mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Uzavriem ságu vidlice FOX 34 Performance aktuálny model, toto mi odpísali priamo z FOXu: OK, then that sound is normal. It is just the sound of the air spring breaking through the initial stroke. It is normal to have a little stiction at the start of the stroke. Enjoy your fork it is good to go. Takže SumecSK vidlu máš OK.
čo sa týka toho ložiska tak toto su rozmery across ložisiek na neurom 2023 (neviem či model 2022 ma take isté)
EDIT: pozri do technickeho rozkresu na webe canyonu (v profile - ,,bike garage,,)
kod produktu ložisiek je GP7173-01
ak sa zhoduje tak potom su ložiska rovnake aj so staršim modelom Neuronu
inak chcem kupovať aj ja hlavko predom, keď sa rozpadne nech len vymenim a jazdim (momentalne mam 3k km)
takže by to malo byť Cane Creek IS41/28,6/H9 - IS52/40
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/rockshox-puzdro-zadneho-tlmica-12-x-12.html
Pripadne ak chces upgrade (nizsie trenie), tak odporucam foxacke polymerove (to mas uz puzdro + cap):
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/fox-vlozka-do-oka-tlmica-8-mm.html
Dlzka capu je 22,2 staci teda objednat tu Fox sadu ktoru uvadzas obsahuje uz aj puzdro?
Mozno blba otazka puzdro aj cap sa lisuju a su navzajom voci sebe pevne alebo sa cap a puzdro maju triet voci sebe?
FOX vložka do oka tlmiča, 8 mm
19,99 €
RockShox púzdro zadného tlmiča, 1/2" x 1/2"
6,29 €
MOC 7,79 €Tie RS púzdra sa do tlmiča lisuju, to stare budes musieť vylisovat, daju sa nato použiť vhodné priemery orechov z goly. Ten Fox kit sa dá poskladat rukami...
Noo ale ak nejde pretočiť rukou, tak tam nemôže byť ani vôľa a to klepanie asi nepôjde s tohto uloženia... Väčšinou keď už je taka vôľa ze to klepe tak cap dokáže vypadnúť aj sam
Ten cap a puzdro sme sa nerozumeli ta vlozka a cap mam aj na druhom tlmici na pevno az na cape sa krutia dva prstence ktore su nasunute z bokov na cap, a tam vole niesu ani na jednom
Nikto nic, neriesili ste to este?
2022 FACTORY SERIES 34 FLOAT 29 130MM FIT4 (bez remote)
a
2023 RHYTHM SERIES 34 FLOAT 29 130MM GRIP
(Remote)
A teraz otazka, dalo by sa vykuchat jedno aj druhe a prehodit remote patronu na 2022 factory a manual dat na 2023 rhytm???? 😀
Veď Boost nohy ti môžu predať, nie? Len si potom pridás 5mm podložku pod kotúč na náboji. Lacnejšie by bolo vymeniť klzne púzdra, ale to sa im nebude chcieť, lebo možno sa to po chvíli zase pokazí. Kto je tu Origo servis pre rock šrot?