pozrel som poslednych 20 stran, oplati sa di kuchynie nieco viac ako profi line? do umyvacky nepojdu ale vysusit po kazdom pouziti tiez nie. mam momentalne fiskars s ich bruskou ale stoja za prd. chcem nieco nie uplne drahe a bud poriesit ele brusku (odhodlavam sa) alebo ich raz za 5 mesiacov dat niekomu prebrusit. viem opakovana tema a pre noziarov nezaujimava:)
dik!
Osobne som spokojný, dokonca ostrie celkom drží aj keď ich používajú ženy, (česť výnimkám )
čo sú ako je známe najväčšie prasatá čo sa týka nesprávneho používania nožov
napr, ak potrebuje sekáč, použije najprv to čo má aktuálne v ruke
ak to naozaj nejde až potom zoberie sekáč
Osobne som spokojný, dokonca ostrie celkom drží aj keď ich používajú ženy, (česť výnimkám )
čo sú ako je známe najväčšie prasatá čo sa týka nesprávneho používania nožov
napr, ak potrebuje sekáč, použije najprv to čo má aktuálne v ruke
ak to naozaj nejde až potom zoberie sekáč
som mojej ex kupil na skusku keramicky noz Kyocera za 200e, vravim jej "nesekat a nepacit", za dna dni prisla "milllak ta konzerva nesla otvorit", cela spicka odlomena
pozrel som poslednych 20 stran, oplati sa di kuchynie nieco viac ako profi line?
.. ale brusku (odhodlavam sa) alebo ich raz za 5 mesiacov dat niekomu prebrusit.
odpoviem na tieto dve temy...
moze sa to volat profi line, ale ked je sest nozov za 90 euro necakaj ziadnu kvalitu. Treba kupit jeden, poriadny... cepel minimalne s N690, co je taky dobru a trvanlivy zaklad pre noz d kuchyne, ktory aj chvilu drzi ostrie... ak si aspon mierne zrucny, da sa kupit cepel , stabilizovane drievko a zbytok si dorobis sam...
a co sa tyka brusenie..jednoznacne doporucujem kupit siroke brusne kamenea naucit sa to vo vlastnej rezii.
Aj moja tvrdila ze je jej jedno s akym nozom robi v kuchyni...a teraz si chodi bravat ostry kuchynak z vitrinky . Popouziti ziaden suflik..pekne umyt utriet a naspat zavesit medzi ostatne..
dik, ale robit noz urcite nie. a kamene tiez nie, jedine ze by bol pripravok na 20stupnov, nenastavitelny nieco jednoduche spratne, ale to som vcera nenasiel. mozno som len kratko a slabo hladal. max rozmyslam o bruske work sharp, ked tak pobrusim aj rodine. z draheho noza v kuchyni som “vyrastol”.. takze je to pre mna spotrebak. sadu som dal len pre predstavu budem kupovat jednotlive ale samozrejme za 20Eur clovek necaka zazraky… ak mas nieco lacne s N690 v merku, kludne postni… ale viac ako 40Eur za chefs noz neplanujem dat. vitrinka ani stojan nehrozi - minimalisticka kuchyna - takze musia byt v sufliku. slusne ulozene, ale nie po jendom. topim peniaze inde, dalsi konicek si nemozem dovolit:)
https://www.ikea.com/sk/sk/p/vardagen-noz-tmavosiva-40294722/ na domace krajanie vysoko dostatočne, normálna nerezová X50CrMoV15 (1.4116) oceľ, dobre sa brusi, výbrus nie je kopyto. lepšie jak tescoma profi a pod kopytá čo maju hrubu fazetu... mám z tejto rady všetky tri nože a funguju pekne. Jedine ručka by mohla byt menej hranata o kusok ale nekrajam s tým dve hodiny v kuse doma.
len tak namatkovo som pozrel na Alik... toto vyzera celkom zaujimavo... aj to zlozenie uz hovori ze je to lepsia ocel..
Chromium (Cr): 14.50 to 15.50%
Molybdenum (Mo): 0.80 to 1.20%
Cobalt (Co) 1.30 to 1.80%
Vanadium (V): 0.25 to 0.35%
Manganese (Mn): 0.30 to 0.50%
Nikel up to 0.25%
a z ineho webu: Knife manufacturers praise the 10Cr15CoMoV as one of the best stainless steel...
update.... o tri minuty neskor je uz objednany... celkom ma zaujal ten opis ocele..skusim potom porovnat s mojou favoritnou kobaltovou ocelou (N690)
inak s tym brusenim... najstabilnejsie je ostrie so sosovkovity m prierezom... a to na kameni spravis rucne ci chces alebo nechces...
