Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
Ani vlakvedúci to robiť nechcú.
Pred týždňom v nedeľu KE-PP pred vystúpením klopem vlakvedúcemu na dvere, žiadna reakcia, tak som si nasadil prilbu, keď zastal vlak vyšiel som na perón pred vagón, ľudia vystúpili, nastúpili už výpravca pískal na odchod a vyzeralo, že pôjdem na Štrbu, keď od zadných vagónov bežal vlakvedúci, "že zabudol".
Dnes "expres" Kraľovany-KE meškanie 50 minút, pred vjazdom do košickej stanice klopem vlakvedúcemu na dvere, reakcia žiadna, ľudia vystúpili, ostal prázdny perón, nikde žiadny sprievodca, posunovači odpojili lokomotívu, všetky dvere na vagónoch sa pozatvárali.....
Pocit ako sviňa.
Potom sa z niektorého vagóna 1.triedy vykydol vlakvedúci na perón, bez slova vysvetlenia.....
Je ti jasne, ze zadarmo to nie je, vsak? Ale vidis, ja som zadarmo za studentskych cias toho s bicyklom vlakom prejazdil ozaj vela a teraz ako pracujuci v tom pokracujem. Len toho casu je menej. A s vyssie zmienenymi problemami som nastastie nikdy nemal problem...
aJoN tiez som raz nervozne prestupoval pri zamknutych dverach a cakal do poslednej chvile. to je presne to, preco nedavam bike do uschovne aj ked by mu tam bolo lepsie. a keby na mna "zabudne" v TN tak najblizsie stoji az v Trnave a to uz by sa mi po vlatnych ozaj nechcelo.
mna uz celkovo zacinaju zeleznice odradzat. kazda druha jazda pruser a to jazdim "hlavny tah". cim viac skusenosti snimi mam, tym som nervoznejsi pred dalsou jazdou.
Som zvyknutý z Pezinka z/do Petržalky chodiť takým poschodovým osobným vlakom, kde je aj viacej miest na bicykle (háky aj sedačky pod nimi ).
Dnes prišla ale iná kratšia súprava. Zaujalo ma že je tam menej miest na bicykle. Vpredu len 4 háky na povesenie bicyklov a vzadu asi tiež.
Ráno sa obvykle cyklistov a kolobežkárov viacero nazbiera ( dnes pršalo tak ani nie).
Tak len ako info, ak pôjde častejšie, aby to niekoho neprekvapilo.
Poobede uz ale prisiel klasicky poschodovy vlak, ktory ma viacej miest pre bicykle.
Vo vlakoch ktorými chodím ja zo Žiliny (R aj OS) je to v pohode. Tiež mám 50-tky karbóny a nič som si zatiaľ na nich nevšimol. Na hákoch je len tenká gumená ochrana, tak pre kľud v duši môžeš na hák naraziť do miesta kontaktu cca 4cm kúsok rozrezanej hadice. Kedysi som to používal v Rajeckej Anči.
Tiez by ma zaujimali skusenosti s uschovnou. Uz ma nebavi trpnut ked ide okolo niekto s kufrom a obucha mi sedlo a s tym cele kolesa . V pripade ze by to bolo niekde bezpecne a ja si kludne mozem dat nieco v restauracnom bolo by fajn. Ale netusim ako setrne sa o to staraju tam.
v úschovni sa tiež viac menej obávam toho, ze ked niekto tam odkladá kufre, alebo manipuluje, ci nemôže aj ked nechtiac skrabnut bike.
Asi pod vlastným dohľadom bude predsa bezpečnejšie
práveze v IC podľa spojov co som pozeral lístky je možnosť aj aj, tak preto sa rozhodujem co je bezpečnejšie pri 5h jazde aby som nebol sklamaný z nejakých skrabancov len.
