Cize ak to zhrniem, tak cyklisti maju pravo vedome porusovat lubovolne pravidla...)
takto si to pochopil?
Skor takto: najprv budem dodrziavat sam pravidla a az potom sa budem stazovat na inych ze porusuju. To plati pre kazdeho, ci uz je peso, na bicykli, v aute.... okrem tatry, ta ma samozrejme prednost
To tu nik netvrdil. Len to, že by pravidlá mohli dodržiavať aj oni, tak ako to (právom) vyžadujú od cyklistov.
Tak je to len jednoducha statistika, kedze hned od prveho prispevku su tu len vyhovoriky, a jediny prispevok proti cyklistom samotnym bol vydislikovany
koso_sk Tema je sice primarne na poukazanie na hresiacich cyklistov, no pre neznalych lokality je dobre doplnit sirsi kontext, (ktory samozrejme neobhajuje cyklistov).
koso_sk Tema je sice primarne na poukazanie na hresiacich cyklistov, no pre neznalych lokality je dobre doplnit sirsi kontext, (ktory samozrejme neobhajuje cyklistov).
Tak mna treba brat s rezervou, si len trocha robim srandu, ako to du dokaze vyzniet - hlavne ked sa porovnavaju pomerne male priestupky (napr. aj spominane parkovanie) v porovnani s hrubymi poruseniami (ignoracia stopky, semafory).
Kazdopadne lokalitu velmi dobre poznam, ale to, ze je tam vozovka uzka, navyse obparkovana, bez chodniku, plna roznych vyjazdov a ako bonus s mizernym povrchom ma nuti ist este pomalsie, ale zjavne mam prehnany strach a tendenciu predvidat (t.j. pouzivat brzdy dole kopcom ).
To je presne take slovenske. Ked niekto nieco nedodrziava, netreba to riesit. Radsej ani ja nebudem dodrziavat a ked sa niekto ozve, tak sa hned ohradim, ze aha ved co aj druhi robia
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
To je taký cyklofolklór... Niekto sa postažuje, že mu vadia cyklisti jazdiaci na červenú, nerešpektujúci STOPku, Daj prednosť v jazde, že sú v noci neosvetlených, jazdia v protismere a cyklisti hneď vytiahnú zlé parkovanie...
Zacina celkom dobre (vsimnite si vacsina/niektori): ...rekreační cyklisti. Väčšina jazdí ohľaduplne, no niektorí pri jazde z kopca ignorujú dopravné značenia.
No okrem ocakavanych motuzikov na zaujatie (uvedomme si,kde sa to vysiela) obsahuje aj tuto perlu logiky (vytlacil/nemohol zastavit/sotil):
Manželku pána Jána jeden cyklista vytlačil z cesty. "Cyklista išiel takou rýchlosťou, že nemohol zastaviť, tak ju sotil do potoka," opísal incident pán Ján,
(Nijak tymto neobhajujem bezohladne jazdenie,ani nahodou. A isiel som tade iba párkrát,aj to pomaly, smerom hore)
Ono sa to týka väčšiny, čo majú rodinný dom. Obrovské množstvo ľudí parkuje pred bránou. Otvárať a zatvárať bránu je príliš komplikované.
V Trstenej takmer dokončili veľkú rekonštrukciu ciest a chodníkov ulíc rodinných domov a na miestach kde už skončili, tak sa pekné chodníky už zapratali autami. Mám sto chutí všetko fotiť a lepiť na internety, ale som na to strašne lenivý…
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Áno, budú... A radšej to budú riešiť, ako neosvetlených cyklistov... Ani nedúfam že to bude inak ako klasika, raz za 2 týždne dajú fotky na FB, ako rozdali reflexné pásiky a to bude všetko.
Načo? Podľa zákona keď policajt vidí porušovanie zákona, má konať. Bol som už na 2 besedách, kde boli vyššie postavené šarže z Polície SR, padla otázka, že kedy budú pokutovaný cyklisti za neosvetlenie v noci (2 rôzny riaditelia, rozostup 6 rokov). Odpoveď vždy rovnaká. Pri cyklistoch to chceme riešiť prevenciou. To počúvam už 10 rokov. A nič sa nemení, len počet cyklistov narastá. V sobotu som sa vracal z Devína po Devínskej ceste domov okolo 20:30. Narátal som 11 cyklistov bez svetiel.
Ja som dnes rano zase raz stretol cyklistu (dieta) v protismere na hlavnej ceste 1.triedy. Vsimam si to uz taky rok cca, ze stretavam ako cyklista, ci vodic cyklistov v protismere. Hlavne ak ide clovek autom je to dost neprijemny pocit.
Po minule roky som takychto cyklistov nestretaval.
Vacsinou su to len decka, ale stretol som aj par dospelych.
