ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Ak by náhodou niekto ešte riešil prasknutú vidlicu na Soote, mam dobre správy. Aj napriek tomu, že bajk je 5 rokov starý dostal som novu vidlicu zadarmo. Takže kellys palec hore za prístup k zákazníkom.
no rýchlejšie budu,len nechapem načo si isiel do gravelu ked preferuješ rýchlosť,to si mal uvazovat nad cestakom,lebo s tymito novymi plastami si zase vela zabavy v terene neuzijes,cim straca tvoj gravel na vyzname
To mas pravdu . Je pravda ze 90% jazdim cestu a 10% polne cesty. Dovod kupi gravelu je podla mna 2v1. Menis plaste mas skoro cestak s fajn geometriou. Povodne plaste necham a zase bude lepsi v terene. A ked sa chcem vyblaznit zoberiem si XC co mam. Je mne tie graveli pridu o nieco tuhsie ako cestaki a vies v pohode stihat aj cestakom na hradzi
GRankovic ja mam rovnaky nazor alebo treba dokupit este nejake kolesa a budes mat 1- gravel a 2-cestu Gravel konstrukcia bycikla je sice tazsia ale o to odolnejsia, kde klasicky karbon gravel bike vazi 9,5-10,5kg a cestak cca 7,5-8,5kg ale pokial niekto nejazdi PRO tak vahu bicykla je zbytocne riesit. Ale urcite sa da gravel pouzit aj na cesty.
Presne som toho toho nazoru dokoncia na ten rafik 17 ked sa nemýlim mozem dat aj plast 25 a rozsah prevodov mi staci 46/30 ako cim vacsia pila neviem ci by som to utahal a ked idem na preteky ako Letap co som bol a ine XC maratony robim pre radost:) vo veku 33 uz asi nemam moc pretekarske ambicie ???
mne je je 49. Mna gravel omladol o 25 rokov,zbavil som sa po rokoch celopera aj hardtailu a ostal som uz len na graveli...... mimoriadne som zrychlil a vykonnost +vytrvalosť išli rapidne hore/ v lete trip 800 km za 6 dni bezbolestne.....a rad si to rozdam aj zo ziletkarmi, ja sa pretekám rád....len mi je luto ze gravel v podobe v akej je dnes nebol na svete uz pred 20 rokmi.....
Nemate niekto na predaj tubeless pasku v sirke 19-20mm? potrebujem prerobit mojho Soota50 na bezduse a neche sa mi objednavat 50m pasky... Idealne na trase PP-PO...
chlapi komu na soot-ovi menili toho krátkeho ježka za dlhší FSA? ja som mal prasknutú vidlicu, bajk som mal mesiac v kellyse a rovno mi to vymenili aj s ježkom. ale po roku počujem veľmi podobné nepravidelné praskanie a ani za pána neviem identifikovať odkiaľ to ide. je možnosť, že aj s týmto dlhším ježkom praskne krk vidlice? alebo sa mám zamerať viac na stred?
Som chcel napisat, ze nech dotiahne predstavec... Ale skontroloval by som aj dotiahnutie stredu, kazety, zadneho/predneho kolesa, vycistil sedlovku, objimku na sedlovke. Vyskusal ci to robi v sedle, zo sedla a podla toho sa zariadil. A ak mas tretry s Boa, tak tie vedia niekedy tiez popukavat (ked sa pohybuju lanka v tych drazkach), na to tiez bacha
díky, zajtra to všetko podoťahujem/skontrolujem. chápem, že nikto tu neni veštec , skôr mi išlo o to vylúčiť znovu prasknutú vidlicu - či je to vôbec možné ..
chlapi komu na soot-ovi menili toho krátkeho ježka za dlhší FSA? ja som mal prasknutú vidlicu, bajk som mal mesiac v kellyse a rovno mi to vymenili aj s ježkom. ale po roku počujem veľmi podobné nepravidelné praskanie a ani za pána neviem identifikovať odkiaľ to ide. je možnosť, že aj s týmto dlhším ježkom praskne krk vidlice? alebo sa mám zamerať viac na stred?
ahoj.
mam soot 50 a pred rokom mi menili v ramci reklamacie aj nacatu vidlu a aj expander za dlhsi. predstavec bol nasledne dotiahnuty na moment cca 4,5Nm. potom bol na dlhu dobu s bajkom klud.
kazdopadne za par mesiacov (po serii akcnejsich vyjazdov na trailoch) znova jemnucke praskanie, tak som s malou dusickou isiel znovu do servisu, ze pravdepodobne to opat vidla nevydrzala.
odkontrolovane - nastastie to bol len bordel v hlavovom zlozeni. po vycisteni mam opat klud (teraz je to cca 6 mesiacov).
vďaka za hint, preverím aj toto. zatiaľ som nejaké veci podoťahoval/vyčistil a po práci sa pôjdem odviezť.
nechce sa mi veru znovu riešiť výmenu vidlice, ale tak bajk je ešte rok v záruke, to by malo byť ok.
