proruska bukvica sa toho dopustila az az.. vid propagacia rezimu..
preco doteraz neboli vykonane ziadne pravne kroky ?
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/338/

1.
Preambula znie:
„Národná rada Slovenskej republiky, vedená snahou vyjadriť mimoriadnu úctu obetiam komunistického režimu, priznať im významný podiel na obnove slobody a demokracie, uložiť do pamäti národa utrpenie a obete tisícov občanov, zamedziť, aby nikdy nedošlo k pokusom o obnovu totalitných systémov v akejkoľvek podobe, a uvedomujúc si povinnosť vyrovnať sa s komunistickým totalitným režimom, sa uzniesla na tomto zákone:“.
2.
§ 1 znie:
㤠1
(1)
Režim založený na komunistickej ideológii, ktorý rozhodoval o riadení štátu a osudoch občanov v bývalom Československu od 25. februára 1948 do 17. novembra 1989, bol nemorálny, protiprávny, odsúdeniahodný a smeroval k potlačeniu základných práv a slobôd.
(2)
Komunistická strana Československa a jej odnož Komunistická strana Slovenska boli zločinnými a odsúdeniahodnými organizáciami, ktorých činnosť smerovala k potláčaniu ľudských práv a slobôd a demokratického systému. Komunistická strana Československa a Komunistická strana Slovenska sú zodpovedné za spôsob vlády v našej krajine v rokoch 1948 až 1989, a to najmä za cieľavedomé ničenie tradičných hodnôt európskej civilizácie, národných a náboženských práv, za úmyselné porušovanie ľudských práv a slobôd, za justičné zločiny vykonané v politických procesoch, za teror vykonávaný proti nositeľom iných názorov, než aké zodpovedali učeniu marxizmu-leninizmu, za devastáciu hospodárstva, za zničenie tradičných princípov vlastníckeho práva, za zneužívanie výchovy, vzdelávania, vedy a kultúry na politické a ideologické účely, ako aj za bezohľadné ničenie historických pamiatok, prírody a životného prostredia.



§ 421

(1) Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb alebo hnutie, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.



(2) Odňatím slobody na štyri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) verejne,

b) ako člen extrémistickej skupiny

c) závažnejším spôsobom konania, alebo

d) za krízovej situácie.



§ 422

(1) Kto verejne, najmä používaním zástav, odznakov, rovnošiat alebo hesiel, prejavuje sympatie k skupine alebo hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.



(2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto pri čine uvedenom v odseku 1 používa pozmenené zástavy, odznaky, rovnošaty alebo heslá, ktoré vyvolávajú zdanie pravých.
06.11.2023 - 17:18:30
01
tak opozícia sa konečne rozhýbala:
Opozícia mieni zvolať schôdzu na odvolanie Matúša Šutaja Eštoka (Hlas) hneď, ako to bude možné.
https://dennikn.sk/minuta/3663312/
06.11.2023 - 17:23:51
03
Nuda. Mali byt hlavne aktivni na socialnych sietach a ist po nich drzo a tvrdo a zosmiesnovat ich.
06.11.2023 - 17:59:00
06
Problem je, ze volici opozicie uprednostnuju slusnost a korektnost. Sam mam v tomto nazore hokej, lebo zaroven si uvedomujem, ze na Fica plati len "matovičština"...
06.11.2023 - 19:58:37
09
Skvele video od Parika, kde rozobera deepfake na nasich nedavnych volbach.
thumb_up0thumb_down
Odporucam pozriet do konca, na konci ma Patrik vzdy nejaku uvahua ta dnesna stala za to.
06.11.2023 - 21:13:43
43
Človek si myslel, že boj s našími spoluobčanmi s vysokou školou života je problém. Zrazu tu je ďalší, celosvetový a ešte väčší ... https://twitter.com/Interviewct24/status/1721600780233285992
Hovorí Karel Řehka, generálporučík Armády České republiky
06.11.2023 - 22:39:13
12
scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
06.11.2023 - 23:41:26
317
Ten citát v sivom poli je strašný, to už ani nie je spomienkový optimizmus, ale nebotyčná sprostosť :x A navyše čím viac rokov ubehlo od „starých zlatých časov“, tým rozšírenejšia ...
07.11.2023 - 00:01:42
08
Lebo útočí na prvú signálnu dvojzubcov. Takto izolovane totiž ten výrok platí. V kontexte je to samozrejme rovnaký nezmysel ako napríklad: “Socializmus na Slovensku nepoznal také slová ako - iPhone, Tesla, mobilný internet, YouTube, celoodpružené karbónové biky…tým je povedané všetko.”
07.11.2023 - 06:43:44
03
S tou teslou som si neni celkom isty ci to nepoznali
07.11.2023 - 06:51:29
019
takto si predstavuje minister Eštok "ukončenie vojny v polícii" :swear: kopírujem status z FB-obyčajná demonštrácia sily a odkaz pre nepohodlných policajtov:

