Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Len taká rečnícka otázka, stará pôvodná cesta cez Konské hlavy je vraj nejako upravovaná, alebo je v pôvodnom stave ? Samozrejme obchádzku-trail poznám, len ma zaujíma, ako to tam vyzerá teraz so zjazdnosťou na tej pôvodnej trase, pokiaľ teda niekto vie. Niekto tu o tom niečo písal, ale neviem to nájsť.
Bol som tam minuly tyzden, v smere od PB to bolo rozbite od spominanej tazby + dazde tomu nepomohli (blata po kotuc, ale dalo sa to obist bez vacsej ujmy). V smere od 3KK v pohode. 1 padnuty strom, ktory tam je zrejme dlhsie - je tam vyjazdena obchadzka, smerom dole sa da preskocit.
Neviete pls, kedy cez vikendy aj pracovne dni standardne rano otvara bufet U Kocmundu na BK?
Na stranke maju genericky cas 10:00, ale podla rocneho obdobia a pocasia sa to isto rozni. Naposledy cez vikend ficali uz pred osmou, ale tipujem, ze to nie je pravidlo. Ci?
Tak som si na dnes naplánoval výjazd z Bukovej smer P. Baba, Biely Kríž a Bratislava. Vlakom cez Trnavu a o cca 10:00 hod. príchod vlaku do zastávky Buková. Prvý krát som sa vybral vlakom s bajkom. Ale to by som nebol ja, keby sa niečo neposralo. Za Šenkvicami robia trať či čo, takže príchod do Trnavy sa oneskoril o pol hodinu a samozrejme vlak do Bukovej nepočkal. A čakať hodinu a pol na ďalší vlak sa mi nechcelo. Tak čo teraz. Pridal sa ku mne starší pán, že on mal ísť tiež tým vlakom do Bolerázu a odtiaľ do Doľan. Lenže nemal mapu a nevedel ako sa dostať do Doľan z Trnavy. Tak reku zavediem ho do Doľan po ceste a tam pôjdem na Sklenú Hutu a odtiaľ po plánovanej trase cez les na Babu. Opäť, nebol by som to ja, keby niečo nefungovalo. Neznášam bajkovanie po ceste kvôli vetru. A čo fúkal dnes? No posratý silný vietor. Len nie do chrbta, ale do ksichtu. Napokon sme sa nejak dokotúľali do Doľan a tam sa rozlúčili. Poviem vám, od Sklenej Huty to bola parádička. Aj trochu kvapiek spadlo, zima ani horúco nebolo. Proste ideálne. Takže si to musím zopakovať. Dúfam, že až z Bukovej.
Dnes bol druhý pokus. 6:45 vláčikom z Rače, bez meškania po 8:00 v Bukovej. Dobre to začína, aj keď už vtedy začínalo byť dusno. Za Bukovou (Brezinky) odbočím vľavo, bum šuter, po már metroch defekt (prvý po cca piatich rokoch). Vytiahnem z batohu druhú dušu, vymením, po výšľape na najbližší kopec (mimochodom, pekní zajkovia sa tu pásli) druhý defekt. Som v prdeli, lepiacu sadu som nemal, reku náhradná duša bude stačiť. Dva defekty na krátkom úseku, mne ten výjazd nebol súdený. Tak sa vraciam naspäť, možno v Bukovej nájdem niekoho, kto mi pomôže opraviť defekt. Po desiatkach metrov idú oproti traja bajkeri. Pýtam lepiacu sadu, majú! Ba dušu mi jeden z nich dal! Zlatý človek, bez neho by som naspäť do Rače nedošiel.
A trasa? Super. Klokoč, zjazd z Uhlísk po Sklenú Hutu paráda, zvyšok trate tiež. Aj som si dal tlačenku na Skalnatú (nikdy viac, radšej obchádzkou).
Dnes sa mi vôbec nechcelo niekam presúvať autom, cestovania mám dosť, takže som bol "nútený" vymyslieť niečo priamo z Bratislavy. Voľba padla na úsek Biely kríž-Baba, kadiaľ som v tomto smere tento rok ešte nešiel. Čiže najtradičnejší výjazd, ktorý samozrejme na Babe neskončil Ďalej podľa chuti. Pri jazde cez najmenšiu sedemstovku-Javorinu, som si tak uvedomil, že z toho dnes môže byť aj pekná trasa. Prekvapil ma chodník-záverečné stúpanie na Skalnatú, akoby sa tie kamene rozpŕchli a bez komplikácii sa to vyšlapalo. Zjazd po mnohých rokoch po červenej dole. Tam radšej pár metrov vedľa bicykla, zbytočne neriskujem. Okrem tohto úseku všetko ostatné zjazdné a šlapateľné. Vodu som naberal len na Čermáku.
