Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
posledný komentár: 19. 9. 2025 o 15:12
aky je to ročník a prečo nemá plastový chránič?
lesi6 reklamoval si? Sak toto je cista vymena ramu a Canyon s tym nema najmensi problem, pokial viem.
Lol, predaju pomaly pol miliona bicyklov za rok, tu sa za rok objavia 2 prasknute ramy a zopar dobiek od kamienkov a kvalita ide dole. Ak by sa tu kazdy canyon majtel bezproblemoveho bicykla ozval tak tu nic ine v tejto teme nie je.
Lebo ak vznikla prvá, a dotyčný si to nevšimol alebo neriešil a následne vznikli postupne ďaľšie vplyvom tej prvej, tak to je už potom "reťazová reakcia...." a tam už je ťažko obviňovať výrobcu...Nehejtujem,len chcem dostať plnohodnotný obraz ako to vzniklo.
Možno tebe tie dobky od kamienkov nevadia no mne hej. Vlastnil som tiež dva canyon jeden starší 2020 model gravel a druhý 2022 a na tom modely 2020 je tá farba podstatne kvalitnejšia. Nezažil som na žiadnom bajku a to som ich mal viac že by sa pomaly co kameň to dierka spravila a keď máš bielu alebo nejakú svetlu farbu hneď to vidno. Asik toľko viac na to reagovať nebudem ?
Včera mi bola uznaná reklamácia na môj canyon spectral cf 8 27.5 zakúpený v októbri 2022. Závada bola vo výkyve puzdra v ráme stredového zloženia. Tak ako som predpokladal, dostanem nový rám . Otázka znie : Je to závada ktorú budem o rok zase riešiť resp. riešil niekto túto závadu? Vzhľadom na expresne rýchle( zo dňa na deň) uznanú reklamáciu mi ide hlavou myšlienka že asi sa s tou závadou stretávajú.
Ja som na to prišiel tak, že sa na hliníkových ten hlavný čap uvoľňoval a tlačil krytku von (na cf tá krytka nieje)