Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
lapaloma:
boli sme s kolegom az na Ministerstve zivotneho prostredia, kde sme si vyhadali tie lesne cesty, ktore by boli urcene na jazdu na bike, okrem uz vyznacenych cyklistickych tras. Takze malo by to byt tak, ako siel ten navrh do vlady z Ministerstva... Ak nezauraduje este Okresny urad... a nieco nepovoli... Ale to by som podal staznost, a museli by to riesit. Takto sme sa stazovali na Vydrici a tam to bolo uspesne... Takze ja osobne verim, ze ta zakladna siet cyklotras, i neznacenych tam bude... Ale nepocitaj s kazdym chodnikom, to sa naozaj nedalo...
Ahoj, díky za snahu. Nevieš ako to bude s trampskými osadami a flekmi?
rodo:
Biele skaly sa budu respektovat a bude sa k nim dostat zospodu aj legalne na biku...
Psie skaly dtto...
Ostatne sa neriesili, tam to moze byt problem...
k osadám sa dostaneš zákaz neplatí pre peších tí majú volný pohyb.Tých ciest je tam milión to je nekontrolovatené.skončí to tak ako vydrica kde sa jazdí všade.
rodo:
Biele skaly sa budu respektovat a bude sa k nim dostat zospodu aj legalne na biku...
Psie skaly dtto...
TO Pohoda funguje desiatky rokov....
Inak, ak si dobre pamätám, tak v 5. stupni ochrany platí aj pre peších zákaz pohybu mimo vyznačených chodníkov. Čo je zrovna na DK dosť veľký prúser, ak to budú chcieť vymáhať. Naviac sú tam pomerne veľké plochy, kde boli kedysi záhrady, dnes sú spustnuté, ale stále sú na Katastri vedené ako záhrady. Som zvedavý, ako sa toto bude riešiť. A tiež tie prístrešky, čo tam má BROZ nadrzovku postavené v lome a chodia tam autom,
Nemáte niekto trasu v GPX zo Železnej studienky po asfalte cez MK až k Prašníku alebo Brezovej pod Bradlom? Prípadne môže byť aj po nespevnenom povrchu, ale potrebujem to pre menej zdatných bajkerov (výletníkov) bez techniky. Díky.
Dnes som sa vybral trasou Smolenice - popod Veterlíny - Starý Plášť - Amonova lúka - Pezinská baba - Biely Kríž. Výšľap som plánoval na poslednú chvíľu včera okolo 22ej. Cez Mon Repos som už išiel, tak reku skúsim paralelnú trasu na Starý plášť čo to je zač. Pred Starým plášťom som natrafil na veľkú skupinu asi 10 stanov - jaskyniari (aj so ženami a štvornohými kamarátmi) robili novú šachtu do jaskyne, čo tam je dole. A Starý plášť? no ľutujem, že som to nepoznal už skôr, jednoducho paráda.
pred tyzdnom, a aj vcera, som siel usek Pernek-Jastrabnik-Klokociny-Konske Hlavy, a do Perneku som zakazdym siel "cestou smrti" - tj Jablonove - Pernek (do Jablonoveho sa da pohodlne ist po peknych lukach od Lozorna, no potom kvoli VO uz zostava len ta cesta bez krajnice). No a veru je to 10 minut stiahnutej rite, najlepsi su motorkari co ma bez akehokolvek pribrzdenia v tej rychlosti na tesnotku ofrnknu, a ja sa mozem od laku aj posrat
--cez vikend som skusal aj nocne fotky s novym fotakom
--stretol som vsade vela listiciek, aj cez den aj v noci
Situáciu je možné nahlásiť na email [email protected] s predmetom spadnutý/nebezpečný strom. Pridajte aj čo najpresnejšiu lokalizáciu a fotku daného miesta, aby ho naši lesníci vedeli ľahko nájsť a odstrániť. Ideálne je vyznačiť presné miesto na turistickej mapewww.mapy.cz, alebo pripojiť GPS súradnice, výrazne tak urýchlite celý proces.
