Doteraz som to doťahoval malým imbusovým kľúčom kde to išlo pekne podľa pocitu, ale nevedel som či je to 7Nm alebo 15...pri momentovom kľúči kde je oproti malému imbusovému kľúču väčšia páka to bolo inak, čakal som povestné "cvaknutie" ktoré ale neprišlo
to si doťahoval od šaltra, zo strany závitu? asi ano, keď píšeš, že oska vyletela, keby bol kľúč na hrubej strane, tak ti ostane v ruke. potom tam boli úplne iné sily a funkčnosť momenťáku alebo cit ruky sú celkom bezpredmetné
Ak to doťahoval z opačnej strany, tak to vlastne točil do "protismeru"....napr. môj momenťák funguje len v jednom smere..... či toto nebola príčina, že sa neozvalo kliknutie 🤔😉
no hlavne keď doťahuješ hlavu, tak časť momentu poberie ona sama trením o lôžko v ráme a až zbytok ide na závit. keď to robíš naopak, tak závit berie všetok moment a hlava dobrzdí iba časť, tak tam ani nemuselo byť výrazne viac ako predpísaný moment, len na nesprávnom mieste
no hlavne keď doťahuješ hlavu, tak časť momentu poberie ona sama trením o lôžko v ráme a až zbytok ide na závit. keď to robíš naopak, tak závit berie všetok moment a hlava dobrzdí iba časť, tak tam ani nemuselo byť výrazne viac ako predpísaný moment, len na nesprávnom mieste
Viete poradiť obojsmerny? Lebo ja mam proxxon a minule som tiež zistil, že iba jedným smerom klika.
A kde chceš použiť ten opačný smer?
Napadá ma len pevná os, ak nemáš obyčajnú, ktorú vieš normálne dotiahnuť momenťákom. A ešte jeden pedál, ale tam už potrebuješ tuším 34 Nm, to už je viac ako majú tie základné malé momenťáky, bežne používané na bicykloch (zvyknu byť do 24Nm).
Mam napríklad na zadnej stavbe dve ložiská, ktoré treba dotiahnuť na menej ako 10 Nm proti smeru hodinových ruciciek. Ide mi hlavne o tie malé momenty. Keď nebudem mať taký momentovy kľúč, tak sa nezblaznim, ale nebolo by to odveci.
konecne sa mi podarilo odtrhnut salter potme v lese, uz dlho som po tom tuzil!
nastastie sa mi cez vikend nepodarilo kupit minitool s nitovackou/kliestikmi na retaz a tak som sa mohol drezinovat domov uz viem preco sa tieto stroje neuchytili
rockfox Nezavidim, ja som takto utrhol pred rokom 11rychlostnu.. 20km od domu o 21:00 v Karpatoch..ta nitovacka a rychlospojka navyse z toho spravila schopny singlespeed (vdakabohu ze som ju mal).
ja som to mal nastastie len nejake 4km, vacsina dole kopcom
tak som po chvilke snazenia o rozpojenie retaze zhodil zvysky saltra, retaz omotal okolo kazety a nejako sa dokolobezkoval domov.
toto je vlastne len druha technicka zavada za vyse 2 roky na tomto bicykli. ta prva bol defekt vlani, len kusok od tohto miesta, ked som po roku zistil, ze tmelu uz niet... asi by som sa mal vyhybat tomu miestu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nanometrami? 😬
hhh?
A kde chceš použiť ten opačný smer?
Napadá ma len pevná os, ak nemáš obyčajnú, ktorú vieš normálne dotiahnuť momenťákom. A ešte jeden pedál, ale tam už potrebuješ tuším 34 Nm, to už je viac ako majú tie základné malé momenťáky, bežne používané na bicykloch (zvyknu byť do 24Nm).
Tu mas jeho ekvivalent: https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/momentove-kluce/topeak-combo-torq-wrench-kluc-momentovy-3-12nm-sada-5-bitov.html
https://www.lidl.sk/p/crivit-momentovy-kluc-na-bicykel/p100360737
Žiaľ už nedostupný.
SRAM PowerLink Gold rýchlospojka, 9-rýchl., zlatá
nastastie sa mi cez vikend nepodarilo kupit minitool s nitovackou/kliestikmi na retaz a tak som sa mohol drezinovat domov
tak som po chvilke snazenia o rozpojenie retaze zhodil zvysky saltra, retaz omotal okolo kazety a nejako sa dokolobezkoval domov.
toto je vlastne len druha technicka zavada za vyse 2 roky na tomto bicykli. ta prva bol defekt vlani, len kusok od tohto miesta, ked som po roku zistil, ze tmelu uz niet... asi by som sa mal vyhybat tomu miestu