Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
Ono mi to pripomína vtip o impotentnom pesimistovi a optimistovi s ovisnutým prirodzením pred zrkadlom .
Pesimista: ...tak s tým si už neužijem...
Optimista: ...úžasné, ako krásne mi visí...
Jazdím výlučne pre zábavu a pre zdravie. Nemám nutkanie kohokoľvek dobiehať, prekonávať... Jazdím výlučne pocitovo, niekedy denne, niekedy obdeň, niekedy mám aj 2-3 dni pauzu. Nakoľko bývam v Spišskom Podhradí, ktorýmkoľvek smerom sa vydám, idem okamžite do kopcov. Ale snažím sa jazdiť maximálne pohodovo. Občas sa na niektorom segmente "hecnem", ale iba tak zo srandy (koľko toho znesiem). A potom rád sledujem analýzy na Strave. Vidím, že je kopec cyklistov, ktorí brúsia rovnaké segmenty a majú neporovnateľne lepšie výsledky ako ja, ale nijako ma to neirituje. Plne rešpektujem svoj vek a skutočnosť, že bicyklujem iba 4 roky. Pre vlastné uspokojenie mi stačí vidieť, že som tu a tam prekonal na niektorom segmente sám seba. Napr. dnes: https://www.strava.com/activities/9587842243 (záznam bez akejkoľvek manipulácie diskutabilnými faktormi).
Skor to hovori o akomsi vynalozenom usili, ze s 60-tkou na krku ist 250w je obdobna namaha ako ist v 20/30-tke watov ~300. Ale rozhodne nie, ze na spolocnom vyjazde bude musiet ist mladuch 300w aby stihal Ivanovych 250 Ak teda vobec.. To ze sa tu ukaja tym ze isiel 300w je uplne mimo, ako uz nespocet teorii
Apropo, dnes som si dal po 8mesiacoch nedobrovolnej pauzy kvoli zdravotnym problemom kontrolny ftp test na 20min po 8 tyzdnoch strukturovaneho treningu. Rozdiel +20w sucasne pri hmotnosti -3kg proti prvemu tyzdnu na vyslednych 3,9w/kg prijemne prekvapil, telo nezabuda Este dalsich 20 nech som cca tam kde som bol
286 W ? sa nehanbíš v tvojom veku uspokojiť sa s takým výkonom ? ved je to uplne mimo, ako uz nespocet teorii
Dnes som si aj ja dal kontrolny ftp test na 20min no nie po 8 tyzdnoch ako ty ale len po 5 tyzdnoch a neštrukturovaného vlastného treningu bez všelijakych Frielovych, Cogganovych, ... výkonových, pulzových zón a dalšich neefektívnych komerčných blbostí (ked som mal štrukturovaný vlastný - efektívnejší tréning 2 hodiny 48 minút týždenne mal som v 53 rokoch 20 minút FTP 4,2 W/kg), dnes 300 W bez 3 W - 297 W, 3,9 W/kg, a to nemám 30 rokov ako ty ale 60 . Ešte ...
Jazdím výlučne pre zábavu a pre zdravie. Nemám nutkanie kohokoľvek dobiehať, prekonávať... Jazdím výlučne pocitovo, niekedy denne, niekedy obdeň, niekedy mám aj 2-3 dni pauzu. Nakoľko bývam v Spišskom Podhradí, ktorýmkoľvek smerom sa vydám, idem okamžite do kopcov. Ale snažím sa jazdiť maximálne pohodovo. Občas sa na niektorom segmente "hecnem", ale iba tak zo srandy (koľko toho znesiem). A potom rád sledujem analýzy na Strave. Vidím, že je kopec cyklistov, ktorí brúsia rovnaké segmenty a majú neporovnateľne lepšie výsledky ako ja, ale nijako ma to neirituje. Plne rešpektujem svoj vek a skutočnosť, že bicyklujem iba 4 roky. Pre vlastné uspokojenie mi stačí vidieť, že som tu a tam prekonal na niektorom segmente sám seba. Napr. dnes: https://www.strava.com/activities/9587842243 (záznam bez akejkoľvek manipulácie diskutabilnými faktormi).