Nie je nutné nahlasovať stromy spadnuté na asfaltové a frekventované lesné cesty, tam ich čoskoro nájdu aj naši zamestnanci, ktorí cesty využívajú. Naopak užitočné je nahlasovanie na cyklistických singletrailoch, turistických chodníkoch a menej frekventovaných trasách.
V nedelu doobeda a okolo obeda bude nad Racou (resp. skoro od Kamzika po Pezinsku Babu) MTB pretek a z toho plynuce pripadne obmedzenia. Pocitajte s tym pri planovani vyjazdu.
Uz teraz je to v terene znacene.
Dnes som bol po dlhsej dobe popri Vajspeterskom potoku a lesna cesta je vymyta este viac. Opatrne pri vecernom zjazde
Attachment:
IMG_20230921_172422022_HDR~2.jpg
Este pridam jeden pohlad z Velkej Bane na Javorniky
No dnes som mal cest ist po casti trasy a neviem kto to znacil ale asi nejazdi na biku. Vela tych znaciek presne v strede stopy/trailu, siahalo to bud tak ze som to mal do tvare alebo horsie este az na riaditka. Pritom sa to dalo zavesit kusok vedla. Nuz ale pretekarom sa to asi takto paci.
Dnes som bol po dlhsej dobe popri Vajspeterskom potoku a lesna cesta je vymyta este viac. Opatrne pri vecernom zjazde
Isiel som tade nadol v noci pred tyzdnom a aj teraz v nedelu, a veru skoro som oba razy do toho vletel strasne to tam je zrazu vymlete, fakt hrozne, a na viacerych miestach. Skusim ist tadial nabuduce nahor, som zvedavy ci to dam vcelku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
boli sme s kolegom az na Ministerstve zivotneho prostredia, kde sme si vyhadali tie lesne cesty, ktore by boli urcene na jazdu na bike, okrem uz vyznacenych cyklistickych tras. Takze malo by to byt tak, ako siel ten navrh do vlady z Ministerstva... Ak nezauraduje este Okresny urad... a nieco nepovoli... Ale to by som podal staznost, a museli by to riesit. Takto sme sa stazovali na Vydrici a tam to bolo uspesne... Takze ja osobne verim, ze ta zakladna siet cyklotras, i neznacenych tam bude... Ale nepocitaj s kazdym chodnikom, to sa naozaj nedalo...
Ahoj, díky za snahu. Nevieš ako to bude s trampskými osadami a flekmi?
Psie skaly dtto...
Psie skaly dtto...
TO Pohoda funguje desiatky rokov....
Inak, ak si dobre pamätám, tak v 5. stupni ochrany platí aj pre peších zákaz pohybu mimo vyznačených chodníkov. Čo je zrovna na DK dosť veľký prúser, ak to budú chcieť vymáhať. Naviac sú tam pomerne veľké plochy, kde boli kedysi záhrady, dnes sú spustnuté, ale stále sú na Katastri vedené ako záhrady. Som zvedavý, ako sa toto bude riešiť. A tiež tie prístrešky, čo tam má BROZ nadrzovku postavené v lome a chodia tam autom,
už počujem
--cez vikend som skusal aj nocne fotky s novym fotakom
--stretol som vsade vela listiciek, aj cez den aj v noci
Mal by si viac jazdit po hlavnych tahoch aby si si zvykol.
Mal by si viac jazdit po hlavnych tahoch aby si si zvykol.
Odporúčam Čiernu Horu. Išli cca 50km po hlavnej ceste, super zážitok, časť po tme, aj tunely boli.
Nie je nutné nahlasovať stromy spadnuté na asfaltové a frekventované lesné cesty, tam ich čoskoro nájdu aj naši zamestnanci, ktorí cesty využívajú. Naopak užitočné je nahlasovanie na cyklistických singletrailoch, turistických chodníkoch a menej frekventovaných trasách.
Uz teraz je to v terene znacene.
Este pridam jeden pohlad z Velkej Bane na Javorniky
Isiel som tade nadol v noci pred tyzdnom a aj teraz v nedelu, a veru skoro som oba razy do toho vletel