Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
Poradte nejaku spodnu vrstvu bez rukavov, ktora by bola hrejiva a ciastocne blokovala studeny vietor. Nieco ako Castelli Core Seamless, ktore mam a je super. No jazdim vela a nestacim to opierat. Teraz, aj ked je uz 12-15° ale dost slnka, jazdim este stale kratke - kratke a chcelo by to na telo nieco hrubsie ako len letne tielecka.
Za mna od 10 do 18-20 stupnov uz roky rokuce vyhrava Xbionic. Je toho kopec co sa da vybrat podla poziadaviek. Ja vozim X-Bionic Energizer MK2 Light (tusim existuje aj bez rukavov). Vydrzi mi to roky (jeden ks mam uz cez 6 rokov intenzivneho pouzivabia) nie je to vytahane ani horsie funkcne. Tieto dni jazdim to, plus letny dres, plus tenka vesta do vrecka na zaciatok a neskor vecer ju obliekam na seba.
ako pls vozite oblecenie v zadnych vreckach? v poslednej dobe dost bojujem s tym ze si dam vestu alebo navleky do vrecka ked idem este v kratkom a pridem niekde hore na kopec tak by som si to obliekol ale vytiahnem to mokre lebo ved som to na chrbte prepotil. Vozite to v nejakom sacku alebo?
Z tohto dôvodu ja radšej oblečenie vozím zopnuté na ráme, z chrbta som dal všetko dole a znesiem tam tak akurát iba vreckovky, ktoré stále potrebujem po ruke.
ako pls vozite oblecenie v zadnych vreckach? v poslednej dobe dost bojujem s tym ze si dam vestu alebo navleky do vrecka ked idem este v kratkom a pridem niekde hore na kopec tak by som si to obliekol ale vytiahnem to mokre lebo ved som to na chrbte prepotil. Vozite to v nejakom sacku alebo?
Ja mam obal na doklady a peniaze - de fakto taka folia vodotesna. To mam pri chrbte a vestu mam za tym, cize je chranena pred potom. Ale mne konkretne prepotena vesta nejako neprekaza. Nemam ju na tele, ta spodna vrsta to odfiltruje ako je treba.
ja to buzdro pouzivam ako izolaciu pred mobil aby nebol mokry
v strednom vacku mavam vestu/fukerku tenke navleky na ruky, v lavom mam pumpu, multikluc, kluce, tycinku.
vcera som siel na kopec a ani som nesiel nejaku intenzitu ale sa proste potim asi viac ako priemer a ked som si obliekal tu prepotenu vestu tak to nebolo moc prijemne.
niekedy to obliekam a vyzliekam za jazdy viac krat a to si so sackom neviem predstavit ale nejak to budem musiet skusit. ked beriem viac veci tak mam bezecku vestu z decathlonu. aj tam sa to vie prepotit ale je to vyssie (mam k dispozicii aj vrecka na drese)
Nejaký bike hack, ako vyriešiť situáciu aktuálnu v týchto dňoch, keď je ráno ešte chladno.
Človek ide povedzme v bunde a návlekoch, počas dňa sa oteplí - budna ide dole, ale nezmestí sa do zadných vreciek.
Riešil som to tak, že som ju obmotal oko rajdov, len mi to príde ako taká kolotočárina.
Samozrejme pýtam sa v takej situácii, keď nemám/ nechcem brať ruksak/ vestu....
Pouzivat veci ktore sa do vreciek zmestia a daju sa vrstvit / kombinovat t.j. napr. hubsia / teplejsia spodna vrstva ktora zvladne od 10 - 20 stupnov komfortne. Teplejsi dres - rano zahreje poobede sa da rozopnut, vesta - spratna a plni to na co je urcena - odviest vietor/vzduch (nie zohriat), navleky na ruky (pripadne trochu zateplene) - rano na rukach, cez den netreba, vecer opat, cyklociapka/satka na hlavu. navleky na spicky na tretry. Proste vsetko male kusy, ktore sa zmestia do vreciek, a daju sa kombinovat a vrstvit ako treba, pripadne podla toho na co je clovek haklivy.
ja to buzdro pouzivam ako izolaciu pred mobil aby nebol mokry
v strednom vacku mavam vestu/fukerku tenke navleky na ruky, v lavom mam pumpu, multikluc, kluce, tycinku.
