Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Sú nejaké schopné karbónové kolesá 35mm vysoké do 1500g do 500€?
Vyskladat doma, nejaky low cost cinske rafy, Bitex naboje. Alebo bazarovky. Zas mozno vyvstava otazka, ci nieco lacne karbonove do 35mm s tou hmotnostou ma vyznam.
prosim poradit cestne kolesa na gravel bike. Nieco s najlepsim pomerom cena/vykon. Bike som kupoval jazdeny na bazosi, takze davat tam karbonove kolesa za 1000E mi nedava zmysel. Velkost 29", kotucove brzdy, momentalne mam rychloupynaky. Idealne nieco do 300E (vratane kazety, kotucov a plastov). Ak sa nieco dobre povaluje na bazare, tak ma kludne nasmerujte
Čaute ja by som potreboval cestné kolá s orechom na campu, QR, ráfikové brzdy na karbóne netrvám, jediné čo ma dosť limituje je nosnosť kolies, lebo 120kg aj s bicyklom je dosť málo cena cca 400€ vďaka
Pozeral som aj tieto alebo ešte zondy, lebo jedny z týchto majú vačšiu nosnosť, tak či náhodou nevie niekto ešte o niečom čo som prehliadol. Funtomi dík
Ahojte, nemáte niekto problémy s vodou v rafikoch po umytí biku? Aj keď dačo vylejeme cez dierky stále jej tam je podľa zvuku dosť. Celkom mi to vadí....
Len sa medzi nimi neviem rozhodnúť 😄. Výhoda huntu je, že sú lacnejšie a majú ich skladom + h_care záruka - má niekto skúsenosť, čo som čítal na nete, tak zákaznícku podporu majú vraj super.
Suncycle by som musel chvíľu počkať (cca mesiac), cena oproti hunt vyššia + nie je možnosť niečo ako h_care (výhoda/nevýhoda?), ale zas maju DT swiss 240.
Ostatne parametre mi prišli cca podobne, tak otázka, či tých 200€ stojí za to a radšej priplatiť?
podla mojho nazoru a svojich skusenosti co mam s mtb a cestnymi kolesami, tak za mna Suncycle... su tam top naboje, vaha rozdiel skoro 150g, ked som dobre videl.. a neviem ake presne spice su na tych HUNT ale ja jazdim uz asi 10 rokov spice CX ray a Aerolite a pre mna prakticky bezudrzbove, naposledy som centroval kolesa pred 3 rokmi, ale tak ja jazdim max. 2x do tyzdna..
No, neviem, centrovanie pri takýchto kolesách ... Od roku 2014 som jazdil Campagnolo Bora Ultra a Bora One, nikdy nebolo treba nič centrovať. Tiež som riešil teraz podobný problém, uvažoval som o Hunt aj Scribe, nakoniec som kúpil zánovné Fulcrumy.
Mega tie Elite Wheels. Jazdi ich niekto? Skúsenosti? Aj s ťažkou váhou ako ja 90kg😁 Doteraz som mal uložené v zalozkach FFWD TYRO 2, že našetriť na prvé karbony. Ale pozerám, že dajú sa zohnať aj omnoho lacnejšie ako 950 euro.
88kg, 3000km, ráfková verzia, keramické ložiská, šírka 27mm, všetko top, absolútne bez problémov.
Nazdar, prebehol som temu, ale nenasiel som navrh na nove kolesa v ramci mojho cenoveho stropu (250-300€). Na mojom Cube sa rozsypal zadny naboj a tak by som potreboval novu sadu kolies, kedze podla recenzii aj skusenosti tie kolesa nevydrzia viac ako 2-2,5tis. km. Tak zhanam nejake kolesa s pevnymi osami, orech shimano, kotuce, aby to pobralo 28mm plaste a aby to vydrzalo viac nez OEM kolesa. Boli mi odporucene DT Swiss 1800, ale rad objavim nieco nove. Mam 77 kil, ak to pomoze s vyberom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tieto by nevyhovovali? --> http://bitly.ws/GqbR
FULCRUM Wheelset AIRBEAT 550 Carbon DB 700C (12x100mm/12x142mm) (AB550I22DFR22AS) = 499.99e instead of 1015.24e
IN ORDER TO GET THESE PRICES, please use the code: RCZBEAT the area "Discount Codes", click "Apply Coupon" before order validation.
Offer available until Friday 02nd June 2023 at midnight (CET)
chce 35mm pod 1500g a ty mu das 55mm vaziace 1700+
Vyskladat doma, nejaky low cost cinske rafy, Bitex naboje. Alebo bazarovky. Zas mozno vyvstava otazka, ci nieco lacne karbonove do 35mm s tou hmotnostou ma vyznam.
1500g pod 500 je problem ak to ma byt karbon
dalsia vec ze nepovedal ci na rafkove alebo kotucove brzdy, ci pevne osky alebo nie ale tak predpokladam ze chce na kotuce s pevnymi oskami
myslim ze by mal zvazit aj hlinikace
https://www.bikestacja.pl/kola-newmen-r-25-sl-evolution-dt-swiss-350-disc-1555g-p-19744.html
1460g/ 457€ + posta
https://fitwheels.eu/en/wheelset-dt-swiss-350-cl-straightpull-xr331-29-1460g-p-59.html
su sice MTB ale 12/100 + 12/142 Shimano ROAD orech takze sedia aj na cestak
dakujem
možno tieto?
https://thecycleclinic.co.uk/collections/road-rim-brake-wheelsets/products/borg26-all-weather-tubeless-ready-clincher-700c-wheelset
https://eu.huntbikewheels.com/products/hunt-30carbon-gravel-disc-road-wheelset-1469g-30deep-27wide-999?variant=31723443879991
551€ so zlavou,da sa zrejme este -50€, oplati sa ?
ako ste mi nedávno radili, tak môj vyber sa zúžil na:
Hunt - https://eu.huntbikewheels.com/products/hunt-44-aerodynamicist-carbon-disc-wheelset
Suncycle - https://www.suncycle.sk/sk/produkt/zapletane-kolesa-suncycle-podium45-carbon-dt240-disc/12630
Len sa medzi nimi neviem rozhodnúť 😄. Výhoda huntu je, že sú lacnejšie a majú ich skladom + h_care záruka - má niekto skúsenosť, čo som čítal na nete, tak zákaznícku podporu majú vraj super.
Suncycle by som musel chvíľu počkať (cca mesiac), cena oproti hunt vyššia + nie je možnosť niečo ako h_care (výhoda/nevýhoda?), ale zas maju DT swiss 240.
Ostatne parametre mi prišli cca podobne, tak otázka, či tých 200€ stojí za to a radšej priplatiť?
Ďakujem za každú radu 😉
88kg, 3000km, ráfková verzia, keramické ložiská, šírka 27mm, všetko top, absolútne bez problémov.