Asi nemas spravne spaliky, na tie mavic rafky som pouzival specialne shimano gumicky, neviem z coho boli, ale boli tvrde, dali sa zlomit. Cierne, potom este nejaka ina znacka, zelene, ale tie neboli az tak dobre. Brzdenie perfektne, akurat v cistej vode to nebrzdilo vobec Pamatam si aj z maratonu, ze vela ludi malo problem s kotucmi, lebo zjazdili dosticky (blato,piesok), tuna problem nebol. Za normalnych podmienok ten spalik vydrzal dlhe tisice km bezneho jazdenie, ale uz si presne nepamatam. Hja, to boli casy
Na oceľovom ht-čku mám stále V XTR / XT dvojprstové páčky a špalky BBB BBS-15T TRISTOP / hlina ráfy
- brzdí to ako kotúč ( samozrejme za dažda až na druhý krát )
pojazdil som na tom aj lago di garda, 35-37% klesania bez toho aby som presilil zápästia, stačí jeden prst.
samozrejme ráfik sa zahrial, že som myslel, že yebne duša, ale nestalo sa tak
Jj, brzda sila bola v pohode (sak kotuce je cele koleso ), len davkovatelnost a casto nepredvidatelnost . Niekedy to zas snad poskladam a vyskusam. Na Vckach (odkedy mi praskol ram) som nejazdil 9 rokov, tak som zvedavy
Tak ja neviem. Mal som vpredu kotúčovú hydraulickú brzdu s 203mm kotúčom a nebrzdilo to, veľmi slabo aj v porovnaní s cantilever na babkinom bicykli. Dal som bubnové brzdy aj dopredu aj dozadu a zozačiatku katastrofa ale časom sa zabehli a už sú úplne super. Po 4000km nevidno žiadne opotrebenie. Na tom bajku by som už nemenil. Preto to chcem aj na iný
Tak ja neviem. Mal som vpredu kotúčovú hydraulickú brzdu s 203mm kotúčom a nebrzdilo to, veľmi slabo aj v porovnaní s cantilever na babkinom bicykli. Dal som bubnové brzdy aj dopredu aj dozadu a zozačiatku katastrofa ale časom sa zabehli a už sú úplne super. Po 4000km nevidno žiadne opotrebenie. Na tom bajku by som už nemenil. Preto to chcem aj na iný
Som pamätnik v brake systemu aj centilever. Niečo si mal zle nastavene a ani si o tom nevedel. Neverim ze na planete zem existuje kombinacia mtb kotucovej brzdy hoci aj lankovej s 203 kotucom co brzdi slabsie ako centilever.
Brzdilo to najprv celkom dobre aj keď slabo a postupne to ďalej slablo. Brzdilo to ale veľmi slabo, tak slabo, že už mi to ani nestačilo a keď už mne nestačí brzdný účinok tak to je čo povedať. Dolu kopcom napríklad som prednou nevedel zastaviť. Ale hydraulika, čo s tým spravíš? Tak som dal bubnovú a tá mi vyhovuje.
Ide o to, že ja nechcem nastavovať, sledovať, kontrolovať a udržiavať. Ja chcem len jazdiť. A toto spĺňa len torpédo, bubnová a možno ešte valčeková brzda
Tak ja neviem. Mal som vpredu kotúčovú hydraulickú brzdu s 203mm kotúčom a nebrzdilo to,
nuz daj sem info ze aka brzda to bola... vsak hydraulika s 203 kotucom musi byt total kotva...
a s tym servisom na hydraulikach to zase nie je az taka hroza. Raz dobre nastavis a jazdis...
Po vymene platniciek zase nastavis, a zase jazdis...
Som pamätnik v brake systemu aj centilever. Niečo si mal zle nastavene a ani si o tom nevedel. Neverim ze na planete zem existuje kombinacia mtb kotucovej brzdy hoci aj lankovej s 203 kotucom co brzdi slabsie ako centilever.