vcera som siel na kopec a ani som nesiel nejaku intenzitu ale sa proste potim asi viac ako priemer a ked som si obliekal tu prepotenu vestu tak to nebolo moc prijemne.
niekedy to obliekam a vyzliekam za jazdy viac krat a to si so sackom neviem predstavit ale nejak to budem musiet skusit. ked beriem viac veci tak mam bezecku vestu z decathlonu. aj tam sa to vie prepotit ale je to vyssie (mam k dispozicii aj vrecka na drese)
Tak za mna hlavne pravidlo je mat to co sa da na rame a nie vo vreckach - najma ak sa bavime o tazkych veciach ako multikluc. Na cestaku to mam vsetko v malickej podsedlovej kapsicke (dusa, bombicka, montpaky, multikluc aj s nitovacom, spojku na retaz). Na MTB mam knoty v rajdoch, bombicky pod flaskou, multikluc a montpaky detto, dusa na rame pri flasiach. Nikdy to nezabudnem, vzdy to treba mat, netaha to vo vreckach a mam ich volne (plus sa netrhaju). Nenavidim plne vrecka aj ked som na ne z ultra vyjazdov viac ako zvyknuty.
no to je fajn ale mam jednu pumpicku a multikluc a nosim to na 3 bikoch, musel by som to kupit 3x na cestaku mam v podsedlovej bombicku a tmel, nic viac tam nezmestim, vacsiu tam nechcem, inde na ram si davat nic nebudem. na mtb by som si mohol dat nejaku kapsicku ale nenasiel som zatial ziadnu co by mi sedela a nechcela uletiet v lese
teraz ked budem musiet bravat na vyjazdy po praci aj hrubsie navleky, mozno bundu a pod tak uz to vsetko pojde do vesty/ruksaku
jachmel nosim craft active intensity - nieje cesane, ale hustejsie tkane - nepusti tolko vzduchu na telo. len ked sa spotis tak chladi. nan davam merino od isadore a celkom dobre to funguje. teraz som nanom nosil castelli dres classifica co nieje uplna sietka a celkom sa dalo. k tomu dresu neskor lebo zatial by som ho dobre ohejtoval.
igelit do vreciek na drese nie - v tom mieste to nevetra a mam strasne prepotene krize co je zle. nosim tak zemle ked idem na dlho a vzdy som rad ked ich dojem a sacky odhodim do kosa. vesta a rozne nepremoky aj ked su spotene z vrecka, staci chvilka a su suche. to neriesim. navyse ked uz nieco take potrebujem - vesta, navleky - byva chladnejsie a neleju zo mna kyble potu. vacsinou su len vlhke a to je chvilka kym uschnu. ideal by bol mat ich v tasticke na rame ale vestu casto obliekam a vyzliekam aj za jazdy tak to by neslo.
inde na ram si davat nic nebudem. na mtb by som si mohol dat nejaku kapsicku ale nenasiel som zatial ziadnu co by mi sedela a nechcela uletiet v lese
Knoty, multikluc, montpaky si vacsina ludi ani nevsimne kde mam. Bombicku a dusu ano (aj ked dusu som nepouzil uz noazaj roky). Ak to ale nechces tak potom ti naozaj ostava len chrbat - co je za mna urcite horsia volba + sa to da zabudnut/stratit.
ja som to roky nosil na hrbe a už ma to štvalo ,vypchatý celý... naradie som dal na košík, od spešlu EMT, vedla košíka zas pupmičku s knotmi a spojkou... tato to nezabudnem,dušu nevozím , len ked sa ide na celodenku v batohu....alebo na jesen ked vozím oblečko....
ja mam zasa riesenie od Topeaku Ninja, knoty od samurai, bombicky na drziaku pod kosikom (bombicka je vedla), dusu som nenosil tiez ale odkedy su latexove tak mam takto jednu pricapenu na rame a nezavadzia to. stale tam mam miesto na dve flase na 750ml (XC full, XL ram). ja zasa nevozim pumpu.
dusu nenosim, knoty tiez nie verim plastom a mlieku. zatial som este ani raz nemusel na MTB riesit defekt odkedy mam bezdusaky. klop klop
pumpu mam taku extra malu extra light, obcas treba po dojazde v lese prifuknut na cestu domov po asfalte
Na taketo pocasie radsej obleciem windstopperovy dres s kratkym rukavom. Hore kopcom regulujem rozopnutim a dole kopcom len zapnem. Nie som zastanca nosenia viest. Nie ze by som sa musel este stale zastavovat kvoli obliekaniu a vyzliekaniu. V dnesnej dobe, ked existuje WS mi to pride ako zastarale riesenie.
no len mne by bolo vcera cez den vo WS dost teplo kedze bolo cez 20 stupnov a slnko. Ale ked som sa vystveral na kopec kde uz bolo len 16 a tien tak nasledny zjazd uz nie je taky fasa v mokrych veciach.
