Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
A nechapem, preco Red1 ide pod Jelenec nudnym asfaltkovym Majdanom a nie cyklotrasou cez Vlciaren popod Veterlin, poza Ciernu Skalu, cez Stary Plast a poza Klokoc na Uhliska
Železná studienka - Kamzík - z Kamzíku po Krasňamskom stým, že vybehnem pri Horárni krasňany a odtiaľ po asfaltke k Slivovy od Slivu na Biely kríž kde by som dal obed a ďalej - Trail Svätý vrch - Cerová dráha a finish naspäť na Železnej.
Tempo ako budem vládať (mám problémy so srdcom) a podľa energie buď to dám celé alebo možno skipnem Svätý vrch a z Cerovky dám len niektorý úsek.
Palo TT
Preto nejdem tadial lebo som to presiel pred tyzdnom aj so Starym Plastom (priloha)
Keby si tu bol, mohol si sa pridat =) https://www.mtbiker.sk/forum/post1959526.html#p1959526
Ak nejdem sam, tak vacsinou vediem vyjazdy a mam za ostatnych "zodpovednost" aby to zvladli.
Podla toho potom planujem trasu.
Preto si, pre mna, nezname trasy prechadzam.
---
Ostatni normalne odpovedali na to na co som sa pytal =)
Vdaka chlapci =)
Pridam si tam aj Geldek + Jelenec.
---
Jaycobic
Prajem Ti skore uzdravenie ak je to mozne.
Mozno si potencionalny e-biker, pokial neurobis tu hlupost, ze so ctou a pokorou odlozis bike v pivnici a budes doma smutit za vyjazdmi na biku aj ked Ti lekar povoli prijatelnu namahu.
Red11 vieš snažím sa ťahať ako sa len dá len teda aj by som ebajk chcel...
Nie tie kravy veľké ale niečo ako je TREK Fuel EXe proste malá baterka ktorá mi pomôže trochu viac mi netreba. No len invalidný stojí za dve veci veď aj môj Top Fuel čo mám tak mám na splátky... Takže všetko za svoje a keď proste sa nebude dať tak otočka a domov žiaľ...
A teda som po transplantácii srdca takže mne sa môže len pohoršiť :/ Každopádne ďakujem
Palo TT
Cize ja som odpovedal nenormalne?
Vies, ked mne to neda a ked vidim z mojho pohladu nevyvazenu trasu, snazim sa autora obratit na spravnu vieru = mimo asfalt.
Aj z minuleho tyzdna mas co napravat. Na tvojom prispevku ma zaujalo nieco, co som absolutne nepredpokladal - ze niekto si to naplanuje tam a spat od Amonu a nepojde tam/alebo odtial poza Ciernu skalu. Cize namiesto vacsej pohody zo severu si to obisiel a zbytocne si stazil tym dost tazkym stupakom z juhu. Vyznacil som len ten kratky usek, lebo bol neznamy, ale pritom je strategicky dolezity. Zjavne ma zmysel znacit aj dlhsie neznacene trasy odporucane na bike. Dokoncim to cele, ako som aj povodne planoval.
Palo TT
Vidíš staci jedno slovíčko a už to vyznie inak, ze =)
Keby si napísal: skus, odporúčam, zaujímavejšia trasa je "link" tak je to ôk.
Ty napises: nechápem prečo ideš tadiaľ.
Chápem, že si nečítal to pred tyzdnom, ze tadiaľ pôjdem.
Navyse, to čo je pre teba nuda, iného môže baviť. Mam kolegu, kt by najradšej v celých MK porobil asfaltky, lebo sa mu po nich dobre ide.
Ja som zasa prešiel snáď všetky ofiko zjazdove traily a mňa osobne to moc nebavilo. Ale nebudem tu písať, aby ich ľudia nejazdili, lebo mna to nebavilo =)
Napr. 5 bojar, vydricky, cerovka ma bavili.