Určite pozeráš IC? Lebo v IC bola vždy iba úschovňa. BA - KE ešte chodí Ex (rýchlik), kde sú obe,
Osobne nemám rád prepravu s bajkom pod dohľadom, pretože v rýchlikoch to musel vymyslieť nejaký dement. Bajky zavadzajú pri vchode a ľudia do nich pravidelne vrážajú s batožinou.
cize odkladá aj berie bicykel sprievodca v úschovni? alebo si to cyklista pri dohľade sprievodcu robí sam v úschovni (zakladanie a vyberanie bicykla)? dik za skúsenosti vychádza mi to potom lepšie na ten vlastný dohľad
ak stránka neklame tak áno, istý dnes som normálne cez stránku chcel kúpiť lístok a na IC mi ponúklo normálne úschovňu aj vozeň kde je možnosť mat to pod dohľadom.
raz mi predala pani za okienkom listok do uschovne. uz nebolo kedy menit tak tam siel. bol to rychlik KE-BA. haky tam boli rovnake ako vo vagone. vesal aj zvesoval som si ho sam. bike som vesal uz vedla zaveseneho. takze ziadna dalsia manipulacia nebola. uschovna je zamknuta (treba si pobrat veci ktore potrebujes). nikto sa ti okolo biku nemota - vo vagone su to tak 4 cigani za minutu co mi vrazia do sedla. mne na sedenie predala listok v tom istom vagone, kusok od uschovne. co ale neodporucam, lebo to bol vagon pre rodiny s detmi. furt sa po mne dake decko liepalo, vrestali tam ako v zoo, rodicia mali dost v pazi. nedalo sa ani zdriemnut.
cim dlhsia trasa, tym viac sa oplati uschovna podla mna. mozes ist kludne na wc-ko, do restauracneho a mas klud.
Mno alebo si to kupis do uschovne a ked pride vlak tak ti ukazu prazdny postovy alebo aky to bol vagon bez hakov len prazdny priestor. A ked sa pytame ze ako to tam mame dat tak vraj to mame hodit len tak na zem 😄 som ho poslal do ... a zavesili sme to vo vagone.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pred týždňom v nedeľu KE-PP pred vystúpením klopem vlakvedúcemu na dvere, žiadna reakcia, tak som si nasadil prilbu, keď zastal vlak vyšiel som na perón pred vagón, ľudia vystúpili, nastúpili už výpravca pískal na odchod a vyzeralo, že pôjdem na Štrbu, keď od zadných vagónov bežal vlakvedúci, "že zabudol".
Dnes "expres" Kraľovany-KE meškanie 50 minút, pred vjazdom do košickej stanice klopem vlakvedúcemu na dvere, reakcia žiadna, ľudia vystúpili, ostal prázdny perón, nikde žiadny sprievodca, posunovači odpojili lokomotívu, všetky dvere na vagónoch sa pozatvárali.....
Pocit ako sviňa.
Potom sa z niektorého vagóna 1.triedy vykydol vlakvedúci na perón, bez slova vysvetlenia.....
mna uz celkovo zacinaju zeleznice odradzat. kazda druha jazda pruser a to jazdim "hlavny tah". cim viac skusenosti snimi mam, tym som nervoznejsi pred dalsou jazdou.
Dnes prišla ale iná kratšia súprava. Zaujalo ma že je tam menej miest na bicykle. Vpredu len 4 háky na povesenie bicyklov a vzadu asi tiež.
Ráno sa obvykle cyklistov a kolobežkárov viacero nazbiera ( dnes pršalo tak ani nie).
Tak len ako info, ak pôjde častejšie, aby to niekoho neprekvapilo.
Poobede uz ale prisiel klasicky poschodovy vlak, ktory ma viacej miest pre bicykle.
Asi pod vlastným dohľadom bude predsa bezpečnejšie
Osobne nemám rád prepravu s bajkom pod dohľadom, pretože v rýchlikoch to musel vymyslieť nejaký dement. Bajky zavadzajú pri vchode a ľudia do nich pravidelne vrážajú s batožinou.
ak stránka neklame tak áno, istý
cim dlhsia trasa, tym viac sa oplati uschovna podla mna. mozes ist kludne na wc-ko, do restauracneho a mas klud.