Ak by náhodou niekto ešte riešil prasknutú vidlicu na Soote, mam dobre správy. Aj napriek tomu, že bajk je 5 rokov starý dostal som novu vidlicu zadarmo. Takže kellys palec hore za prístup k zákazníkom.
Ahoj,
skúsil som napísať aj ja do Kellys, čo s mojou vidlicou. Detto asi 2-3 mesiace po záruke to začalo pukať aj mne. A to mám všetko dotiahnuté momentovým klúčom. Len som nevedel o tej chybe s krátkym kompresorom, ináč by som ho vymenil hneď po kúpe. Ináč, kontaktoval som už pár firiem, čo sa zaoberá opravou karbonových dielov na bikoch. Myslím, že by to nemal byť problém a oprava tiež nie je extrémne drahá. Mal si to aj ty asi takto prasknuté?
Edit:
Kvôli zdravotným problémom som takmer celý rok nejazdil, až nedávno som vytiahol bike.
Po dvoch krátkych jazdách, cca 80 km to začalo znova vydávať pukotavé zvuky.
Opravovali to priamo u predajcu a dodávateľa, vlepením vložky (ala väčší expander) do vnútra krku.
Nepomohlo. Možno je to pevné a nepovolí, ale ten zvuk je neskutočne otravný, idem zháňať inú vidlu...
Ahoj ja som ju mal prasknutnú na opačnom konci v mieste úchytu pevnej osi. Skús najprv cez Kellys, ak by si rozmýšľal nad opravou vidlice najdi si renomovanu firmu čo poskytuje záruku na opravu, lebo ja som tak prišiel o 160 EUR.
Ano, uvolni skrutky na predstavci a dotiahni skrutku zhora trochu aby sa odstranila vola - chyt spoj ram-vidlica a so zabrzdenou prednou pomykaj bike dopredu-dozadu, ak budes citit stale volu, tak este viacej utiahni a opakuj kym vola nebude. Potom mozes dotiahnut skrutky na predstavci.
Po výmene cítiť pohyb / vôľu v riadidkách pri brzdení prednou brzdou.
Robil som to prvý krát v živote, takže moja otázka je "Čo som dodrbal? " treba viac dotiahnuť expander? Niečo iné? Fakt netuším som laik.
Ďakujem pekne za rady.
Presne ako písal kolega vyššie, tiež som menil expandér Force za origo FSA čo bol v Kellys Soot 80 (len pre istotu ) síce S80 už má nový, urobil som to len pre kľud na duši. Treba iba poriadne zatlačiť na predstavec, opreť sa o vidlicu a zatlačiť to do seba a nasledne utiahnut
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ahoj.
mam soot 50 a pred rokom mi menili v ramci reklamacie aj nacatu vidlu a aj expander za dlhsi. predstavec bol nasledne dotiahnuty na moment cca 4,5Nm. potom bol na dlhu dobu s bajkom klud.
kazdopadne za par mesiacov (po serii akcnejsich vyjazdov na trailoch) znova jemnucke praskanie, tak som s malou dusickou isiel znovu do servisu, ze pravdepodobne to opat vidla nevydrzala.
odkontrolovane - nastastie to bol len bordel v hlavovom zlozeni. po vycisteni mam opat klud (teraz je to cca 6 mesiacov).
nechce sa mi veru znovu riešiť výmenu vidlice, ale tak bajk je ešte rok v záruke, to by malo byť ok.
Ahoj,
skúsil som napísať aj ja do Kellys, čo s mojou vidlicou. Detto asi 2-3 mesiace po záruke to začalo pukať aj mne. A to mám všetko dotiahnuté momentovým klúčom. Len som nevedel o tej chybe s krátkym kompresorom, ináč by som ho vymenil hneď po kúpe. Ináč, kontaktoval som už pár firiem, čo sa zaoberá opravou karbonových dielov na bikoch. Myslím, že by to nemal byť problém a oprava tiež nie je extrémne drahá. Mal si to aj ty asi takto prasknuté?
Edit:
Kvôli zdravotným problémom som takmer celý rok nejazdil, až nedávno som vytiahol bike.
Po dvoch krátkych jazdách, cca 80 km to začalo znova vydávať pukotavé zvuky.
Opravovali to priamo u predajcu a dodávateľa, vlepením vložky (ala väčší expander) do vnútra krku.
Nepomohlo. Možno je to pevné a nepovolí, ale ten zvuk je neskutočne otravný, idem zháňať inú vidlu...
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/jezkovia-a-krytky/force-jezko-do-karbonoveho-stlpika-vidlice-1-18-52-mm.html
Robil som to prvý krát v živote, takže moja otázka je "Čo som dodrbal? " treba viac dotiahnuť expander? Niečo iné? Fakt netuším som laik.
Ďakujem pekne za rady.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/jezkovia-a-krytky/force-jezko-do-karbonoveho-stlpika-vidlice-1-18-52-mm.html
Ďakujem pekne za rady.
Presne ako písal kolega vyššie, tiež som menil expandér Force za origo FSA čo bol v Kellys Soot 80 (len pre istotu