---
Vyjst na Klokoc zo severu nie je lahke, siel som tam mozno 15x v zivote a vysiel bez nohy na zem iba raz. Clovek musi byt vo vybornej kondicke, povrch musi byt idealny a este musis mat aj stastie na stopu. Ale iba kusok tlacenia. Alebo potom e-bajk, s nim to je ina liga a pre skusenejsieho bajkera "v pohode" aj bez nosenia
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
***** jedne lesnícke. ***** ti konáre po prerezávke rovno do trailu, svine. Ani kus empatie nie je v tých ľuďoch, že by ich dali na bok. Nie na jednom mieste, ale asi na desiatich. ***** ***** krajina toto, keď tu také svine žijú. Trail sv. Vrch, za Jajcajovým krížom, pred potokom.
Z času na čas je treba vymeniť rutinu bežných výjazdov za niečo iné. Preto som dnes vymenil záhorácke piesky, borovicové lesy a skoro rovinu za lesy a kopce Malých Karpát. Výjazd na pol dňa, lebo povinnosti nedovolili viac, ale i tak spokojnosť (aj Konské hlavy som už vyšlapal. Asi pomohla výmena kazety 11-36 za 11-42 a i tá úpravu terénu nebola naškodu?)
No, otazka bola, ci je tam nosenie (nie je), nie tlacenie (moze nastat) . Inak ano, na Klokoc zo severu neni easy vyjst. Asi 2x som to dal, ale ako pise Strenki, sucho + kondicka je nutna. Lahky prevod pomoze tiez.
Podla mna Klokoc az tak tazky nie je, ani extra kondicku nanho netreba. Spodna polovica Cmelku je ovela horsia z mojho pohladu. Ale ano, ani Klokoc sa neda nazvat standardnym vyslapom pre cykloturistov. Inak uz aj na Skalnatu je to kvoli volnym kamenom o nicom.
Inak, čo je dnes vlastne považované za ľahký prevod?
Totiž, ten "oldschoolový štandard," 22/32 pri 26" kolesách, čo sme v určitej dobe jazdili +- všetci, sa pri dnes bežných 29eroch a jednoplackách dosiahne až pri pomere 32/52... A kto vtedy chcel ešte o niečo ľahšie sprevodovanie, dal si kazetu 11-34, čomu "dnes" zodpovedá pomer až 30/52.
Ak niekto s cyklistikou povedzme len začína a kúpi si mašinu s pomerne bežným prevodom 34/50, dosť sa imho vytrápi aj v niektorých v podstate bežných stúpaniach a začne rozmýšľať, či predsa len nemal radšej zobrať ten e-bajk, ktorý mu v predajni ukazovali tiež A pritom by možno stačilo tu o dva zuby viac, tam o dva zuby menej a mohlo to byť celé výrazne menšie trápenie.
Uplne by stacilo ponechat vpredu dvojplacku 36-22 a vzadu kazetu 11-40 a nebolo by potrebne riesit ci clovek pride o prevody na dolnom alebo hornom konci rozsahu. Ale nema zmysel sa k tomu zase vracat. Ludia ktori si vedia spocitat co potrebuju si to poskladaju ako im vyhovuje a newbies / ovce nech si to vyzeru.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Heatmapa to potom len akceleruje
A nahodou som neskor zistil, ze v tom istom case sa tam nezavisle pri odpratavani starych konarov na zanedbanom lesnom chodniku angazovali aj chalani zo Smolenic, ktori si to tiez z minulosti pamatali.
A nechapem, preco Red1 ide pod Jelenec nudnym asfaltkovym Majdanom a nie cyklotrasou cez Vlciaren popod Veterlin, poza Ciernu Skalu, cez Stary Plast a poza Klokoc na Uhliska
Predbežne na zajtra plánuje výjaze v BA.
Chcel by som ísť nasledovne :
Železná studienka - Kamzík - z Kamzíku po Krasňamskom stým, že vybehnem pri Horárni krasňany a odtiaľ po asfaltke k Slivovy od Slivu na Biely kríž kde by som dal obed a ďalej - Trail Svätý vrch - Cerová dráha a finish naspäť na Železnej.
Tempo ako budem vládať (mám problémy so srdcom) a podľa energie buď to dám celé alebo možno skipnem Svätý vrch a z Cerovky dám len niektorý úsek.
