Ahojte, chcel by som sa obrátiť na miestnu komunitu s radou pri výbere nového biku. Posledné 4 roky som začal jazdiť povedzme tak vážnejšie a na mojej Kone Mahuna som najazdil nejakých 1300km hlavne po lesoch. Chcel by som sa ale posunúť a začať jazdiť viac traily a skúsiť bikeparky. Šlapanie do kopca mi nevadí, ale mám rád keď po šlapaní príde odmena v podobe pekného zjazdu :)
Po dlhšom skúmaní som si vybral dva modely Canyon Spectral 29 a YT Capra. Canyon je môjmu srdcu trochu bližší a príde mi tam super pomer cena/výkon, ale YT je cenovo dostupnejší a majú zaujímavú geometriu (mám 186 cm). Vedel by mi niekto poradiť do čoho ísť, prípadne sa nebránim ani iným návrhom od konkurencie na trhu. Maximálnu cenovú hranicu by som videl tak na 3500€. Vopred ďakujem za názory a konštruktívne komentáre :)
07.09.2023 - 21:13:22
00
Prejsť z XC htcka na 170mm freeride bicykel je slušný skok. Vyskúšal si si v okolí u niekoho ako sa šľape na takom bicykli ešte predtým ako ho kúpiš aby si nebol veľmi sklamaný? Inak u YT je Spectralu skôr ekvivalent Jeffsy ako Capra.
07.09.2023 - 23:01:54
01
ja som začal jazdiť celkovo biky v roku 2020, prvý bol Grand Canyon AL 7 HTčko, po roku som kupoval super endurko YT Capra 29 AL Pro. Capra zožerie fakt asi všetko, ten bike treba aj nakŕmiť, takže porozmýšlaj či ideš naozaj jazdiť aj DH trate v bikeparkoch. Šliape sa na nej ťažko, akože je tam cítiť extrémny rozdiel oproti HTčku, bude to zo začiatku celkom bolesť, som síce 105 kg týpek, ale neustále športujem vytrvalostne aj silovo a jednoducho to je pre mňa namáhavé vždy do kopcov na trailoch. Capra ma za 2 sezóny nikde nesklamala, dá sa na tom lietať, veeeeľa to odpustí, takže posúvaš limity rýchlejšie ako ti hlava pustí.
08.09.2023 - 07:55:03
01
Mal som 1. generáciu Jeffsho a bol to dobrý bike. Teraz mám Canyon Spectral 29 a rozdiel 5tich rokov cítiť. Geometria je na Spectrale parádna. Hlavko o 2 stune položenejšie ako na Jeffsym. Teda niečo ako tá Capra, no ako tu bolo spomenuté, tak Capra je už trochu iný bike a na ťažký terén, sú tam vyššie zdvihy, no hmotnosť tam je aj tak dosť slušná, ak by si to chcel aj na AM a teda aj si na tom niečo odšlapať, tak asi nebude problém, tam ide skôr o kondičku. Tie dnešné bajky sú na tom veľmi dobre a aj na endure sa bude šlapať relatívne dobre, samozrejme s XC bajkom sa to nebude dať porovnať a nebude to moc na celodenné výjazdy, ale to je asi každému jasné. Ale ak by si chcel skôr univerzál a 1 bike skoro na všetko, teda okrem vyložených extrémov, tak so Spectralom isto chybu nespravíš. Navyše teraz majú akcie, takže ak ti sadne veľkosť tak za 3 k vieš momentálne kúpiť aj CF7 čo je už slušne osadený bike :)
26.09.2023 - 19:20:51
01
keyboard_arrow_up