Neplánoval som návrat späť do BA cez kopce, ale po Záhorí. Príjemná vôňa borovicových lesov.
Dnes som sa zároveň dozvedel, že namiesto zabudnutého svetla na riadidlách sa dá použiť mobil strčený v cyklogatiach a zároveň vyhrnutý dres. Dióda osvetlila aspoň 2 metre okolo a dala sa zísť po tme aj Kobyla
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/a6b8300815/
vukie
Ty tu mas najlepsie prispevky, pretoze obsahuju vsetko co treba.
GPX trasy, nadherne fotky + GPS pri fotkach + zaujimavy popis.
Pokracuj v tom.
Vela sa Tebou inspirujem co sa tyka tras.
Dufam, ze tymi GPS pri fotkach sa inspiruju aj ostatni.
Netreba to mat zapnute v mobile.
Staci potom tu pri fotke kliknut pridat suradnice a kliknut na mapu.
---
"Prekvapil ma chodník-záverečné stúpanie na Skalnatú, akoby sa tie kamene rozpŕchli"
Je tu jedna teoria, ze vcera okolo 11:30 tadial isli traja motorkari na Skalnatu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bol som tam minuly tyzden, v smere od PB to bolo rozbite od spominanej tazby + dazde tomu nepomohli (blata po kotuc, ale dalo sa to obist bez vacsej ujmy). V smere od 3KK v pohode. 1 padnuty strom, ktory tam je zrejme dlhsie - je tam vyjazdena obchadzka, smerom dole sa da preskocit.
V oveľa lepšom stave ako voľakedy keď ešte nebol obchvat trail.
Na stranke maju genericky cas 10:00, ale podla rocneho obdobia a pocasia sa to isto rozni. Naposledy cez vikend ficali uz pred osmou, ale tipujem, ze to nie je pravidlo. Ci?
Mne niekto vravel že ten posledný hrb na ktorom ma vzdy vyplo tam uz nie je
Dnes bol druhý pokus. 6:45 vláčikom z Rače, bez meškania po 8:00 v Bukovej. Dobre to začína, aj keď už vtedy začínalo byť dusno. Za Bukovou (Brezinky) odbočím vľavo, bum šuter, po már metroch defekt (prvý po cca piatich rokoch). Vytiahnem z batohu druhú dušu, vymením, po výšľape na najbližší kopec (mimochodom, pekní zajkovia sa tu pásli) druhý defekt. Som v prdeli, lepiacu sadu som nemal, reku náhradná duša bude stačiť. Dva defekty na krátkom úseku, mne ten výjazd nebol súdený. Tak sa vraciam naspäť, možno v Bukovej nájdem niekoho, kto mi pomôže opraviť defekt. Po desiatkach metrov idú oproti traja bajkeri. Pýtam lepiacu sadu, majú! Ba dušu mi jeden z nich dal! Zlatý človek, bez neho by som naspäť do Rače nedošiel.
A trasa? Super. Klokoč, zjazd z Uhlísk po Sklenú Hutu paráda, zvyšok trate tiež. Aj som si dal tlačenku na Skalnatú (nikdy viac, radšej obchádzkou).
Neplánoval som návrat späť do BA cez kopce, ale po Záhorí. Príjemná vôňa borovicových lesov.
Dnes som sa zároveň dozvedel, že namiesto zabudnutého svetla na riadidlách sa dá použiť mobil strčený v cyklogatiach a zároveň vyhrnutý dres. Dióda osvetlila aspoň 2 metre okolo a dala sa zísť po tme aj Kobyla
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/a6b8300815/
https://www.freemap.sk/#map=15/48.191311/17.001944&layers=X&point=48.189093/16.991644%1EC%23ff00ff
https://i.imgur.com/ufKIZ8W.jpg
A dalej este lepsie - prepilene su aj vsetky stromy na okruznej cyklotrase, aj ten najvacsi bordel pri Bielych skalach. Diky moc tomu co to spravil
Ty tu mas najlepsie prispevky, pretoze obsahuju vsetko co treba.
GPX trasy, nadherne fotky + GPS pri fotkach + zaujimavy popis.
Pokracuj v tom.
Vela sa Tebou inspirujem co sa tyka tras.
Dufam, ze tymi GPS pri fotkach sa inspiruju aj ostatni.
Netreba to mat zapnute v mobile.
Staci potom tu pri fotke kliknut pridat suradnice a kliknut na mapu.
---
"Prekvapil ma chodník-záverečné stúpanie na Skalnatú, akoby sa tie kamene rozpŕchli"
Je tu jedna teoria, ze vcera okolo 11:30 tadial isli traja motorkari na Skalnatu.