Ked jazdíš výlučne pre zábavu a zdravie tak choď reagovať do témy Dnešný švih ktorá je na takéto jazdenie určená. Už ti to tu niekto pred časom tiež odporučil no z nepochopiteľných dôvodov sa tu znova miešaš do toho čomu nerozumieš, nedal si tu ani raz žiadny svoj tréning, vypisuješ tu hlúposti - napr. že rovnomerné pulzy v členitejšom profile sa dajú dosiahnuť len na e-bike, ak sú tam minimálne odchylky bpm tak si treba kúpiť nový hrudný pás, garmin, ... V tejto téme Dnešný tréning je x-tvojích reagovaní spamovaním. Tu tvoje len reagovanie a len na základe skúseností z výlučného jazdenia pre radosť a zdravie, ked si len tak robíš srandy na svojich švihoch, ... nemá žiadnu hodnotu. Nie že si tu nepriniesol nič nové, vlastné ale netrénuješ ani na základe orafaných tréningových metód z netu podľa nejakých výkonových, pulzových zón, ... a ani jeden aspoň taký Dnešný tréning si tu nedal. vlsu tu mal napr. nedávno zo svojho tréningu zaujímavý postreh ked porovnal rovnaký výkon a pulzy s iného tréningom.
Dnes som si aj ja dal kontrolny ftp test na 20min
Ivan som sklamaný, není tak dávno čo si nás presviedčal o tom že jediný správny ftp test je ten hodinový a zrazu bum stači aj 20min a ešte aj bez wma faktoru tak teraz už fakt neviem či to myslíš vážne alebo si tu z nás robíš p.rdel?
60 minútový je len pre vekové kategórie do 59 rokov - z dôvodu Age Factor, a ďe máš ten skoro ranný FTP test ? bo toto je spamovanie ala Tata1955, a ešte neslušné s potrebou vybodkovania
Mne teda osobne nezabehlo - vlastne trošku aj hej, lebo rapídne zlepšovanie rádovo v týždňoch tréningom s VI 1,00 je vec rozhodne málo vídaná. Študujem túto tému už pekných pár strán, sofistikovaný princíp výkonových zubov už som založil do archívu, ale stále mi vôbec nie je jasná jedna vec. Ako je možné, že na postup prinášajúci top 3 či takú nejakú výkonnosť globálne (samozrejme s neustálym rastom) v rámci amatérskych pretekov na Slovensku (!!!) ešte pár mesiacov absolútne postačuje hocijaký nedouk, čo jazdí "nefunkčné komerčné blbosti", prípadne jazdí len tak, akurát je o 1, 2, 3 prípadne 9 rokov mladší
ivan A zas si vyhral, po 5 tyzdnoch, efektivnejsim treningom... jednoducho si lepsi, najlepsi. Ako ti aj garmin pise, vynikajuce!
Apropo, minimalne od marca sa tu prepocitavas nejakym zahadnym WMA faktorom (takze 5 tyzdnov hej? ), nehovoriac o tvojich kazdy den inac a inom pocte nastavenych zon v ktorych sa ani Boh nevyzna, ale budes tu znehodnocovat dlhorocne, zauzivane a hlavne objektivne porovnatelne komercne blbosti, len aby si zas vo svojom svetle vyzeral najlepsi Well done, to by si nebol ty...
Ad2, kedze si sa v 59r. a 4mesiacoch tak vyborne natestoval, s vysledkom horsim len o 0,3w/kg voci samemu sebe v 53r. (kedy si bol rovnako vyborny, nikto tu o tom nepochyhuje), preco sa teraz tak strasne bojis a branis objektivne postavit na startovu ciaru s priemernymi 50tnikmi (ktori ani zdaleka nedosahuju 3,9W/kg, nieto 4,2), na co sa tak stale vyhovaras? Aha, lebo tu sa ti lepsie vyhrava, faktoring...
