Ani maly servis netreba robit tak casto. Kebyze mam robit hoci len maly servis po 50h, to by pre mna znamenalo, ze od zaciatku roka doteraz by som ho musel robit 7x! To skor dodrbem tu vidlicu tak castym rozoberanim. Vidlica ma najazdenych cez 10 000 a ma za sebou 2x maly servis (u mna je to vratane premazania vzduchovej komory). Nikdy sa mi neminul olej v spodnych nohach, ten co tam ostal nebol vyrazne znecisteny a stale chodi na zaciatku zdvihu krasne citlivo.
Samozrejme. Ja pisem na zaklade svojich dlhorocnych skusenosti, stoviek hodin a tisicov km. Znizenie zivotnosti svojich vidlic nebadam. Ziadna vola v puzdrach, ani obruseny elox. Kludne sa v tom sparaj kazdych 50h, mne je to jedno. Nikoho od nicoho neodhovaram, davam len realny svoj pohlad.
Tiež mi to príde prehnane zavčasu.
U mňa servis po dvoch sezónach vždy.
( cca 12 000-15 000 km )
Vždy výmena oleja, tesnení, prachoviek aj gufer.
No starám sa - čistím, mažem z vonku nohy / guferá silikónovým olejom.
...a to jazdím aj v zime
Ináč v jednom videu tu na kanáli Mtbiker chalan, čo je factory jazdec, vravel na margo tých servisných intervaloch, že tie hodiny sa počítajú iba za tú dobu, čo sa tá vidla/ tlmič naozaj hýbe a zanára. Ono človek si povie, že však to je stále, ale ak to niekto zamkne do kopca, ktorý ide povedzme 1 hodinu zo 4-hodinoveho výjazdu, tak sa ti "mŕtve hodiny" vedia nazbierat.
no mne sa to velmi zle rata kedze mam vela asfaltovych presunov, obcas doslova asfaltove svihy. ale zase mam lacnu vidlu (recon gold) ktoru mam na haku - cena servisu sa priblizuje jej nakupnej cene) a popravde najradsej by som sa vratil zase k pevnej.
kedze jazdim celorocne tak maly servis spravim tak na jar a na jesen a mozno iba na jar. ked bbude treba velky mozem rovno kupit druhu.
Gusto0 kedze poznam teren kde jazdíš a ano vela vecí sa tam dá jazdiť aj bez odpruženia aj to že najlepšie pruženie sú vlastné nohy ale večne mladý nebudeš a tie otrasy ono sa to postupne naratáva. Netreba pozerat len čo sa oplatí ale pozerat aj na seba a svoje telo do budúcnosti. Kúp si lepšiu vidlicu na ten tvoj nájazd napr rockshox sid alebo fox 34 a inak rockshox sa dá servisovať aj doma.
k tej hmotnosti, ghost lector fs essential po upravach, 12.53 v plnej polnej, velkost L, 120/120, s kapsickou, kde mam lepiacu sadu s knotmi,vreckovky a multikluc s nitovackou, blikackou,prednym blatnikom, wahoo drziak,kosik a crivit pumpa s hadickou, pedalmi zakladnymi 520 shimano
Však dobre ale niekto nosi celú pojazdnu dielňu a niekto nie. Smerodajny je údaj holeho bajku s košíkmi a pedálmi. To si môžem rovno vážiť aj desiatu s ktorou idem 😄😄
Však dobre ale niekto nosi celú pojazdnu dielňu a niekto nie. Smerodajny je údaj holeho bajku s košíkmi a pedálmi. To si môžem rovno vážiť aj desiatu s ktorou idem 😄😄
Môžeš.
Keď to v tom popise uvedieš. Nech nás ostatných ( ktorých "strašne rajcuje každý gram" ) neuvedieš do omylu. 😉
Neviem potom mi to príde úplne zbytočne aby tu niekto vôbec písal váhu keď aj tak reálne nevieš koľko ten bike váži lebo dotyčný si pridá do kapsicky aj toaletný papier ?
filipvon , scarinko pre pokoj vasej duse som dal dole blikacku,kapsicku,blatnicek,ale blatko uz nemienim davat dole ani wahoo drziak, tak bike stratil +-tych 530 g, cize realne je to tesne pod 12 kg bez kosika, a dal som to preto v plnej polnej, pretoze sa tu riesi, ci vazit s pedalmi,kosikom,bez...umyty neumyty...takze z recesie ako to vozim ja a pre porovnanie, ze aj 120/120 zdvihovy bike bez gramariny moze vazit s kludom do 12,5kg, bez prislusenstva 12kg...a na cenu nech sa radsej nikto nepyta, lebo to uz bolo privela,ze za aku cenu sa da postavit bike pod 12 kg...
nikoho sa tym nechcem samozrejme dotknut
ja som len reagoval na to,co bolo pisane 2 strany dozadu, ze kazdy to vazi inac a zbytocny flame, takze rekapitulacia:
novy vybaleny z krabice - 13.56kg
po update podla seba a ako chodim na vyjazdy - 12,53kg
po update bez doplnkov s kosikom a shimano 520 pedalmi - 11.95kg
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
U mňa servis po dvoch sezónach vždy.
( cca 12 000-15 000 km )
Vždy výmena oleja, tesnení, prachoviek aj gufer.
No starám sa - čistím, mažem z vonku nohy / guferá silikónovým olejom.
...a to jazdím aj v zime
kedze jazdim celorocne tak maly servis spravim tak na jar a na jesen a mozno iba na jar. ked bbude treba velky mozem rovno kupit druhu.
doskladané. ešte nastaviť a zabehnúť...
ked chcem info co taky bike vazi tak ma nezaujima ze niekto nosi so sebou polovicu domacnosti
Môžeš.
Keď to v tom popise uvedieš. Nech nás ostatných ( ktorých "strašne rajcuje každý gram" )
Lebo tuna nevyhovies
nikoho sa tym nechcem samozrejme dotknut
novy vybaleny z krabice - 13.56kg
po update podla seba a ako chodim na vyjazdy - 12,53kg
po update bez doplnkov s kosikom a shimano 520 pedalmi - 11.95kg