Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
A co keby Volodja namiesto rozdavania mudrosti isiel a prichytil tych zlych polovnikov pri tom ako tam tie vnadiska robia? Ci najlahsie je vsetko hodit na tych druhych, problem s medvedom na polovnikov namiesto ochranarov, ktori jedini su za tento stav zodpovedni, kedze ako jedini maju pravnu oporu v manezovani stavu medveda.
ochranari medvede chrania a polovnici ich lakaju blizko k ludom.
taketo vnadisko je "na kazdom rohu" https://www.facebook.com/majo.hletko/posts/pfbid02xm7iG*****hvQBngE6XSVoA27awvYknvTYfJbKkjMPoLjy9xMY4xCW5ZCXl Byvam v Rajeckej doline kde mame medvedov tiez pozehnane. hodne fotim a najviac v lese, pocas fotenia nachodim po horach desiatky kilometrov a taketo vnadiska vidam pravidelne a zvacsna na kraji hory a relativne blizko ludi, hlboko v horach taketo polovnici moc nedavaju. chvalabohu som ale este medveda nestretol
U nas je kopec tzv papučovych posedov. Su rovno pri lesnej ceste, polovnik ide z obyvacky s flintou rovno na posed.
A az vsetkym nekrivdim, su aj vynimky no je ich cim dalej tym menej
Zdá sa, že nám stav dokonca klesá. Nie je mi však úplne jasné, prečo bol vyzbieraný výrazne nižší počet vzoriek ako v minulosti a zároveň nechápem, prečo sa našli iba na cca 1/3 územia?
Oni si urobia cisla ake chcu a kedze nie je iny organ ktory by to urobil poriadne tak ich data su oficialne a nemenne. Tak jak nas krmia politici sr4ck4mi tak aj ŠOP.
nuz ked vidim tu mapku - len u nas viem o niekolkych (pravdepodobne to bude aj nad 10) kusoch ktore tam zaznacene niesu. asi sa im nechcelo ist hladat hovna na druhu stranu kopca. takze si o tej ich studii myslim svoje. asi spravili aby bolo urobene, cisla ako odhadovany pocet mrtvych pocas kovidu.
To, že ty vidíš h... medveďa dnes, neznamená, že tam sedel a čakal na sčítanie aj v roku 2019-2021 kedy boli zbierané vzorky Pozri mapku priamych príbuzenských vzťahov, ako ďaleko sa napríklad dokáže dostať súrodenec a prečo sa na iných územiach zasa medvede nepresúvajú Je jasné, že sa nedá odchytiť každý medveď, ani tí, ktorí monitorovali a zbierali vzorky, nemuseli byť tí najzodpovednejší, ale s tým sa v štúdii aj ráta, a teda nie vždy bolo možné použiť všetky metódy sčítania, pretože nebola len jedna. Treba si tých 77 strán prečítať najskôr
Niektoré cudzie slová treba fakt vyhľadať, ale dá sa to pochopiť.
Toto bola kniha na dnes, kým príde tá o MACKOVI PÚ
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Volodja S nikým tu osobne nebojujem, kým sa osobne nezačne diskutujúci vyjadrovať ku mne. Myslím si, že svojim vyjadrením si prekročil mieru slušnosti a uchýlil si sa k osočovaniu, Navrhujem ti sa ospravedlniť .