Tak kto by ste chceli napíšte 😊
Preto nejdem tadial lebo som to presiel pred tyzdnom aj so Starym Plastom (priloha)
Keby si tu bol, mohol si sa pridat =)
https://www.mtbiker.sk/forum/post1959526.html#p1959526
Ak nejdem sam, tak vacsinou vediem vyjazdy a mam za ostatnych "zodpovednost" aby to zvladli.
Podla toho potom planujem trasu.
Preto si, pre mna, nezname trasy prechadzam.
---
Vdaka chlapci =)
Pridam si tam aj Geldek + Jelenec.
---
Jaycobic
Prajem Ti skore uzdravenie ak je to mozne.
Mozno si potencionalny e-biker, pokial neurobis tu hlupost, ze so ctou a pokorou odlozis bike v pivnici a budes doma smutit za vyjazdmi na biku aj ked Ti lekar povoli prijatelnu namahu.
Nie tie kravy veľké ale niečo ako je TREK Fuel EXe proste malá baterka ktorá mi pomôže trochu viac mi netreba. No len invalidný stojí za dve veci veď aj môj Top Fuel čo mám tak mám na splátky... Takže všetko za svoje a keď proste sa nebude dať tak otočka a domov žiaľ...
A teda som po transplantácii srdca takže mne sa môže len pohoršiť :/ Každopádne ďakujem
Cize ja som odpovedal nenormalne?
Vies, ked mne to neda a ked vidim z mojho pohladu nevyvazenu trasu, snazim sa autora obratit na spravnu vieru = mimo asfalt.
Aj z minuleho tyzdna mas co napravat. Na tvojom prispevku ma zaujalo nieco, co som absolutne nepredpokladal - ze niekto si to naplanuje tam a spat od Amonu a nepojde tam/alebo odtial poza Ciernu skalu. Cize namiesto vacsej pohody zo severu si to obisiel a zbytocne si stazil tym dost tazkym stupakom z juhu. Vyznacil som len ten kratky usek, lebo bol neznamy, ale pritom je strategicky dolezity. Zjavne ma zmysel znacit aj dlhsie neznacene trasy odporucane na bike. Dokoncim to cele, ako som aj povodne planoval.
Vidíš staci jedno slovíčko a už to vyznie inak, ze =)
Keby si napísal: skus, odporúčam, zaujímavejšia trasa je "link" tak je to ôk.
Ty napises: nechápem prečo ideš tadiaľ.
Chápem, že si nečítal to pred tyzdnom, ze tadiaľ pôjdem.
Navyse, to čo je pre teba nuda, iného môže baviť. Mam kolegu, kt by najradšej v celých MK porobil asfaltky, lebo sa mu po nich dobre ide.
Ja som zasa prešiel snáď všetky ofiko zjazdove traily a mňa osobne to moc nebavilo. Ale nebudem tu písať, aby ich ľudia nejazdili, lebo mna to nebavilo =)
Napr. 5 bojar, vydricky, cerovka ma bavili.
---
Môžeš mi poradiť? Dajú sa tieto úseky prejsť bez nosenia?
https://mapy.cz/s/coderodumu
+ Dá sa zo sedla Uhliská na Vapennu?
+ Tento úsek na Geldek
https://mapy.cz/s/jekozejesu
da sa, dokonca ak nie su padnute stromy na zltej a mas vysoky vykon, aj vyslapat na vapennu
ano
Asi tak... Tiež sme tade dnes išli a oči len pre plač...
Totiž, ten "oldschoolový štandard," 22/32 pri 26" kolesách, čo sme v určitej dobe jazdili +- všetci, sa pri dnes bežných 29eroch a jednoplackách dosiahne až pri pomere 32/52... A kto vtedy chcel ešte o niečo ľahšie sprevodovanie, dal si kazetu 11-34, čomu "dnes" zodpovedá pomer až 30/52.
Ak niekto s cyklistikou povedzme len začína a kúpi si mašinu s pomerne bežným prevodom 34/50, dosť sa imho vytrápi aj v niektorých v podstate bežných stúpaniach a začne rozmýšľať, či predsa len nemal radšej zobrať ten e-bajk, ktorý mu v predajni ukazovali tiež