Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
Vidíš Ivan, akurát dnes si to voľno nemusel mať a všetkým si mal ukázať tie tvojím alchymistickými vzorcami prepočítané watty trebárs na časovke Sp, Hrhov - Úloža na kedysi tebou aj na tomto vláine protežovanej VRL lige. Nikto by nezavadzal, počasie super, asfalt ani nehovorím. Akurát veľmi nefúkalo do chrbta, vekové koeficienty časomiera nechcela ani za svet brať do úvahy a dokonca tam boli aj súperi. Odpoveď nie je nutná, reagovať nebudem, trollov zvyčajne nekŕmim.
Včera a predtým 155. a 156. Klenovský okruh, nepolarizovaný tréning (VI 1,03 a 1,04) zameraný na zvýšenie hodnoty VO2max (o 2 %), 78 kilometrov, 1000 nastúpaných metrov, AVG 29,1 km/h a 28,2 km/h, bpm 156 a 147 (86 a 81 % z maximálneho pulzu 182), NP 225 a 224 W, NPAF 262 a 261 W
ach jaj. idealny sposob zvysovania vo2max... a ze som taky smely. ked uz sem rad davas obrazky z garmin reportov tak by bolo zaujimave vidiet co ti ukazal ako primarny benefit tohoto vyjazdu.
možeš VO2max zvyšovat aj intervalmi - ked máš vela zbytočného času naviac, a ked máš ešte viac času a zvyšné peniaze na kempy v 2 500 - 3 000 m.n.m. tak aj v Z1, Z2, a primárny benefit zlepšovanie hodnoty VO2max je tu:
takze panacik ma nastavene FTP 239W ked 20minutovy vykon ma (asi) 300w a potom sa hladka po cvirikovi ze pri 226w NP jazdi primary benefit vo2max. ok moze byt
a to je panáčik tvoj najväčší problém, namiesto aby si intenzívne makal submaximálnou intenzitou nad 80 % z bpm max a zlepšil tak poriadne VO2max tak žiješ v omyle že sa to zlepší intenzívnym nastavovaním niečoho
submaximálna intenzita (stav vnútorného prostredia - hladina laktátu, ...) nevychádza z výkonu ale pulzov, ak máš pulzy nad 80 % z bpm max tak je submaximálna teda sa VO2max zlepšuje viac ako menšími intenzitami Z1, Z2 podľa pulzov, 300 W 20 minút - najlepší výkon, výkonnosť som mal pred štyroma týždňami, potom šiel objem aj intenzita - výkonnosť, VO2max dole (periodizácia tréningového zaťaženia) a teraz od piateho týždňa ide opäť hore takže tu si neni co vyberat jedno alebo druhé
a to je panáčik tvoj najväčší problém, namiesto aby si intenzívne makal submaximálnou intenzitou nad 80 % z bpm max a zlepšil tak poriadne VO2max tak žiješ v omyle že sa to zlepší intenzívnym nastavovaním niečoho
ten bol dobry
ked mas nastavene nahodne FTP tak potom cela analytika ktoru garmin robi ma primeranu uroven. niektori by sli az tak daleko ze by napisali "trash in trash out". u teba vidane neskutocne casto bez (napriek uprimnej snahe kym nas to este bavilo) sance na zlepsenie...
tu mas obrazok mojho komickeho vykonu na piatkovom vetrani priedusiek... toto sa tak nejak da vtesnat do toho co ty pises o vyjazde s VO2Max benefitom. len s tym malym rozdielom ze mi tam nechyba 45w na FTP
submaximálna intenzita (stav vnútorného prostredia - hladina laktátu, ...) nevychádza z výkonu ale pulzov, ak máš pulzy nad 80 % z bpm max tak je submaximálna teda sa VO2max zlepšuje viac ako menšími intenzitami Z1, Z2 podľa pulzov, 300 W 20 minút - najlepší výkon, výkonnosť som mal pred štyroma týždňami, potom šiel objem aj intenzita - výkonnosť, VO2max dole (periodizácia tréningového zaťaženia) a teraz od piateho týždňa ide opäť hore takže tu si neni co vyberat jedno alebo druhé
tym sa nam snazis povedat ze tvoje FTP z 285w (0.95*300) za 4 tyzdne kleslo na 239w teda to co si nazbieral za 5 rokov si v podstate cele stratil za 4 tyzdne?
a namiesto teoretizovania okolo mojho FTP aby si daco vyhral musíš mat v tréningu 30 a viac percent submaximálnej intenzity (nad 80 % z bpm max) lenže ty namiesto aby si poriadne makal tak sa 90 % z objemu len vozíš s nápisom na riti W.E.A.K že aký si slabý
a namiesto teoretizovania okolo mojho FTP aby si daco vyhral musíš mat v tréningu 30 a viac percent submaximálnej intenzity (nad 80 % z bpm max) lenže ty namiesto aby si poriadne makal tak sa 90 % z objemu len vozíš s nápisom na riti W.E.A.K že aký si slabý
ufff dnes ti to naozaj nejde. W.E.A.K. sme preberali par stran naspat.
a ohladne intenzity si tiez netrafil
taky vtipny paradox, ze sa Ivan chvali 20 min. 300W (285W FTP) výkonom (ako tu uz viaceri spominali, je to vyborne cislo na Ivanov vek), potom si ho nejakym age faktorom navysuje na 360w, ale v garmine si necha nastavene FTP na 239W...fakt nerozumiem
285 W hodinu by som udržal možne ešte tak po 5 týždňoch v Kolumbii dakde pri Zipaquira v 2 700 m.n.m., garmin mám na sledovanie wattov a ich presné jazdenie nie aby som tam furt daco nastavoval, ináč 20 minút som udržal P 296 W, NP 297 W (300 ak rátam 1 - 2 % nepresnosť Stages v môj neprospech) a 1 hodinu udržím P 262 W, NP 262 W a absolutne nemam záujem daco garmine nastavovat ked trénujem intenzitu len podla troch presných - konkrétnych hodnôt a základnú vytrvalosť podľa dvoch presných - konkrétnych pulzových hodnôt 103 a 105 bpm (takto som sa k tým 300 W, 20 minút dopracoval)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jediny kto nemože prepočitavat je Tata1968 lebo nema wattmeter ale pevne verim že raz si kupi a bude prepočitavat len tak bude hučat
ked mas nastavene nahodne FTP tak potom cela analytika ktoru garmin robi ma primeranu uroven. niektori by sli az tak daleko ze by napisali "trash in trash out". u teba vidane neskutocne casto bez (napriek uprimnej snahe kym nas to este bavilo) sance na zlepsenie...
tu mas obrazok mojho komickeho vykonu na piatkovom vetrani priedusiek... toto sa tak nejak da vtesnat do toho co ty pises o vyjazde s VO2Max benefitom. len s tym malym rozdielom ze mi tam nechyba 45w na FTP
tym sa nam snazis povedat ze tvoje FTP z 285w (0.95*300) za 4 tyzdne kleslo na 239w teda to co si nazbieral za 5 rokov si v podstate cele stratil za 4 tyzdne?
ufff dnes ti to naozaj nejde. W.E.A.K. sme preberali par stran naspat.
a ohladne intenzity si tiez netrafil