Ad3, Ked uz chces pouzivat 20min test, tak nezabudni si tych 297W preratat koeficientom 0,95 aby to malo aku taku, ak vobec vypovednu hodnotu o FTP. Ked mas pouzit koeficient tak zrovna nie Takze nie, nemas na zaklade tohto testu v 59r. a tomto case uz 4mes FTP 3,9 ale len 3,7W/kg Len to by ta potom trafal slak ze, ziadnych koeficientovych 364W, ziadnych nekoeficintovych 3,9W/kg, ale len obycajnych 3,7W/kg (S ktorymi som mimochodom zacinal tuto 8tyzdnovu, resp. v tomto case uz 10 tyznovu pripravu po 8mesiacoh len obycajneho rekreacneho vozenia a teda bola to na "trenovaneho jedinca" bieda
Este ze ma to bavi, aj trenovat aj sa tu s tebou dotahovat
5 týždňov ten koeficient používa preto, lebo sa môže údajne používať od 59 rokov. A on uvádzal nedávno vek 59 rokov a 3 mesiace. myslím, že prvých 7 týždňov tohto nového veku nahrával softvéry a adaptoval telo na nové koeficienty. Teraz vo veku 59 rokov a 4 mesiace už je možnosť oboznámiť čitateľov s novými pokrokovými číslami. 👌😘
to mi chces povedat ivanku, ze s tym tvojim super efektivnym treningom trvajucim presne 2hod 43min a 12s tyzdenne, s ktorym nas tu uz nejaky rok ohurujes, mas horsie vysledky ako ked jazdis teraz “bez struktury”? som neuveritelne sklamany 🥲
5 týždňov ten koeficient používa preto, lebo sa môže údajne používať od 59 rokov. A on uvádzal nedávno vek 59 rokov a 3 mesiace. myslím, že prvých 7 týždňov tohto nového veku nahrával softvéry a adaptoval telo na nové koeficienty. Teraz vo veku 59 rokov a 4 mesiace už je možnosť oboznámiť čitateľov s novými pokrokovými číslami. 👌😘
nie od 59 ale od 35 rokov - písal som to, nájdi si to pár strán dozadu - asi týždeň, píšeš blbosti o tom ako ho používam, pre koho, od akého veku sa začína uplatňovať, kedy začína pokles funkčných schopností srdcovo cievneho systému, ... v dôsledku zvyšujúceho sa veku a preto je kvoli objektívnemu porovnaniu submaximálnych a maximálnych výkonov potrebné zohľadnenie WM koeficientom alebo aspoň vekovými kategóriami aspoň po 10 rokoch, niekde dokonca aj po 5 rokoch, koeficientami aj po 1 roku, ľudia - študujte, vzdelávajte sa, zapojte viac mozgových závitov, ... lebo toto tu s Tata1955, branomeliš, Jaiub, stax, ... má úroveň III. cenovej skupiny niekde v Hornej Dolnej
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pesimista: ...tak s tým si už neužijem...
Optimista: ...úžasné, ako krásne mi visí...
Apropo, dnes som si dal po 8mesiacoch nedobrovolnej pauzy kvoli zdravotnym problemom kontrolny ftp test na 20min po 8 tyzdnoch strukturovaneho treningu. Rozdiel +20w sucasne pri hmotnosti -3kg proti prvemu tyzdnu na vyslednych 3,9w/kg prijemne prekvapil, telo nezabuda
286 W ? sa nehanbíš v tvojom veku uspokojiť sa s takým výkonom ? ved je to uplne mimo, ako uz nespocet teorii
Dnes som si aj ja dal kontrolny ftp test na 20min no nie po 8 tyzdnoch ako ty ale len po 5 tyzdnoch a neštrukturovaného vlastného treningu bez všelijakych Frielovych, Cogganovych, ... výkonových, pulzových zón a dalšich neefektívnych komerčných blbostí (ked som mal štrukturovaný vlastný - efektívnejší tréning 2 hodiny 48 minút týždenne mal som v 53 rokoch 20 minút FTP 4,2 W/kg), dnes 300 W bez 3 W - 297 W, 3,9 W/kg, a to nemám 30 rokov ako ty ale 60 .