PINY nie hovna ani pribuzni. vieme kde su, ake maju vacsinou trasy. to niesu prebehlici z druhej strany kopca. to su domaci mackovia ktori sa navyse rozrastaju. v okoli kde sa zdrzujem najcastejsie viem o lokalitach kde si treba davat pozor, byt hlucnejsi. ktore navstevujem menej casto. tieto lokality sa obcas aj menia, no rozrastaju sa a nieje to ziadna novinka. pobehovali tu aj v 2019-2021.
vtedy prave jedna mevedica co mala dve male chodila pravidelne kazdy den od Zavady do sedla a na vecer naspat. par stretov bolo ale len zarucala a utekala prec. uz tusim nechodi. mlade su uz asi velke lebo nam tu zacali behat kade tade po dedinach kde este maco nebol. asi hladaju kde by sa usalasili.
v minulosti tu v okoli tiez boli mackovia - hlavne na jesen chodili do koncovych dedin na ovocie. no napriek tomu ze tu chodim na turistiku a na bike od maleho decka, stopy som zacal vidat az posledne roky. bud ich je viacej alebo maju viac odvahy a su blizsie k ludom, nie len zalezeny kdesi daleko v lese a dolinach kam nikto nechodi.
PINY nie hovna ani pribuzni. vieme kde su, ake maju vacsinou trasy. to niesu prebehlici z druhej strany kopca. to su domaci mackovia ktori sa navyse rozrastaju. v okoli kde sa zdrzujem najcastejsie viem o lokalitach kde si treba davat pozor, byt hlucnejsi. ktore navstevujem menej casto. tieto lokality sa obcas aj menia, no rozrastaju sa a nieje to ziadna novinka. pobehovali tu aj v 2019-2021.
vtedy prave jedna mevedica co mala dve male chodila pravidelne kazdy den od Zavady do sedla a na vecer naspat. par stretov bolo ale len zarucala a utekala prec. uz tusim nechodi. mlade su uz asi velke lebo nam tu zacali behat kade tade po dedinach kde este maco nebol. asi hladaju kde by sa usalasili.
v minulosti tu v okoli tiez boli mackovia - hlavne na jesen chodili do koncovych dedin na ovocie. no napriek tomu ze tu chodim na turistiku a na bike od maleho decka, stopy som zacal vidat az posledne roky. bud ich je viacej alebo maju viac odvahy a su blizsie k ludom, nie len zalezeny kdesi daleko v lese a dolinach kam nikto nechodi.
No vidíš a ešte ani jeden ťa nezjedol Za medvede v obývaných oblastiach si môžeme sami. A príklad o kosatkách v tej štúdii je výborný príklad, treba sa nad ním zamyslieť Vidíme sa v piatok na pretekoch, v sobotu to môžeme pri pive rozobrať , ak ma nezožerie medveď
jasne ze ta nezje. niesi jeho potrava. ide o stret snim ktory nikdy nevies ako skonci. ako vazne sa mi nechce lezat niekde v nemocnici pozasivany, preto sa snazim vyhnut lokalitam kde su a ked tam som tak minimalizovat riziko. samotny stret uz neriesim (maco vyriesi) - tie trapne odporucania ludi ktori v takej situacii asi ani nikdy neboli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
taketo vnadisko je "na kazdom rohu" https://www.facebook.com/majo.hletko/posts/pfbid02xm7iG*****hvQBngE6XSVoA27awvYknvTYfJbKkjMPoLjy9xMY4xCW5ZCXl Byvam v Rajeckej doline kde mame medvedov tiez pozehnane. hodne fotim a najviac v lese, pocas fotenia nachodim po horach desiatky kilometrov a taketo vnadiska vidam pravidelne a zvacsna na kraji hory a relativne blizko ludi, hlboko v horach taketo polovnici moc nedavaju. chvalabohu som ale este medveda nestretol
A az vsetkym nekrivdim, su aj vynimky no je ich cim dalej tym menej
https://www.martinus.sk/?uItem=237666
Zdá sa, že nám stav dokonca klesá. Nie je mi však úplne jasné, prečo bol vyzbieraný výrazne nižší počet vzoriek ako v minulosti a zároveň nechápem, prečo sa našli iba na cca 1/3 územia?
Niektoré cudzie slová treba fakt vyhľadať, ale dá sa to pochopiť.
Toto bola kniha na dnes, kým príde tá o MACKOVI PÚ
No vidíš a ešte ani jeden ťa nezjedol