Alebo, v stredu, vyjazd cca o 16,20, teplota 22 stupnov, slapali sme do kopca cez les cize mi nebolo zima lebo osm makal a teda sa aj spotil. mal som hrubsiu sietku od Santini a bezny kratky dres. vo veste som si so sebou bral tenke navleky (taka trickovina eleasticka z decathlonu) na ruky a nohy a Castelli perfetto light (je je light verzia Gabby). Hore sme sedeli asi hodinu, trochu som preschol, potom som sa obliekol a vsetko som mal na sebe (perfetto ako 3. vrstva). smerom dolu uz bola teplota len 12 a niekde aj pod 10 ukazovalo. Som sa klepal ako ratlik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.bike24.com/p2533292.html
Ja mam obal na doklady a peniaze - de fakto taka folia vodotesna. To mam pri chrbte a vestu mam za tym, cize je chranena pred potom. Ale mne konkretne prepotena vesta nejako neprekaza. Nemam ju na tele, ta spodna vrsta to odfiltruje ako je treba.
niekedy to obliekam a vyzliekam za jazdy viac krat a to si so sackom neviem predstavit
Nejaký bike hack, ako vyriešiť situáciu aktuálnu v týchto dňoch, keď je ráno ešte chladno.
Človek ide povedzme v bunde a návlekoch, počas dňa sa oteplí - budna ide dole, ale nezmestí sa do zadných vreciek.
Riešil som to tak, že som ju obmotal oko rajdov, len mi to príde ako taká kolotočárina.
Samozrejme pýtam sa v takej situácii, keď nemám/ nechcem brať ruksak/ vestu....
Ďakujem.
niekedy to obliekam a vyzliekam za jazdy viac krat a to si so sackom neviem predstavit
Tak za mna hlavne pravidlo je mat to co sa da na rame a nie vo vreckach - najma ak sa bavime o tazkych veciach ako multikluc. Na cestaku to mam vsetko v malickej podsedlovej kapsicke (dusa, bombicka, montpaky, multikluc aj s nitovacom, spojku na retaz). Na MTB mam knoty v rajdoch, bombicky pod flaskou, multikluc a montpaky detto, dusa na rame pri flasiach. Nikdy to nezabudnem, vzdy to treba mat, netaha to vo vreckach a mam ich volne (plus sa netrhaju). Nenavidim plne vrecka aj ked som na ne z ultra vyjazdov viac ako zvyknuty.
teraz ked budem musiet bravat na vyjazdy po praci aj hrubsie navleky, mozno bundu a pod tak uz to vsetko pojde do vesty/ruksaku
Knoty, multikluc, montpaky si vacsina ludi ani nevsimne kde mam. Bombicku a dusu ano (aj ked dusu som nepouzil uz noazaj roky). Ak to ale nechces tak potom ti naozaj ostava len chrbat - co je za mna urcite horsia volba + sa to da zabudnut/stratit.
pumpu mam taku extra malu extra light, obcas treba po dojazde v lese prifuknut na cestu domov po asfalte
Alebo, v stredu, vyjazd cca o 16,20, teplota 22 stupnov, slapali sme do kopca cez les cize mi nebolo zima lebo osm makal a teda sa aj spotil. mal som hrubsiu sietku od Santini a bezny kratky dres. vo veste som si so sebou bral tenke navleky (taka trickovina eleasticka z decathlonu) na ruky a nohy a Castelli perfetto light (je je light verzia Gabby). Hore sme sedeli asi hodinu, trochu som preschol, potom som sa obliekol a vsetko som mal na sebe (perfetto ako 3. vrstva). smerom dolu uz bola teplota len 12 a niekde aj pod 10 ukazovalo. Som sa klepal ako ratlik