môj je zaujímavý, len škoda že tvoje príspevky sú 100 rokov pozadu, celí ste nejakí pomýlení aj s vašimi motorkami, Bafangami, ... motor neni pripomoc, pripomoc je to smiešne naprázdno prekladanie vašimi nohami
Poniektore prispevky su ako z fora kde sa riesili automaticke prevodovky. Najviac sa knim vyjadrovali ludia co ju videli iba na obrazku alebo poculi nieco z druheho konca autobusu a vypustali jednu blbost za druhou lebo ani netusili ako AT vobec funguje.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
lubor1 ano vobec nevieme ako funguje elektromotor a samozrejme sme elektricku motorku nikdy neskusili ;-] ... skus Marcela mozno ti poradi kam chodi na lysohlavky ...
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
ale to sa časom zmení, budú aj elektrické, ale aj to sa časom zmení že budú motorky bez motorov - ked dojdu fosílne palivá, ale aj to sa časom zmení - ked dojdu všetky palivá a budú len biobicykle - jediný motor na nich bude opäť len cyklista takže e-bikeri užívajte si kým sa ešte dá
Neviem ake presne su merania stupania na mapach ale ked pozriete hociaku mapu kazda ukazuje ine vyskove metre. Cize asi pouzivaju ine siete (grid) stvorce X x Y metrov presnosti merania zo satelitov.
Kazdy ma v mobile apku na sklon, kompas, ci vodovahu a obcas si nejake stupanie pre zaujimavost zmeriam, polozenim mobilu na zem.
Mal by ho merat normalne, tj. prejdena vzdialenost vs. barometricky namorena vyska. Ak nema cidlo na koleso, tak vysku z gpx, co asi bude davat kadejake blbosti. Merat sklon polohovanim na 10cm nema vyznam.
Neviem ake presne su merania stupania na mapach ale ked pozriete hociaku mapu kazda ukazuje ine vyskove metre. Cize asi pouzivaju ine siete (grid) stvorce X x Y metrov presnosti merania zo satelitov.
Kazdy ma v mobile apku na sklon, kompas, ci vodovahu a obcas si nejake stupanie pre zaujimavost zmeriam, polozenim mobilu na zem.
Ako meria ten garmin sklon?
barometer - zo zmien tlaku vzduchu v závislosti na nadmorskej výške, čím sú počas výjazdu väčšie zmeny atmosferického tlaku tým ukazuje garmin menej presne, pre bežného užívateľa ale ta nepresnosť neni nijak dramatická, napr. na 120 kilometrovom výjazde to pri krajných výkyvoch, zmenách tlakov vzduchu ktoré bývajú radovo 3 - 4 dni v mesiaci urobí 50 - 70 výškových metrov teda na 95 % výjazdoch /ak nejazdíš každý deň - vtedy by to bolo percentuálne na o trocha výjazdoch/ ukazuje na rovnakých výjazdoch takmer rovnaké údaje o nadmorskej výške, nastúpaných metroch
maximálny sklon nemusí byť až taký podstatný, záleží na akom dlhom úseku je ten prudký sklon, ani 20 % neni problém ak je to na 10 - 15 metroch v zákrute, podstatnejšie je aké sú strmé dlhšie pasáže 300 m, 500 m, 1 km, z toho co napísal JoKo vobec nevadí ak napísal nesprávne maximálny sklon, väčší problém je že uviedol posledný kilometer že má 15 %, taký strmý kilometer s asfaltovou cestou nie je nikde na Slovensku, 15 % je na takej velkej vzdialenosti šílená stojka, ani na tohtoročnej TDF nebolo také náročné stúpanie, najťažší kopec Gira bol taký, skoro 15 %
Hm ivan sa už dostáva do ráže nateraz sú to len % ale už sa teším keď začneme preberať waty a vitamin C.
A veľké decko s jeho videami ani nemá význam komentovať.
To potom pri kazdom vyjazde nastavujete v Garmine aktualny atmosfericky tlak na danom mieste?
Lebo inak vam bude ukazovat nepresne vysku. Aj ked cyklistovi to asi az tak nevadi.
Piloti v lietadlach to nastavuju pri pristavani podla tlaku na danom letisku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bavil som sa tam s nejakymi cyklistami, ucastnikmi a vraveli, ze najvacsie stupanie je na konci okolo 10%
Nakoniec potvrdzuje to aj tato stranka =)
https://www.sportreport.sk/trasy/stupania/599-profil-stupania-kuchyna-vyvrat-hubalova
---
Bavil som sa tam s nejakymi cyklistami, ucastnikmi a vraveli, ze najvacsie stupanie je na konci okolo 10%
https://www.sportreport.sk/trasy/stupania/599-profil-stupania-kuchyna-vyvrat-hubalova
---
barometer - zo zmien tlaku vzduchu v závislosti na nadmorskej výške, čím sú počas výjazdu väčšie zmeny atmosferického tlaku tým ukazuje garmin menej presne, pre bežného užívateľa ale ta nepresnosť neni nijak dramatická, napr. na 120 kilometrovom výjazde to pri krajných výkyvoch, zmenách tlakov vzduchu ktoré bývajú radovo 3 - 4 dni v mesiaci urobí 50 - 70 výškových metrov teda na 95 % výjazdoch /ak nejazdíš každý deň - vtedy by to bolo percentuálne na o trocha výjazdoch/ ukazuje na rovnakých výjazdoch takmer rovnaké údaje o nadmorskej výške, nastúpaných metroch
---
maximálny sklon nemusí byť až taký podstatný, záleží na akom dlhom úseku je ten prudký sklon, ani 20 % neni problém ak je to na 10 - 15 metroch v zákrute, podstatnejšie je aké sú strmé dlhšie pasáže 300 m, 500 m, 1 km, z toho co napísal JoKo vobec nevadí ak napísal nesprávne maximálny sklon, väčší problém je že uviedol posledný kilometer že má 15 %, taký strmý kilometer s asfaltovou cestou nie je nikde na Slovensku, 15 % je na takej velkej vzdialenosti šílená stojka, ani na tohtoročnej TDF nebolo také náročné stúpanie, najťažší kopec Gira bol taký, skoro 15 %
https://www.topgear.com/car-news/electric/best-electric-motorbikes
peklo zamrzlo :
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A veľké decko s jeho videami ani nemá význam komentovať.
Sutazia kto z dvojice vysype trapnejsi koment.
Lebo inak vam bude ukazovat nepresne vysku. Aj ked cyklistovi to asi az tak nevadi.
Piloti v lietadlach to nastavuju pri pristavani podla tlaku na danom letisku.
Dalo to zabrat aj smerom dole ? brzdy plakali