To som nepovedal,resp som sa zle vyjadril. Time pedále sú kus voľnejšie noha trosku pláva alebo ako to povedať. V poslednej dobe som cítil pri strmých zbehoch pri behaní kolená,tak som chcel vyskúšať tento tip pedálov. Samozrejme je to iba môj pocit. Takže záverom, nie pedále xt nevplyvaju negatívne na kolená;)
Time kufre sa na tretre nastavujú len v predo-zadnom smere a zbytok (posun vpravo, vľavo, päta dnu/von) sa už doladí po zacvaknutí ako má kto krivé/rovné/nauhlované končatiny, mala by sa tak dosiahnúť prirodzená poloha chodidla na pedáloch.
Jazdím asi 16 rokov, odporúčam.
Nie. Ale lepšie vymeniť dva krát ako nechať hniť 3 roky tie isté.
Povodne zhnite neboli.pravidelne dostavali novu vazelinku .dve mali vôľu večsiu.dve menšiu a dve by ešte mohli ostať ,ale ha vždy mením všetko naraz...
Povodne boli nejake takino...
Nie, Enduro to nie je. Na druhej strane do ramu na pohyb par stupnov to asi moze byt sumafuk.
A netusim, kto vyraba loziska pre Enduro, takze pre mna je to len draha nalepka.
Mozno nejake specialitky a la ceramic, tuto masovku si myslim robi niekto vacsi. Preto sa orientujem na SKF, FAG ci NSK. (na tej stranke, co som uviedol). Enduro nalepka pri beznych loziskach mi pride predrazena, lebo "bike".
Ťažné lano TireVelo model 2023, nosnosť do 90kg z www.odpruzeni.cz
V Utorok objednané, v Stredu o 11:30 som to mal u seba, čiže bleskové dodanie na ďalší pracovný deň. Dali sme 10tky ak nie 100vky výletov s rodinou. Vždy som najviac unavené dieťa tlačil rukou, ak bolo treba. Toto je iná dimenzia. Včera vyskúšané a neviem si to vynachváliť. Žena s dcérou sa tým okamžite zžili. To lano nie je pevné, ale gumové, samonavíjacie. Ešte naučiť najmenšiu dcéru lepšie bicyklovať a kúpim ešte ďaší kus Veľmi vrelo odporúčam!
Strenki, Tecka
Prave riesim dilemu ako tahat syna - 4 roky. Pride mi ze tieto riesenia trax/tirevelo/tahlo robia velky napor na teleskopku. Pisal som do BikeYoke a odpisal mi dizjner sedlovky ze neodporuca umiestnovat tieto haluze nad prachovku. U mna je problem ze kedze ma 29 kolesa a sedlovka zacina celkom nizko tak to lano bude suchat o koleso a tak isto aj trax. Nemate niekto nejaky zlepsovak? Uviazat to o batoh alebo nieco praktickejsie? Nema niekto dlhodobe skusenosti s tahanim na teleskopke?
Ja to mam takto. Mam dve teleskopky xplr 75mm je tam teraz. Druha ma 100mm a tiez tam mam priestor na trax.
Mozem ti este poradit, ze dat trax na predstavec tahaneho bajku a lanko pripnut o sedlovku.
Su fotky jasne?
Nakoniec pozri video ma Trax stranke.
Ja na 27.2 xplr axs to kludne budem tahat aj za sedlo.
Skus si dat lekciu z fyziky… ked ta sedlovka ma udrzat 90kg s riadnymi razmi… neudrzi vahu
30kg na viac? ALE tych 30kg nie je 30kg, kedze je na kolesach… aka sila je potrebna na pohnutie tych 30kg na kolesach?
Skus si spravit pokus.
Povodne zhnite neboli.pravidelne dostavali novu vazelinku .dve mali vôľu večsiu.dve menšiu a dve by ešte mohli ostať ,ale ha vždy mením všetko naraz...
Tak. Podstatná je vždy údržba. Ja mám skúsenosti, že v ráme je jedno aká značka ale aby boli max a dobre natlačené vazelínou.
Ja to mam takto. Mam dve teleskopky xplr 75mm je tam teraz. Druha ma 100mm a tiez tam mam priestor na trax.
Mozem ti este poradit, ze dat trax na predstavec tahaneho bajku a lanko pripnut o sedlovku.
Su fotky jasne?
Skus si dat lekciu z fyziky… ked ta sedlovka ma udrzat 90kg s riadnymi razmi… neudrzi vahu
30kg na viac? ALE tych 30kg nie je 30kg, kedze je na kolesach… aka sila je potrebna na pohnutie tych 30kg na kolesach?
Skus si spravit pokus.
Tecka Dik za fotky. Je mi jasne ako to nainstalovat. Ty to mas pravdepodobne v pohode nakolko mas inu geometriu bicykla. Mne sedlovka zacina pod urovnou obvodu zadneho kolesa. Tym padom ked pripevnim trax ako mas ty a budem tahat maly bicykel (predstavec je na nizsej urovni ako trax na sedlovke) tak sa mi to bude suchat o koleso.
Je nejaka vyhoda upevnenia traxu na prestavec? Potom predpokladam ze je to komplikovane odpajat pocas vyjazdu.
Videl som aj tvoj prispevok k tomu kde ludia skusali vselijake ine alternativy (kevlarove lanko/stare duse/expander gumy). Skusal si aj ty nejake alternativy? Napr to TAHLO? Ak Ano, pride ti ten Trax PRO najlepsie co moze byt v porovnani s ostatnymi?
