Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Len kvôli Tebe to teda zaokrúhlim
Také krásne číslo, asi by som už nemala písať nikde nič
https://domov.sme.sk/c/22992700/premnozene-medvede-ochranari-pochybenie.html
https://dennikn.sk/blog/3473482/slovensko-krajina-medvedov-a-enviromentalnych-fanatikov/
To je ten bloger, si myslím
Kosatka je dravec, čo len podčiarkuje s akou dávkou amaterizmu bola daná štúdia založená, doslova na medvedích výkaloch. Porovnávať správanie dravca s plachým bylinožravcom je už odvážne. Inak celá štúdia je napísaná ako tá knižka Macko Pu, pre najivných, ako stvorené pre niektorých v tejto téme 🤣
Chodíš sem sledovať gramatické chyby, lebo k inému sa nevieš vyjadriť a iba verklikuješ, aby si si tu náhodou neurobil nepriateľov? Nože napíš pán slovenčinár, kde mám tu chybu a ja si ju kvôli tebe s najväčšou radosťou opravím 😉
Myslel som, ze spravna tema na bobra uz bola zmazana
Keby som si dnes neodthol nechet na nohe, tak idem do lesa na kus adrenalinu
to ze pises o amateroch a nasledne napises bilinozravci je jedna vec, to ze editujes prispevok a potom to pouzijes ako argument vo svoj prospech je vec druha a za mna to o tebe hovori viac, ako tie vsetky ostatne prispevky 👍
ak by som napisal bilinozravci, tak to opravim a tisko sedim a sucham nohami a nie este utocim, ze ti mam ukazat kde si tu chybu napisal (po opraveni prispevku samozrejme) 😉
a niekedy sa vrtanim vo vykaloch dopatras k zaujimavym vysledkom, napriklad, ze medvedov nie je 3tis, ako nam tu do hlav tlacia polovnici, ale iba okolo tisicky, to je teda co 😊
to ze polovnicka lobby zafungovala je uz bohuzial jasne a vysledkom bude schvalenie odstrelu, aspon sa tu par ludi prestane vyskytovat, tak ako medvede v horach
Sčítanie ľudí je aspoň presné, lenže nežijeme v amazonskom pralese a v civilizácii si asi ťažko urobíme na kraji dediny medvedie safari. A ospravedlňovať to tým, že človek sa rozťahuje je trošku smiešne, lebo to je také riešenie problému ako povedať, že obloha je modrá. K svokrovcom do záhrady na dedine chodia každoročne jelene na jablká, ktoré sú ešte na stromoch. Mám povedať svokrovi, nech tie stromy vytne, lebo prikrmuje zver? Zver stráca plachosť, to je jasne dokázateľné na tom, keď v dedine za bieleho dňa líška drhne sliepky a pritom 20m odtiaľ sú ľudia. Bežne som tam mal kunu pod kapotou, takže tu nepíšte somariny, že to je všetko len kvôli prikrmovaniu a nezabezpečeným košom.
Myslíš, že nájdeš každé hovno?
Poľovník investuje svoje veškeré prostriedky do svojho prehľadu o revire a svojich skúseností a znalostí a taký ochranár len ťuká do klávesnice, je síce profesionál ale ten praktický prehľad mu proste chýba. Ja netvrdím, že jedny sú dobrí a ďalší zlí, tvrdím, a to sa píše aj v poľovníckej tlači, že treba aby poľovníci a ochranári spolupracovali a neobvinovali sa navzájom.