Ak chces nejaky pripravok na brusenie, mam taku cinsku sadu aj s kamenmi, ale nepouzivam ju lebo brusim rucne... mozem ti ju posunut na odskusanie
celkom slusne kalenie na tom ALI. Vyzera to ako riadne dospely noz. Som zvedavy na porovnanie.
Odbocim od temy kuchynskych na to, co ma posledne (aj cenou) zaujalo: Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Keďže sa zajtra s jedným lúčim, spravil som si dnes foto na pamiatku.
Jeden navrhol rus Alexey "Ratatuy" Konygin, ten druhý ukrajinec Serge Panchenko.
Oba sú limitky, oba v oceli M-390 a titanovej rukoväti s Frame-lockom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://berndorf.sk//sada-kuchynskych-nozov-so-stojanom-6-dielna-profi-line/p-956/?gclid=Cj0KCQiA1NebBhDDARIsAANiDD3XDSS0iSkwakqh9Kkq2zfYnUmLw3rsAQHZzhCjULJVET_kyMpTW5waArGPEALw_wcB
Za tie prachy by som išiel radšej do japoncov - kľudne aj sendvič, alebo damašek
pozrel som poslednych 20 stran, oplati sa di kuchynie nieco viac ako profi line? do umyvacky nepojdu ale vysusit po kazdom pouziti tiez nie. mam momentalne fiskars s ich bruskou ale stoja za prd. chcem nieco nie uplne drahe a bud poriesit ele brusku (odhodlavam sa) alebo ich raz za 5 mesiacov dat niekomu prebrusit. viem opakovana tema a pre noziarov nezaujimava:)
dik!
čo sú ako je známe najväčšie prasatá čo sa týka nesprávneho používania nožov
napr, ak potrebuje sekáč, použije najprv to čo má aktuálne v ruke
ak to naozaj nejde až potom zoberie sekáč
super nôž, škoda, že prestali vyrábať dlhšiu verziu, na moju tlapu je malý
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
čo sú ako je známe najväčšie prasatá čo sa týka nesprávneho používania nožov
napr, ak potrebuje sekáč, použije najprv to čo má aktuálne v ruke
ak to naozaj nejde až potom zoberie sekáč
som mojej ex kupil na skusku keramicky noz Kyocera za 200e, vravim jej "nesekat a nepacit", za dna dni prisla "milllak ta konzerva nesla otvorit", cela spicka odlomena
.. ale brusku (odhodlavam sa) alebo ich raz za 5 mesiacov dat niekomu prebrusit.
odpoviem na tieto dve temy...
moze sa to volat profi line, ale ked je sest nozov za 90 euro necakaj ziadnu kvalitu. Treba kupit jeden, poriadny... cepel minimalne s N690, co je taky dobru a trvanlivy zaklad pre noz d kuchyne, ktory aj chvilu drzi ostrie... ak si aspon mierne zrucny, da sa kupit cepel , stabilizovane drievko a zbytok si dorobis sam...
a co sa tyka brusenie..jednoznacne doporucujem kupit siroke brusne kamenea naucit sa to vo vlastnej rezii.
Aj moja tvrdila ze je jej jedno s akym nozom robi v kuchyni...a teraz si chodi bravat ostry kuchynak z vitrinky . Popouziti ziaden suflik..pekne umyt utriet a naspat zavesit medzi ostatne..
Chromium (Cr): 14.50 to 15.50%
Molybdenum (Mo): 0.80 to 1.20%
Cobalt (Co) 1.30 to 1.80%
Vanadium (V): 0.25 to 0.35%
Manganese (Mn): 0.30 to 0.50%
Nikel up to 0.25%
a z ineho webu: Knife manufacturers praise the 10Cr15CoMoV as one of the best stainless steel...
https://www.aliexpress.com/item/1005005598534222.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.1.7ccd7974jECw25&pdp_npi=3%40dis%21EUR%21%E2%82%AC%2097%2C76%21%E2%82%AC%2044%2C00%21%21%21%21%21%402101f49e16943419313217926e8c40%2112000033700053012%21sh%21SK%21143527296
update.... o tri minuty neskor je uz objednany...
inak s tym brusenim... najstabilnejsie je ostrie so sosovkovity m prierezom... a to na kameni spravis rucne ci chces alebo nechces...
Ak chces nejaky pripravok na brusenie, mam taku cinsku sadu aj s kamenmi, ale nepouzivam ju lebo brusim rucne... mozem ti ju posunut na odskusanie
Odbocim od temy kuchynskych na to, co ma posledne (aj cenou) zaujalo:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
oba sú veľmi podarené, mal som
Thug mám už dlhšie vo wishliste...
Jeden navrhol rus Alexey "Ratatuy" Konygin, ten druhý ukrajinec Serge Panchenko.
Oba sú limitky, oba v oceli M-390 a titanovej rukoväti s Frame-lockom.
BÖKER Plus Kwaiken Mini Limited.