Som pocul, ze vraj retaz SRAM napr. PC 991 je kvalitnejsia ako od Shimana HG XX zaradenie do rady XT alebo XTR.
Taktiez ze vraj aj kazeta SRAM PG 990 je pevnejsia(menej sa opotrebuvava) ako Shimano XT, XTR.
Co je na tom pravdy?
Mate s tym skusenosti? Poculi ste nejake nazory?
THX
posledný komentár: 6. 9. 2025 o 15:35
posledný komentár: 28. 10. 2013 o 7:22
no prehadzoval som zo strednej pily na malu... a stalo sa to, ze som strednu pilu zohol
ale potom mi to kamarat vyklepal
Vacsinou ide o vylomenie capu retaze z oka vonkajsieho clanku pri nespravnom zanitovani, alebo sa to stava pri radeni križovych prevodov, proste retaz ked odchadza z prevodnika sikmo sa v tom mieste lame, je namahana do strany a oko sa zvlecie z čapu.
videl som asi iba dva pripady rozpojenej retaze, ked povolil material clanku.
mimochodom, uz su na trhu aj shimano spojky na retaz
Teda som v rozpakoch... ja ked som presvihol mierku 132,7 uz mi nova retaz na najpouzivanejsich pastorkoch strielala...
co sa tyka tych rozdielov medzi Shimanom a Sramom...Pred rokmi som menil sram kazetu za Shimano, pretoze Sram vtedy robila ,,hlbsie" ozubenie a teda to malo teoreticky dlhsie vydrzat. Ohladom retazi, skusal som obe znacky a nakoniec mi to cca po 15 rokoch bikovania vychadza tak, ze dnes kupujem obycajnu HG 50 lebo je najlacnejsia (relativne) a nezaznamenal som oproti takej Hg 90 nijaky valny rozdiel (okrem ceny a dizajnu).
PS: jazdené na trekovom bajku - všetko od nova (C10 + XT kazeta + LX kluky)