Ale ano, existuje, taky hayes mechanicky, to bol masaker , to len prbrzdovalo. Musel som to upravit (paku na prasiatku)+ a dlhsie packy. Resp. v davnych dobach dost vela mechanik kotucovych stalo za prd. Vsak aj prve Hayes hydry za vela nestali.
to mi pripomenulo ako sa nedavno jeden znamy stazoval, ze ked sa mu vybil varia radar, tak nesvietil a jeho nebolo vidiet...
asi tiez chcel len jazdit a nie sa starat o nejake nabijanie svetiel este k tomu dodal odporucanie na nejake ine nabijatelne svetlo, ze to je ovela lepsie. len si nie som isty, ci by mu po vybiti vydrzalo svietit.
Lenže ja hovorím, že bubnová brzda brzdí aj keď sa o ňu nestarám a brzdí veľmi dobre a nepotrebuje údržbu, kotúčová potrebuje pozornosť aj údržbu inak proste nič. Ale každý má iné priority. Niekto sa s radosťou stara a užíva si vyšší brzdný výkon.
Co znamena starat sa? Akoze nemat zamasteny kotuc a platne? To je hadam normalne. Ked sa ti posere ten bubon niekde v albansku som zvedavy kde to poriesis. Kotuc a platne kupis aj v bangladesi asi.
Takto vyzera moja DUB oska na Truvativ Stylo karbonovych klukach. Neviem kolko maju nabehane, ale urcite cez 10k. Vola v stredovom je uz znacna. Skoda, po GXP su toto uz druhe kluky, ktore pojdu o kosa, kvoli rovnakemu problemu. Zodrata os. Existuju kluky na DUB s vymenitelnou oskou? Asi nie...
To moje vyzerajú podobne. Kupoval som ich nedávno. Boli light používané, ale krásne čierne. Teraz som ich prehadzoval na nový rám - v starom boli absolútne bez problémov a vizuálne sú podobné ako tieto, len nie je to ohlodané takto dokola, ale len tak akoby na polovici obvodu. Stred som len raz premazal, ale len kvôli akémusi cvakaniu - vazelíny bolo dosť a ako nová. Cvakanie ako som neskôr zistil spôsobuje vyťahaný prevodník. Ale jednoducho ten stred ide hladko ako nový a toto vydratie tam pozorujem aj ja. Rovnako vydraté mám aj RF Next SL aj Turbine. Vôľu tam ale nepozorujem. Divné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na oceľovom ht-čku mám stále V XTR / XT dvojprstové páčky a špalky BBB BBS-15T TRISTOP / hlina ráfy
- brzdí to ako kotúč ( samozrejme za dažda až na druhý krát
pojazdil som na tom aj lago di garda, 35-37% klesania bez toho aby som presilil zápästia, stačí jeden prst.
samozrejme ráfik sa zahrial, že som myslel, že yebne duša, ale nestalo sa tak
Izzy68: po nich som tiez pokukoval
Ide o to, že ja nechcem nastavovať, sledovať, kontrolovať a udržiavať. Ja chcem len jazdiť. A toto spĺňa len torpédo, bubnová a možno ešte valčeková brzda
nuz daj sem info ze aka brzda to bola... vsak hydraulika s 203 kotucom musi byt total kotva...
a s tym servisom na hydraulikach to zase nie je az taka hroza. Raz dobre nastavis a jazdis...
Po vymene platniciek zase nastavis, a zase jazdis...
Ale ano, existuje, taky hayes mechanicky, to bol masaker , to len prbrzdovalo. Musel som to upravit (paku na prasiatku)+ a dlhsie packy. Resp. v davnych dobach dost vela mechanik kotucovych stalo za prd. Vsak aj prve Hayes hydry za vela nestali.
asi tiez chcel len jazdit a nie sa starat o nejake nabijanie svetiel