Ked jazdíš výlučne pre zábavu a zdravie tak choď reagovať do témy Dnešný švih ktorá je na takéto jazdenie určená. Už ti to tu niekto pred časom tiež odporučil no z nepochopiteľných dôvodov sa tu znova miešaš do toho čomu nerozumieš, nedal si tu ani raz žiadny svoj tréning, vypisuješ tu hlúposti - napr. že rovnomerné pulzy v členitejšom profile sa dajú dosiahnuť len na e-bike, ak sú tam minimálne odchylky bpm tak si treba kúpiť nový hrudný pás, garmin, ... V tejto téme Dnešný tréning je x-tvojích reagovaní spamovaním. Tu tvoje len reagovanie a len na základe skúseností z výlučného jazdenia pre radosť a zdravie, ked si len tak robíš srandy na svojich švihoch, ... nemá žiadnu hodnotu. Nie že si tu nepriniesol nič nové, vlastné ale netrénuješ ani na základe orafaných tréningových metód z netu podľa nejakých výkonových, pulzových zón, ... a ani jeden aspoň taký Dnešný tréning si tu nedal. vlsu tu mal napr. nedávno zo svojho tréningu zaujímavý postreh ked porovnal rovnaký výkon a pulzy s iného tréningom.
Ivan som sklamaný, není tak dávno čo si nás presviedčal o tom že jediný správny ftp test je ten hodinový a zrazu bum stači aj 20min a ešte aj bez wma faktoru tak teraz už fakt neviem či to myslíš vážne alebo si tu z nás robíš p.rdel?
Apropo, minimalne od marca sa tu prepocitavas nejakym zahadnym WMA faktorom (takze 5 tyzdnov hej?
Ad2, kedze si sa v 59r. a 4mesiacoch tak vyborne natestoval, s vysledkom horsim len o 0,3w/kg voci samemu sebe v 53r. (kedy si bol rovnako vyborny, nikto tu o tom nepochyhuje), preco sa teraz tak strasne bojis a branis objektivne postavit na startovu ciaru s priemernymi 50tnikmi (ktori ani zdaleka nedosahuju 3,9W/kg, nieto 4,2), na co sa tak stale vyhovaras?
Ad3, Ked uz chces pouzivat 20min test, tak nezabudni si tych 297W preratat koeficientom 0,95 aby to malo aku taku, ak vobec vypovednu hodnotu o FTP. Ked mas pouzit koeficient tak zrovna nie
Este ze ma to bavi, aj trenovat aj sa tu s tebou dotahovat
nie od 59 ale od 35 rokov - písal som to, nájdi si to pár strán dozadu - asi týždeň, píšeš blbosti o tom ako ho používam, pre koho, od akého veku sa začína uplatňovať, kedy začína pokles funkčných schopností srdcovo cievneho systému, ... v dôsledku zvyšujúceho sa veku a preto je kvoli objektívnemu porovnaniu submaximálnych a maximálnych výkonov potrebné zohľadnenie WM koeficientom alebo aspoň vekovými kategóriami aspoň po 10 rokoch, niekde dokonca aj po 5 rokoch, koeficientami aj po 1 roku, ľudia - študujte, vzdelávajte sa, zapojte viac mozgových závitov, ... lebo toto tu s Tata1955, branomeliš, Jaiub, stax, ... má úroveň III. cenovej skupiny niekde v Hornej Dolnej
počúvaj Matias