Jazdil som par rokov s gumenym lanom z OBI, presne 3 metre. Pevne uviazane o karbonove sedlo na karbonovej sedlovke. Na malom bike upevnenencez popruh s plastovou sponou (mozem poslat foto).
Trax pro mi pride naj riesenie, kedze ho vies upnut kamkolvek a rychlo zbalit.
Ked je upevneny na predstavci, tak originalne to oko mas natiahnut na s***** sedla a spodom viest lanko. Pozri foto na stranke
Tu slucko som dal na sedlovku ako prisposobenie na tvoj problem a je to jednoduche dat to dole, len nie za jazdy.
Inak, nasiel som, ze moja teleskopka 27.2 ma vahovy limit 125kg!!! Podla prepoctu max. Tlaku v sedlovke mi to vychadza na 111kg. Co je brutal. Takze tie hrubsie musia vydrzat este viac ako to moje blato.
Jazdil som par rokov s gumenym lanom z OBI, presne 3 metre. Pevne uviazane o karbonove sedlo na karbonovej sedlovke. Na malom bike upevnenencez popruh s plastovou sponou (mozem poslat foto).
Ked je upevneny na predstavci, tak originalne to oko mas natiahnut na s***** sedla a spodom viest lanko. Pozri foto na stranke
Tu slucko som dal na sedlovku ako prisposobenie na tvoj problem a je to jednoduche dat to dole, len nie za jazdy.
Inak, nasiel som, ze moja teleskopka 27.2 ma vahovy limit 125kg!!! Podla prepoctu max. Tlaku v sedlovke mi to vychadza na 111kg. Co je brutal. Takze tie hrubsie musia vydrzat este viac ako to moje blato.
Tecka asi sa nechápeme
Namáhanie teleskopky bola iba moja obava. Tu si spolahlivo odvratil
Teraz riešim problem lanko v kolese
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Time kufre sa na tretre nastavujú len v predo-zadnom smere a zbytok (posun vpravo, vľavo, päta dnu/von) sa už doladí po zacvaknutí ako má kto krivé/rovné/nauhlované končatiny, mala by sa tak dosiahnúť prirodzená poloha chodidla na pedáloch.
Jazdím asi 16 rokov, odporúčam.
tu, inde boli sice lacnejšie o chlp, ale aj tak by to dorovnalo poštovne, tu mam zdarma ešte - mínus DPH
https://www.kugellager-shop.net/6901-2rs-max-6901vrs-llu-kugellager.html
https://r2-bike.com/CANE-CREEK-Innenlager-Hellbender-70-BSA-SRAM-DUB-Welle
Dudo mysli pragmaticky.
Cim menej zbytocnych Eciek na obale,
tym vac ostane Eciek na zlaty mok pre gagore
A netusim, kto vyraba loziska pre Enduro, takze pre mna je to len draha nalepka.
https://www.skf.com/de/industries/automotive/two-and-three-wheelers/mtrx
A nie je Enduro výrobca??
V Utorok objednané, v Stredu o 11:30 som to mal u seba, čiže bleskové dodanie na ďalší pracovný deň. Dali sme 10tky ak nie 100vky výletov s rodinou. Vždy som najviac unavené dieťa tlačil rukou, ak bolo treba. Toto je iná dimenzia. Včera vyskúšané a neviem si to vynachváliť. Žena s dcérou sa tým okamžite zžili. To lano nie je pevné, ale gumové, samonavíjacie. Ešte naučiť najmenšiu dcéru lepšie bicyklovať a kúpim ešte ďaší kus
Strenki, Tecka
Prave riesim dilemu ako tahat syna - 4 roky. Pride mi ze tieto riesenia trax/tirevelo/tahlo robia velky napor na teleskopku. Pisal som do BikeYoke a odpisal mi dizjner sedlovky ze neodporuca umiestnovat tieto haluze nad prachovku. U mna je problem ze kedze ma 29 kolesa a sedlovka zacina celkom nizko tak to lano bude suchat o koleso a tak isto aj trax. Nemate niekto nejaky zlepsovak? Uviazat to o batoh alebo nieco praktickejsie? Nema niekto dlhodobe skusenosti s tahanim na teleskopke?
Su fotky jasne?
Skus si spravit pokus.
Tak. Podstatná je vždy údržba. Ja mám skúsenosti, že v ráme je jedno aká značka ale aby boli max a dobre natlačené vazelínou.
Su fotky jasne?
Skus si spravit pokus.
Tecka Dik za fotky. Je mi jasne ako to nainstalovat. Ty to mas pravdepodobne v pohode nakolko mas inu geometriu bicykla. Mne sedlovka zacina pod urovnou obvodu zadneho kolesa. Tym padom ked pripevnim trax ako mas ty a budem tahat maly bicykel (predstavec je na nizsej urovni ako trax na sedlovke) tak sa mi to bude suchat o koleso.
Je nejaka vyhoda upevnenia traxu na prestavec? Potom predpokladam ze je to komplikovane odpajat pocas vyjazdu.
Videl som aj tvoj prispevok k tomu kde ludia skusali vselijake ine alternativy (kevlarove lanko/stare duse/expander gumy). Skusal si aj ty nejake alternativy? Napr to TAHLO? Ak Ano, pride ti ten Trax PRO najlepsie co moze byt v porovnani s ostatnymi?
https://www.alpis.sk/trax-tahac/trax-pro-zariadenie-na-tahanie-dietata-do-kopca/
https://www.alpis.sk/trax-tahac/trax-pro-zariadenie-na-tahanie-dietata-do-kopca/
Tecka asi sa nechápeme
Namáhanie teleskopky bola iba moja obava. Tu si spolahlivo odvratil
Teraz riešim problem lanko v kolese