Zdravím bikeri.
Chcem sa opýtať či už niekto obejdnaval niečo zo zahraničia cez svoju banku (Internet Banking) ale konkrétne cez Tatra Banku ?
sorry za novú tému
ďakujem
Jednoznačne si zrob PayPal účet. Avšak ja som musel kôli nemu absolvovať návštevu pobočky, keďže pri vytvorení účtu na paypale si paypal z tvojho úču v tatre stiahne pár e, a potom musíš do paypalu zadať kontrolný kód ktorý nájdeš v popise platby vo výpise pladieb v tatre - keďže tam nebol, musel som to riešiť osobne. Ale s tým je problém aj v iných bankách.
Jj, je to kvoli tomu, ze to schvaluju a objavuje sa to neskor. Tiez som cakal 2-3 dni, alebo tak nejak. Inak SEPA je novinka PayPal su inak dobri zdieraci .. pekne prachy si beru za prevody. Ale to sa tyka toho, kto platbu prijima.
v tatrabanke je to tusim tak ze do urciteho limitu mas prevody v ramci EU zadarmo...
Žiadna banka nedá nič zadarmo!! Ani Tatrabanka!
Ako to už tu bolo napísané - do krajín s eurom je poplatok ako v rámci Slovenska, ak vieš SWIFT kod a číslo IBAN príjemcu. Inak si účtujú poplatok za ich zistenie. Do mimoeurovej krajiny platiš poplatok podľa cenníka - ten sa občas mení (zvyšuje) a je pri malých platbách dosť vysoký (snáď 1% z prevodu, minimálne však 6-10 Eur).
lubocura: citas, co pisem ? Mas tam 2 moznosti ako platit do zahranicia, jedna je to, co popisujes, ta druha moznost (tusim do 50tisic) je ta, kde nedavas ziaden platobny titul. Len SWIFT a dalsie veci. Ale jednoduchsie budes mat cez kreditnu kartu.
a platobný titul moze byt aj ze dovoz tovaru tusim č.120 ?
alebo nenajde sa niekto Vranov/prešov kto by mi to objednal cez pay pal ? alebo mám zasjť do banky a rovno im povedať ze ako to chcem a presne vsetky udaje a oni to spravia ?
ja mám ČSOB, pri SEPA prevode do Nemecka mi stačí zadať IBAN, SWIFT, účel platby (napr. názov biku abo číslo objednávky z mailu) a platobný titul, ktorý tam mám už automaticky zaradený 198...to je všetko...nič viac netreba a stojí to fakt asi len 50 centov...
Ty co riesis... nech ti vystavia fakturu na prevod... pojdes do banky vypises tlacivo na prevod v ramci EU zadas udaje IBAN a SWIFT do kolonky variabilny symbol a sprava pre prijemcu das cislo faktury a hotovo.. najneskor za 3 pracovne dni maju prachy na ucte... a bude ta to stat max 50 centov...
lenze panko je lenivy urobit cokolvek okrem vypisovania na forum. vyhladat si info o radon bikes na fore? naco, staci zalozit nove vlakno a pytat sa na uplne banality, ktore uz boli popisane. alebo ist do banky ci zavolat na klientsky servis? naco, znovu staci zalozit vlakno na fore a rovnako sa vypytovat uplne banality. ved sa vzdy najdu dobre duse, ktore poradia. tak naco sa namahat. v prvom vlakne spominal VUB banku, teraz Tatrabanku. Kym sa vymenuju vsetky, kusok to potrva. A ked mu konecne bike pride, onemanshow sa rozbehne naplno
treba si ale uvedomiť, že Paypal tiež má svoje limity, najmä keď máš k nemu kreditku s limitom...dá sa to zaplatiť na viac krát, ale to je o dosť komplikovanejšie ako poslať SEPA prevodom peniaze...
TaBa ohlásila ukončenie používania Mastercard kariet, má ich komplet nahradiť VISA. Mangelke práve objasňovala ich pracovníčka, že embosované karty VISA budú iba kreditky, to znamená, že banka poskytne klientovi nejaký kreditný rámec, ktorý sa pri platbách minie a potom ho bude klient splácať (samozrejme s úrokmi). Neviem, či tu ide len o nejaké nedorozumenie, ale kreditku MasterCard sme si vybavili preto, že neembosovanou Visou sme nevedeli platiť na internete, ale nemal som záujem ísť do debetu, ani im dopriať zárobok na úrokoch a každú platbu si banka stiahla z bežného účtu. Niečo sme len zle pochopili? Máte s týmto niekto skúsenosť? Viete s debetnou kartou VISA platiť aj na internete?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako to už tu bolo napísané - do krajín s eurom je poplatok ako v rámci Slovenska, ak vieš SWIFT kod a číslo IBAN príjemcu. Inak si účtujú poplatok za ich zistenie. Do mimoeurovej krajiny platiš poplatok podľa cenníka - ten sa občas mení (zvyšuje) a je pri malých platbách dosť vysoký (snáď 1% z prevodu, minimálne však 6-10 Eur).
este som to teda v mbanke nerobil ale cerpam zo stranky:
a platobný titul moze byt aj ze dovoz tovaru tusim č.120 ?
http://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-platby/platobny-styk/sepa.html
lubocura však trošku aj čítam na tom webe...
In case you are making an international bank transfer, you may choose a SEPA money transfer.
bank
Deutsche Bank PGK AG
Theodor-Heuss-Allee 72
DE-60486 Frankfurt/Main
bank code No. 380 700 24
account No. 055 515 100
IBAN No. DE26380700240055515100
BIC/Swift code DEUTDEDB380
H&S Bike-Discount GmbH