Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
Výpredaj savings POC Joint VPD 2.0 chrániče kolien, Uranium Black
od 79,99 €
savings
MOC 144 €
Výpredaj -13% Alpinestars Impact Plasma Pro chrániče kolien, čierna/biela
96,99 €
-13%
MOC 115 €
Akcia -16% POC Joint VPD 2.0 Long chrániče kolien, Uranium Black
od 105 €
-16%
MOC 156 €
Zamotal si sa trocha, a tak sa snažíš požartovať tak po svojom
1. https://refresher.sk/110617-Zdravotna-zachranna-sluzba-zverejnila-platy-zamestnancov-za-rok-2021-Lekari-dostali-v-priemere-4918-eur-vodici-sanitky-1792-eur
2. V tomto článku sa uvádza aj, citujem :” Priemerný plat zdravotníckeho záchranára bol 2376 eur. Priemerný plat lekára v ZZS Bratislava bol 4918 eur. Vodič sanitky dostal v priemere 1792 eur.”
Tak neviem, úroveň slušnosti je daná vzájomným pomerom dvoch čísel podľa Teba ? Jedno čislo povedzme 4.500 eur s atribútom etalónu slušnosti a druhé 2.250 priemerného pracovníka ZZS, pre jednoduchosť kalkulácie indexu slušnosti. Takže zamestnanec s polovičným platom bude len polovične slušný…
Viazať na plat elementárnu ľudskú slušnosť, korektnosť a zachovanie dôstojnosti človeka v akejkoľvek hraničnej situácii, to sa mi nezdá byť dobrý počin. A hovoriť o tom, že náročnosť profesie ospravedľnuje cynizmus, je prinajmenšom dôvodom na polemiku. Ak by som prijal tento naratív, to potom aj na súdoch možu začať sudcovia žartovať na úkor obvinených účastníkov konania, lebo “veď viete aké prípady oni súdia, vraždy detí, pedofíliu” inak by si nezachovali duševné zdravie ? No a samozrejme bude sudca OS indexom slušnosti len na úrovni pomeru svojho platu k platu sudcu NS
Nazvať lekára utopistom z lacného kraja, Ivan, tak z tohto vyjadrenia tak trocha preráža fakt, že zrejme zarábaš len zlomok platu utopistu, alebo naopak, si oligarcha a teda a priori najslušnejší
Viem, že máš rád presnosť, tak Ti položím presnejšiu otázku : Kto nútil mladého človeka stať sa záchranárom v momente prijímania a zvažovania budúceho povolania ? Štát ? Rodičia ? Alebo personálne kvóty/umiestenky vydané z moci OV KSČ ?
nezamotal som sa - mirec16 so svojim x-krát vyšším platom vyžaduje od ľudí s x-krát menším platom rovnaké správanie, ľudia ktorí majú menšie platy sú jednoduchší teda majú aj jednoduchšie - iné správanie ako vzdelanejší napr. lekári s vyššími platmi, menej zarábajúcim chýba finančný motivačný činiteľ na kvalitnejšie správanie v práci, pri práci
záchranár je záchranár lebo ho to napĺňa, toto som počul od jedného pred troma rokmi, keby mali platy 3500 euro ich správanie by bolo iné, kvalitnejšie
a mirečku hádaj prečo by bolo správanie záchranárov pri platoch 3 500 euro kvalitnejšie, nápoveda - kľúčové slová: konkurenčné prostredie, výber
Potom realita, zena robi chirurgicku tretim rokom (neatestovana), uvazok skrateny na 0.8, pri 4 sluzbach mesacne (24ky, cize v hodinach to prida dalsi pracovny tyzden) s nejakymi osobnymi navyse jej na ucet cinkne ~1650.
Nie ze by to bola tragedia, ale pri zodpovednosti, podmienkach a vstupnych nakladoch to nie je ani neviemaka ryza.
Citujem z mienkotvorneho online dennika
"Priemerná hrubá mzda lekára v nemocnici, spolu so všetkými príplatkami aj nadčasmi, bude budúci rok okolo 4 500 eur. Tento rok sa pritom očakáva priemerná mzda okolo 3 500 eur. Jedná sa teda o priemerné navýšenie o cca tisíc eur v hrubom. "
https://www.aktuality.sk/clanok/6FCWSzy/poslanci-schvalili-vyssie-platy-lekarom-dostanu-sa-na-uroven-ceskych-kolegov-matovic-utocil-na-odborarov/
bavíme sa o správaní v práci, pri práci, v čase ked dostávaš finančné ohodnotenie, v pracovnej náplni je v tomto prípade napr. záchranárov zahrnuté aj správanie ku klientom - zachraňovaným, správanie v práci a mimo nej nie je rovnaké, v práci je kvalitnejšie pre finančný motivačný činiteľ, čím menší je tento činiteľ tým je správanie menej kvalitné
Dovolim si nesuhlasit
boli tam štyri chyby, decko urobilo chybu že zastalo v oboch pruhoch na cyklochodníku, matka decka urobila chybu že ho pred príchodom na chodník nezastavila, neupozornila že z ľava prichádza cyklista, cyklista urobil chybu že nezvládol manéver obchádzania decka a nemal prilbu už ked mal slabšiu lebku ktorá mu nedostatočne chránila mozog, prilbu nemusel mať len v prípade keby mal pevnejšiu lebku napr. vdaka lepšej životospráve, že by pil vela mlieka s vápnikom alebo inak by mal zabezpečenú väčšiu pevnosť kostí nejakými inými potravinami, tekutinami obsahujúcimi viac minerálov najmä vápnika, alebo keby mal silnejšie svaly krku a širšie silnejšie ramená ked padol na chodník že by tým zabránil kontaktu lebky s chodníkom, ja som takto spadol pred dvoma rokmi na ceste v rýchlosti asi 25 km/h že mi stičilo kormaň na odskoku v asfalte vyfrézovaného cestármi tiež som spadol na bok ale lebkou bez prilby som sa asfaltu ani nedotkol
Edit, ps: obsah sa meni, priebezne po napisani
ak teda bude niekto tvrdiť že , že myšlienka je najrýchlejšia na svete ,tak to sa ešte neposral .
Tiež som mal nespočetne veľa pádov, ale že nikdy som sa ani len náznakom nedotkol hlavou zeme, až raz nečakane konár v zadnom kolese ma doslova katapultoval a nebyť tej prilby tak môžem mať lebku ako kolvek pevnú ten otras mozgu by bol asi riadny a možno až nezlučiteľný so životom. Toľko z mojej strany k prilbe a k pevnosti kostí. A pre" onnnéého "keby mal tú prilbu tak všetko ostatné čo tu popisuješ by bolo irelevantné, verím tomu, že by sa len oprášil a išiel si ďalej svojou cestou. Ako ten fakt, že im nepovedala ako k pádu došlo je celkom podstatný, takto to pre záchranárov vyznelo, že proste odpadal a spadol.
po lese kde sú konáre nejazdím