ze Locus v poslednom case ulieta s vyskovymi, na rozdiel od mapy.cz, ktore su presne na chlp.
Mne mapy.cz v planovaci povedal, ze do bb to mam 970 vm. Coros mi nameral 1431
Takze vravis ze hodinky mi meraju totalne od veci? Sice som nesiel trasu presne podla planu ale aj tak
Strenki diki za postrcenie a trasu - pocasie uz asi lepsie nebude tak som sa hecol - paradne to bolo, hlavne od Bieleho kriza az pod Amonovu luku - krasne nenarocne xc-ko. dalej som sa uz raz motal az po Pece a dnes asi naposledy. tie cesty sa mi zdaju nekonecne a nezazivne, radsej zbehnut po modrej do Brezovej p.B. a dat si mohylu, ktora podla mna za to stoji. potiahol som az po Cachticky aj ked som nemal povodne v plane, ale zostal mi cas. som myslel ze z tohto smeru to bude blbost ale po tych cestach som si na singli napravil chut a vyjasil sa na zaver. potom som to uz len pustil do Cachtic po ceste a kade tade do Hradku a cez sedlo pod Skalinami na nasu stranu planety a domov.
Silne dojmy z toho mam - uz mam v hlave dvojdnovku na buduci rok - V.Javorina-Skalica-Valtice tam noclah a druhy den Valtice - Stupava - BK - Brezova p.B. a domov - sa doladi ked bude aktualne
(len rano som skoro nestihol vlak - nastupoval som 2min. pred odchodom po casovke Mnichova lehota - Trencin, stanica )
Strenki dalej som sa uz raz motal az po Pece a dnes asi naposledy. tie cesty sa mi zdaju nekonecne a nezazivne, radsej zbehnut po modrej do Brezovej p.B. a dat si mohylu, ktora podla mna za to stoji.
Paradny vykon ? (rovnako ako Strenkiho opacne garde).
Podla mna Pece stoja za pozrenie (pekne formacie skal) aj Orlie skaly (vyhladovo) ale fakt pri takejto dlhej jazde mozno nestoji za tu namahu ist po tych dlhych zvazniciach ako si isiel...
Nedaleko trasy si mal pekny vyhladovy bod je pod Klenovou (N 48,636115°, E 17,593617°) aj ked nieje to 360 ako z Mohyly, mozno nabuduce skus..
Red1 Zdravim, tie body su nieco ako tu segmenty, alebo iba POI? Pouzivam tiez mapy.cz a vyskove metre idu spolahlivo, teda uplne presne (po nahodnych manualnych prepoctoch). A ked sa mozem spytat, ako dostanem do mapy.cz tu na mtbikeri uvadzane segmenty?
Tu si vyjazdy evidujem tak, ze si v mapy.cz exportujem gpx a v mtbikeri importujem, opravim vyskove metre podla mapy.cz a hotovo. Nieco podobne by sa mi hodilo aj na tu uvadzane segmenty. Diky za pripadnu odpoved.
Podla mna Pece stoja za pozrenie (pekne formacie skal) aj Orlie skaly (vyhladovo) ale fakt pri takejto dlhej jazde mozno nestoji za tu namahu ist po tych dlhych zvazniciach ako si isiel...
Pece za pozretie urcite stoja, lenze prave pri takychto dlhych jazdach nemusi byt na to cas a zvaznice su ideal. Celkovo mi nie je jasne, preco prave zvaznice na severe MK vadia. Ako keby inde boli ine
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
? mapy.cz apka ma tiez offline mapy.
Pre zaciatocnikov urcite ta ako prva volba.
Veľká výhoda je aj ukážkové zdieľanie polohy, úseku alebo celej trasy v krátkom linku. Páči sa mi, že to používa čím ďalej viac ľudí. Uložíš/nakreslíš si trasu na PC, dáš refresh a máš ju okamžite aj v mobile.
Aby som len nechválil, mapy.cz nemajú strava heat maps. Ale na šmírovanie domácich mám samotnú Stravu a TF
Mapy.cz?
jednoduche, prehladne, da sa tam dat aj 60 bodov na trasu (u inych sa dalo napr.len 10)
Offline mapy, updaty
Jednoduche vkladanie bodov aj cez apku (vyberies bod z mapy, posunies kam chces a potvrdis)
Edit bodov, zmena poradia bodov
Prepojenie. V PC naplanujem, ulozim, otvorim apku (nezabudnut najlepsie hned zapnut apku kvoli zosynchronizacii s PC) a mam to tam.
Vyberiem trasu, stlacim navigovat (ide zapnut aj hlasovy vystup ak niekto potrebuje)
Maximalna spokojnost.
K tomu krabicka na mobil z aliexpresu za 22€ (L for handlebar = bez spatneho zrkadla)
aliexpress
Tak nakoniec som vybral.
https://sk.mapy.cz/s/hahuzevece
GPS je pri fotkach
Zobral som E-bike, biobikom by som vela tlacil, kedze to bol pre mna neznamy teren.
Teraz aspon poznam tu trasu.
Na tych 2 fotkach to nevyzera ale je to velke stupanie.
Tam vyssie, medzi 3 a 4 to uz bolo mensie stupanie ale boli tam v trave aj obcas vacsie kamene.
Skoncil som pod Vysokou bod 9, nechcelo sa mi to tam niest.
Z tej druhej strany od Kuchyne, to vyzera teoreticky lahsie na vynesenie biku.
Bol som tam v zime, pesi.
Diky za pomoc pri popise trasy a tipy na trasu, niekedy nabuduce skusim cez Vajcaty.
Ano
Mne mapy.cz v planovaci povedal, ze do bb to mam 970 vm. Coros mi nameral 1431
Takze vravis ze hodinky mi meraju totalne od veci? Sice som nesiel trasu presne podla planu ale aj tak
Silne dojmy z toho mam - uz mam v hlave dvojdnovku na buduci rok - V.Javorina-Skalica-Valtice tam noclah a druhy den Valtice - Stupava - BK - Brezova p.B. a domov - sa doladi ked bude aktualne
(len rano som skoro nestihol vlak - nastupoval som 2min. pred odchodom po casovke Mnichova lehota - Trencin, stanica
Paradny vykon ? (rovnako ako Strenkiho opacne garde).
Nedaleko trasy si mal pekny vyhladovy bod je pod Klenovou (N 48,636115°, E 17,593617°) aj ked nieje to 360 ako z Mohyly, mozno nabuduce skus..
Tu si vyjazdy evidujem tak, ze si v mapy.cz exportujem gpx a v mtbikeri importujem, opravim vyskove metre podla mapy.cz a hotovo. Nieco podobne by sa mi hodilo aj na tu uvadzane segmenty. Diky za pripadnu odpoved.
Pece za pozretie urcite stoja, lenze prave pri takychto dlhych jazdach nemusi byt na to cas a zvaznice su ideal. Celkovo mi nie je jasne, preco prave zvaznice na severe MK vadia. Ako keby inde boli ine