Rossfeld panoramasrasse v nemeckych alpach pri Salzburgu, pekne stupanie z oboch stran
Na tento výjazd sa chystám už 5 rokov. Vždy keď som 3-4 dni v Salzkamergute, tak plánujem, plánujem a vždy to odsuniem na další rok. Prisahám, že už budúci rok to musím pojazdiť.😁
dnes kratsi okruh - tak polovica povodne zamyslaneho. najprv som sa venoval spanku do 10-tej. potom som skusil verit rosnickam, ze do vecera nezaprsi a nebude ani take teplo. bolo - ale len u nas, ked som sa prehupol cez kopec tak dobre bolo. Valaska Bela - Zliechov - Cicmany - sedlo Javorinky - ponad Cavoj sedlo Obsiar - Temes - Nitrianske Rudno - tu uz zase dobre vypekalo - a cez s. Razdelie domov . zbohom leto
edit: az teraz na tom traktore som si vsimol ako mtbiker kazi fotky
Včerajšie Rychlebské stezky. Bol som úplne sám na parkovisku. Stretol som 5 nemcov a počuj som aj slovenčinu no v tej hmle nebolo vidieť. Chcel som všetko obehať za jeden deň. Ako tak sa podarilo,dačo aj viac krát. Nakoniec 44km a skoro komplet mokrý. Po 5 hodinovom daždi to bunda vzdala ??
Počasíčko na Rychlebách, kde sa dá aj za sucha rozsekať na každom metri trailu tak 2 krát ako z čítanky: Splnené Rychlebské sny
Ono to je o hlave. Tie kamene sa proste nešmýkajú. Keď už to je ozaj veľký uhol ,hlavne pri tých malých tak to proste ustreli no nič sa nestane. Všetky veľké čo sú na trailoch ,po ktorých človek ide proste podržia. A aj lávky atď. Najhoršie sú na rychlebách korene bez kôry,to je proste ľad. A tých je najviac na Wales-e. Ten bol čo sa týka stability asi najhorší ?? ale zas druhá strana mince sú proste zvolené tlaky a výber plaštov. Ja mám napr. Vpredu Magic Mary a vzadu Hans Dumf od Schwalbe. A tlaky na duše dávam 2.0-2.1 aj to sa mi zdá tvrdé,no na Rychleby to dám kúsok viac ,predsa kameňov kde to seknuť je viac než dosť ? pozri si na YouTube trail Velbloud. Tu tažšiu linu pohode dali plášte aj ja. Ale aj tak ten najdôležitejší článok je medzi rajdami a sedlom ?? na to že chodím 2x do roka na bike som rád že som to prežil ?? vôbec som není rozjazdený
Ty kokso, ja jazdím Magic Mary 1,2 a 1,4 bar. S vyšším tlakom sa mi to zdá už tvrdé a odskakuje to 😀.
A po tohtoročnom výlete na Rychleboch tiež môžem potvrdiť že tamojšia žula drží aj za mokra, my sme šli T-rys za mokra. Ale pieskovec v Trutnove, ten nedrží mokrý vóbec 😀.
Tak isto to nie sú nejaké mega klzké kamene, ale na tých fotkách to vyzerá skôr ako v práčovni než na traili. Neviem už ako sa vám podarilo ísť bez šmyku, mne sa tam ľahko podarilo kĺznuť aj na suchu. Ale na T-rysovi skôr kvôli zle dávkovanej zadnej brzde. Ale aj na niektorých šikmých plochách ma mierne ušmyklo. Neviem už ani čo som mal za plášte vtedy, ale ja jazdím skôr tvrdšie zmesi grip nie je prioritou ?
Tak isto to nie sú nejaké mega klzké kamene, ale na tých fotkách to vyzerá skôr ako v práčovni než na traili
Tak tu prší už 4 noc. V ten deň pršalo aj cez deň. Tak som nechal ženu a malú na izbe a išiel sa povoziť. Vody bolo všade dosť. Aj na traile. Začínal som s Tajomným. Predsa nebol som tu 4 roky a doma nájazdim max 100km za rok. Ale to človek nezabudne. Boty sušim do teraz ?? tak ja tiež nemám super mäkké zmesi. No tie plášte proste držia. Ako mi kamarát niekedy dávno poradil. Tak ich vozím stále. Je pravda že už majú toho za sebou pomerne dosť. No aj tak ešte držia solídne. Nové mám stále zabalené ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
(trasa v profile)
Na tento výjazd sa chystám už 5 rokov. Vždy keď som 3-4 dni v Salzkamergute, tak plánujem, plánujem a vždy to odsuniem na další rok. Prisahám, že už budúci rok to musím pojazdiť.😁
edit: az teraz na tom traktore som si vsimol ako mtbiker kazi fotky
Prezradenie pre hladacov:
Fotka c.4
Ono to je o hlave. Tie kamene sa proste nešmýkajú. Keď už to je ozaj veľký uhol ,hlavne pri tých malých tak to proste ustreli no nič sa nestane. Všetky veľké čo sú na trailoch ,po ktorých človek ide proste podržia. A aj lávky atď. Najhoršie sú na rychlebách korene bez kôry,to je proste ľad. A tých je najviac na Wales-e. Ten bol čo sa týka stability asi najhorší ?? ale zas druhá strana mince sú proste zvolené tlaky a výber plaštov. Ja mám napr. Vpredu Magic Mary a vzadu Hans Dumf od Schwalbe. A tlaky na duše dávam 2.0-2.1 aj to sa mi zdá tvrdé,no na Rychleby to dám kúsok viac ,predsa kameňov kde to seknuť je viac než dosť ? pozri si na YouTube trail Velbloud. Tu tažšiu linu pohode dali plášte aj ja. Ale aj tak ten najdôležitejší článok je medzi rajdami a sedlom ?? na to že chodím 2x do roka na bike som rád že som to prežil ?? vôbec som není rozjazdený
A po tohtoročnom výlete na Rychleboch tiež môžem potvrdiť že tamojšia žula drží aj za mokra, my sme šli T-rys za mokra. Ale pieskovec v Trutnove, ten nedrží mokrý vóbec 😀.
Tak tu prší už 4 noc. V ten deň pršalo aj cez deň. Tak som nechal ženu a malú na izbe a išiel sa povoziť. Vody bolo všade dosť. Aj na traile. Začínal som s Tajomným. Predsa nebol som tu 4 roky a doma nájazdim max 100km za rok. Ale to človek nezabudne. Boty sušim do teraz ?? tak ja tiež nemám super mäkké zmesi. No tie plášte proste držia. Ako mi kamarát niekedy dávno poradil. Tak ich vozím stále. Je pravda že už majú toho za sebou pomerne dosť. No aj tak ešte držia solídne. Nové mám stále zabalené ?