Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
tiež si to zatiaľ nepochopil ale nevadí, to sa časom podá a prestaneš trepať hlúposti podobne ako stax, Jaiub a mirec16, týka sa to porovnania v pretekoch alebo wattového výkonu počas výjazdu, ked ideš preteky s takým čo má o 12 rokov menej tak aj ked dojdeš za ním môžeš byť lepší ako on - nie len vo výsledkovej listine podľa vekových kategórií ale aj po prepočte wattového výkonu koeficientom WMAge factor čo sa potom potvrdí lepším umiestnením ako on /porovnaním vo svojich vekových kategóriách/, ak si na výjazde tak si nemáš čo zvyšovať sebavedomie s o 12 rokov starším ale máš reálne zhodnotiť svoj výkon prostredníctvom WMAgeFactor a máš uznať že aj ked dojdeš na nejaký kopec minútu pred ním že si horší, potlapkáš ho po pleci že reálne je lepší on a slúbiš že budeš v tréningu viac makat aby si sa mu nabudúce vyrovnal, ked nemáš co robit tak namiesto vypisovania tu hlúposti urob appku co na výjazde podla vekov raz dva prepočíta vaše výkony aj s váhami - aby si bol v reále
Ty uz fakt nevies ako si odovodnit tie svoje vykony a umiestnit sa na piedestal.. Co tak skusit konecne realne porovnat na nejakom dokoncenom preteku? Aj toto som ti uz kedysi spominal, na jednej strane je “obdivuhodne” ze so 60-tkou na krku dokazes stale takto vykonovo jazdit, ale tie nekonecne bludy okolo…. To tu bude teraz WMage saga ako s 28minutovkami? Kolko to ma casti?
ty nevieš, tak viac rozmýšľaj, vzdelávaj sa aj s enniom, staxom, mirec16, ... - tú máte jeden zo zdrojov základov fyziológie : Essentials of Exercise Physiology, 3rd ed., W. D. McArdle, F.I. Katch, V. L. Katch, Lippincott Williams and Wilkins, Philadelphia, PA USA 2006
ivan Mathias Ball - ked sa k tomuto pankovi vykonnostne priblizis mozno ta zacnem brat vazne. Inak si len stary honelnik ega ktory sa tvari aky je bohovsky dobry aj ked nie je…
Späť k téme. Po včerajšom tréningu 1 hodinu Z3 /Z2, Z3 a Z4/ za základe wattového výkonu odhadol Garmin hodnotu V02max s presnosťou +-5 % na 51 ml/min/kg, po zohľadnení WMAgeFactor ju správne vyhodnotil a nafúkol na stupnici od 1 do 5 až ako excellent (hoci absolútna hodnota je len 51 ml/min/kg tak po zohľadnení veku so všetkými fyziologickými zákonitosťami telesných cvičení odpovedá hodnote 61 ml/min/kg ľudí v mladšom veku, ak by sa nezobrali do úvahy tieto fyziologické zákonitosti WMAgeFactor tak by Garmin absolútnu hodnotu 51 ml/min/kg vyhodnotil nesprávne len ako good a nie excellent)
komicke, 51 po zohľadnení WMAgeFactor vyhodnotil ako excellent s umiestnenim v top5% asi nebude zodpovedat 61 ked 59 (s relativne mizernou kondiciou) je v top1%
este trochu na tej teorii popracuj. a tiez popracuj na tom vo2max nech si vo svojej vekovej kategorii primerane tvojmu egu. aj ked obsesiu s WMAgeFactor uz mas svetovu...
ked si nastavíš v garmine vek 49 rokov namiesto 40 tak ti potom 59 ml/min/kg V02max. vyjde 1 %
Garmin pri hodnotení VO2max zohľadňuje WMAgeFactors len sú to nie ročné ale desaťročné, teda trocha viac na ,,hrubo,, ako ročné WMAgeFactors, nič to ale nemení na princípe zohľadňovania Garminu vek pri výkonnosti srdcovo cievneho systému počas vytrvalostného výkonu
stačilo mi v garmine nastaviť vek o 9 mesiacov vyšší ako mám aktuálne 59 rokov a 3 mesiace na 60 rokov a z 5% skočilo ,,nahrubo,, až o 4% na 1%
Ja som si dnes pri pokojnom výjazde spomenul na Teba, Ivan. Som mladší, výkonnosť mám oproti Tebe mizernú, brázdim krajinu mimo asfaltu, a teším sa. Ty sa tešíš ? Vieš sa tešiť ? Lebo ja mám z Teba pocit, že Ti život uniká pomedzi prsty v nekonečnom víre týchto analýz.
Este chyba XYZ faktor slabsej kondicie. Cim slabsia, tym vacsi koeficient
Pri ivanovi je potrebne zapocitat aj klobasovy faktor...
Od poslednej casovky, ktorej vysledok ovplyvnil klobasovy faktor, sa nezucastnil ziadnych pretekov, pomeriava si cicinku len teoreticky. A vychadza mu to, vitazi! Len zabuda na klobasovy faktor...
Kúp si nové senzory, tepák a počítač, lebo zakrátko z teba bude mimozemšťan.
Strašne by som chcel vidieť, ako sa dá v rozmedzí 103-111bpm ísť 54km s priemerkou 27km/h. Možno na e-bajku.
Ten max pulz 111 je fakt fantasticky (tazko uveritelny),specialne do kopca a pri tej rychlosti, ale moze byt,pri vysokovýkonných športovcoch s nizkym kludovym pulzom (co je asi tento Ivanov pripad)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
duri, neska idem Z1 - to len aby si vedel
este trochu na tej teorii popracuj. a tiez popracuj na tom vo2max nech si vo svojej vekovej kategorii primerane tvojmu egu. aj ked obsesiu s WMAgeFactor uz mas svetovu...
Garmin pri hodnotení VO2max zohľadňuje WMAgeFactors len sú to nie ročné ale desaťročné, teda trocha viac na ,,hrubo,, ako ročné WMAgeFactors, nič to ale nemení na princípe zohľadňovania Garminu vek pri výkonnosti srdcovo cievneho systému počas vytrvalostného výkonu
stačilo mi v garmine nastaviť vek o 9 mesiacov vyšší ako mám aktuálne 59 rokov a 3 mesiace na 60 rokov a z 5% skočilo ,,nahrubo,, až o 4% na 1%
Pri ivanovi je potrebne zapocitat aj klobasovy faktor...
Od poslednej casovky, ktorej vysledok ovplyvnil klobasovy faktor, sa nezucastnil ziadnych pretekov, pomeriava si cicinku len teoreticky. A vychadza mu to, vitazi! Len zabuda na klobasovy faktor...
Strašne by som chcel vidieť, ako sa dá v rozmedzí 103-111bpm ísť 54km s priemerkou 27km/h. Možno na e-bajku.
pulzy kolísali od 97 - 111 na začiatku bol bol pulz 93 a potom už to kolísalo v tomto rozmedzí