Btw nejde o to, ze ide v protismere par domov, co je na dedinach bezne prejst desiatky metrov takto...toto dieta slo do skoly a mal to este takych 500m min po hlavnej ceste. V protismere siel preto, ze jeho kamos siel po chodniku a on sa s nim chcel rozpravat, aj ked na ten chodnik by sa zmestili aj obaja, pretoze decka po nom na bicykloch chodia do skoly kazdey den...btw to im zase kvitujem aj ked sa to nema, ale radsej nech idu po chodniku ako po ceste (aj ked tej spravnej strany), pretoze vodici tam zase jazdia ako blbci.
No evidentne ta to stve , tak som myslel, ze napises najvyssej sarzi z policie
Jasne že ma to štve. Potom na jeseň a zimu šoféri zrazia tak zo 10 neosvetlených cyklistov a Cyklokoalície a tu fórum bude zase vyplakávať niečo o hnusných šoféroch a dokedy sa to bude trpieť. Samozrejme Polícia SR si zorganizuje zase akcie zamerané sa šoférov áut. Cyklisti budú zase nedoknutý.
Jasne že ma to štve. Potom na jeseň a zimu šoféri zrazia tak zo 10 neosvetlených cyklistov a Cyklokoalície a tu fórum bude zase vyplakávať niečo o hnusných šoféroch a dokedy sa to bude trpieť. Samozrejme Polícia SR si zorganizuje zase akcie zamerané sa šoférov áut. Cyklisti budú zase nedoknutý.
Za akú dôležitú považujete svoju bezpečnosť? Cyklista v meste nesvieti len pre seba, aby videl diery na ceste alebo ľudí, ale hlavne pre svoju vlastnú viditelnosť voči ostatným účastníkom premávky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
takto si to pochopil?
Skor takto: najprv budem dodrziavat sam pravidla a az potom sa budem stazovat na inych ze porusuju. To plati pre kazdeho, ci uz je peso, na bicykli, v aute.... okrem tatry, ta ma samozrejme prednost
Tak je to len jednoducha statistika, kedze hned od prveho prispevku su tu len vyhovoriky, a jediny prispevok proti cyklistom samotnym bol vydislikovany
Tak mna treba brat s rezervou, si len trocha robim srandu, ako to du dokaze vyzniet - hlavne ked sa porovnavaju pomerne male priestupky (napr. aj spominane parkovanie) v porovnani s hrubymi poruseniami (ignoracia stopky, semafory).
Kazdopadne lokalitu velmi dobre poznam, ale to, ze je tam vozovka uzka, navyse obparkovana, bez chodniku, plna roznych vyjazdov a ako bonus s mizernym povrchom ma nuti ist este pomalsie, ale zjavne mam prehnany strach a tendenciu predvidat (t.j. pouzivat brzdy dole kopcom
Zacina celkom dobre (vsimnite si vacsina/niektori): ...rekreační cyklisti. Väčšina jazdí ohľaduplne, no niektorí pri jazde z kopca ignorujú dopravné značenia.
No okrem ocakavanych motuzikov na zaujatie (uvedomme si,kde sa to vysiela) obsahuje aj tuto perlu logiky (vytlacil/nemohol zastavit/sotil):
Manželku pána Jána jeden cyklista vytlačil z cesty. "Cyklista išiel takou rýchlosťou, že nemohol zastaviť, tak ju sotil do potoka," opísal incident pán Ján,
(Nijak tymto neobhajujem bezohladne jazdenie,ani nahodou. A isiel som tade iba párkrát,aj to pomaly, smerom hore)
V Trstenej takmer dokončili veľkú rekonštrukciu ciest a chodníkov ulíc rodinných domov a na miestach kde už skončili, tak sa pekné chodníky už zapratali autami. Mám sto chutí všetko fotiť a lepiť na internety, ale som na to strašne lenivý…
Po minule roky som takychto cyklistov nestretaval.
Vacsinou su to len decka, ale stretol som aj par dospelych.
Btw nejde o to, ze ide v protismere par domov, co je na dedinach bezne prejst desiatky metrov takto...toto dieta slo do skoly a mal to este takych 500m min po hlavnej ceste. V protismere siel preto, ze jeho kamos siel po chodniku a on sa s nim chcel rozpravat, aj ked na ten chodnik by sa zmestili aj obaja, pretoze decka po nom na bicykloch chodia do skoly kazdey den...btw to im zase kvitujem aj ked sa to nema, ale radsej nech idu po chodniku ako po ceste (aj ked tej spravnej strany), pretoze vodici tam zase jazdia ako blbci.
EDIT: A potom este jeden tenista samozrejme...
https://cyklokoalicia.sk/2012/06/spravne-osvetlenie-bicykla/