Zdravim, mám e-bike CRUSSIS e.LARGO 9.7-M 720Wh., najazdených 1200 km. Teraz sa mi po prejdení aj malej nerovnosti vypne display aj motor a nedá sa naspäť zapnúť. Musím vybrať úplne batériu až potom ide zapnúť display. Kontakty mám čisté, batéria pekne zaklikne do rámu. Za každú radu budem vďačný ?
Toto vyzerá, že baterka nie je dobre usadená. Ja by som na skúšku skúsil pripevniť okolo baterky a rámu sťahovaciu pásku či to nepomôže a skontrolovať kabeláž, konekory.
Dik za radu...baterka trochu pružila, cca 1-2 mm, tak som ju stiahol páskou, prešiel som 6 km, myslel som,že Ok, ale išiel som do strmsieho kopca a keď som prehodil pomoc motora z 2 na 3, tak mi opäť vypol display aj motor...musel som baterku vybrat, aby sa mi dala zapnúť... opäť som ju stiahol poriadne paskou a keď som išiel z kopca, pri prvej väčšej nerovnosti mi opäť display a motor vypol...zaujímavé, že keď som išiel do kopca po nerovnostiach, samozrejme len pri výpomoci max.2, tak mi to nevyplo...takto som dnes išiel 60 km?
VTV-ved to, chybové hlásenie neukazuje žiadne, iný display nemám možnosť vyskúšať,som ešte 2tyzdne na dovolenke, inak by som to dal do servisu,mám to ešte v záruke. CAN zbernica sa kde nenachádza?
VTV- áno, ja mám 500ku, t.j. CAN, 400-ka má UART.....dnes mi to z 2 na 3 nevypinalo, dokonca ani pri menšej nerovnosti, ani do kopca, len pri vyššej rýchlosti, najmä dole kopcom...no, čo poviem, trápenie cyklistika.
Ja mám M500 tiež 6000km zatial bez jedného problému dúfam, že to tak aj vydrží. Mám tam ešte pôvodnú reťaz KMC aj kazetu. Zrovna dnes som mal servis po 200km a mierka je už na hrane tak nabudúce už pôjde aj nová reťaz aj kazeta.
Ty máš smolu že nie si doma a nemôžeš postupne vyraďovať závadové miesta. Môže byť aj vadné BMS v bat. keď ju vypne alebo vadný článok a BMS zareaguje. Je toho spústa. Ale keď je ešte v záruke tak by problém nemal byť. Akurát s časom. Dnes som bol v predajni a mali tam na reklamáciu jeden Crussis že vraj batéria a že s takou záv. sa ešte nestretli.
veď to, keby som bol doma, tak to vybavím...dnes som bol v jednom servise v Púchove a taký ochotný mechanik tiež mi povedal, že tam môžu byť rôzne závady, ale nakoľko to je v záruke, nechce to rozoberať 🤷....len to je zaujímavé, že musím vybrať batériu, aby sa dala opäť zapnúť 🤔
Ja som myslel,že si v zahraničí. Ak v tom servise majú take bajky popros ich aby prehodili bat a vyskúšali
Edit. Ak nebudeš mať večer čo robiť a máš nejaké náradie, tak skús zhodiť ľavú kluku. Daj dole bočný kryt motora. Sú tam 3 konektory jeden žltý je bat. vedla je zo snímača rýchlosti a tretí bokom je do displeja. Rozpoj ich zapoj nanovo. Ak nepomôže tak už len niektorá súčiastka vadná. Potrebuješ iba imbusy a torx 10.
Tak už neviem ak to robí len na nerovnostiach tak to vyzerá že sa odpojí nejaký kontakt . Môže byť aj seknutý kablik čo sa otriasa. Dúfam, že ti servis pomôže.
Podľa mňa bude problém asi priamo v batérii...otrasom možno príde ku skratu vo vnútri a treba ju vybrať, aby sa restartovala. Po servise dám vedieť v čom bol problém...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ty máš smolu že nie si doma a nemôžeš postupne vyraďovať závadové miesta. Môže byť aj vadné BMS v bat. keď ju vypne alebo vadný článok a BMS zareaguje. Je toho spústa. Ale keď je ešte v záruke tak by problém nemal byť. Akurát s časom. Dnes som bol v predajni a mali tam na reklamáciu jeden Crussis že vraj batéria a že s takou záv. sa ešte nestretli.
Edit. Ak nebudeš mať večer čo robiť a máš nejaké náradie, tak skús zhodiť ľavú kluku. Daj dole bočný kryt motora. Sú tam 3 konektory jeden žltý je bat. vedla je zo snímača rýchlosti a tretí bokom je do displeja. Rozpoj ich zapoj nanovo. Ak nepomôže tak už len niektorá súčiastka vadná. Potrebuješ iba imbusy a torx 10.