NA NEPOHODLNÝCH POLICAJTOV UŽ POĽUJÚ AJ V TERÉNE
Vopred upozorňujem, že toto sa naozaj stalo (existuje aj fotodokumentácia, nakoľko sa to udialo na verejnom priestranstve, resp. na ceste v obci).
Dnes ráno v čase 06.35 hod. v obci Jabloňové na Záhorí, vzdialenej viac 30 minút jazdy autom z Bratislavy, príslušníci Policajného zboru, služobne zaradení na oddelení Západ, odboru ochrany a prevencie, útvaru ochrannej služby a prevencie (ÚOSP) Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) so zapnutými majákmi zablokovali cestou do práce zástupcu riaditeľa odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii ÚOSP ÚIS, ktorý sa presúval služobným motorovým vozidlom do práce. Pre kontext je dôležité uviesť, že tento policajt má tiež priznanú ochranu oznamovateľa závažnej protispoločenskej činnosti.
Prítomní na mieste bol okamžite vyšetrovateľ spolu s operatívnym pracovníkom, ktorí "zhodou okolností" obaja pracujú na neslávne známom vyšetrovacom spise bývalého tímu Oblúk, v rámci ktorého boli nezákonným spôsobom nasadené odposluchy voči vyšetrovateľom NAKA s požehnaním prokurátora KP Bratislava. A čuduj sa svete, na mieste bol akoby zázrakom okamžite prítomný aj samotný prokurátor KP Bratislava JUDr. Chylo.
Prítomní páni oznámili zástupcovi riaditeľa, že začínajú trestné stíhanie pre neoprávnené používanie motorového vozidla, nakoľko sa jedná o služobné motorové vozidlo MV SR a na jazdu s ním vraj nemá súhlas nadriadeného.
Toto nie je vtip. Vyšetrovateľ a operatívny pracovník ÚIS spolu s prokurátorom KP Bratislava JUDr. Chylom osobne zastavujú motorové vozidlo na ceste, aby promptne riešili podozrenie z toho, že vodič nemá povolenie na používanie tohto motorového vozidla. Zdá sa Vám to smiešne? Zúčastneným osobám na mieste "činu" pravdepodobne nie, keďže títo páni, vrátane prokurátora, evidentne našli svoje uplatnenie v odchytávaní “nebezpečných” vodičov motorových vozidiel priamo v teréne, čo je činnosť, pri ktorej dozaista nepotrebuju uplatňovať zákon v takej precíznej miere, ako pri vykonávaní vyšetrovania a dozoru v trestných konaniach vedených napríklad voči vyšetrovateľom a operatívcom NAKA.
V normálnej spoločnosti by možno stačilo počkať na zástupcu riaditeľa na pracovisku (tak ako v roku 2021 prišli na pracovisko po vyšetrovateľov NAKA), kde by jeho nadriadený vec vyriešil "obratom ruky", no to by evidentne vyšetrovateľ aj s prokurátorom prišli o možnosť byť o pol siedmej ráno, v deviatich stupňoch Celzia schovaní za kríkom a čakať na príležitosť kým budú môcť "zajať" a imobilizovať nebezpečného zločinca, ktorý, ak niekoho práve nezabil pri dílovaní drog, tak iste dlhodobo korumpoval vysokých funkcionárov v najvyšších štátnych funkciách, čím tejto republike spôsobil miliónové škody.
Alebo je tu ešte druhá možnosť, že zúčastneným pánom išlo iba o demonštráciu sily a bezbrehé poníženie policajného dôstojníka po viac ako 23 rokoch služby pred jeho okolím tak, ako sa to deje aj iným ostatné dva týždne. Po dnešku je jasné, že na nepohodlných policajtov sa poľuje už aj v teréne s dôrazom na čo najväčšiu demonštráciu sily. Nabudúce možno príde aj vrtuľník, vodné delo, drony, kone a bojové slony - pokiaľ teda nebudú tieto sily a prostriedky práve vyťažené v boji proti nula nelegálnym migrantom.
Tak toto asi bude to avizované “ukončenie vojny v polícii” …

https://www.facebook.com/peter.kubina/posts/pfbid02U6tg8YnZTGqgrvyDxbXtt7exqrU4PHiv8v9cwoYa7LRAQiGQq22SaiaNHQaWEu5Fl
07.11.2023 - 06:57:41
02
Dudo napísal:
Problem je, ze volici opozicie uprednostnuju slusnost a korektnost. Sam mam v tomto nazore hokej, lebo zaroven si uvedomujem, ze na Fica plati len "matovičština"...

Žiaľ áno - na Slovensku len "maťkovčina"
07.11.2023 - 06:58:10
00
aj toto je zaujímavé,tu na SK je možné všetko:
https://www.aktuality.sk/clanok/15KoPBP/vysetrovanie-curillovcov-dva-roky-viedol-zaujaty-vysetrovatel-policajnej-inspekcie-z-pripadu-ho-vylucili/
07.11.2023 - 08:05:08
00
Dudo napísal:
Problem je, ze volici opozicie uprednostnuju slusnost a korektnost. Sam mam v tomto nazore hokej, lebo zaroven si uvedomujem, ze na Fica plati len "matovičština"...

Súhlas. Ale nenazývala by som to problémom, ale skôr obmedzením, alebo nevýhodou. Chce to IMHO skôr inú stratégiu komunikáciu, ako sa znížiť na úroveň komunikácie krčmy "piatej cenovej skupiny".
07.11.2023 - 08:48:46
00
Teraz dostanú Ficovi pusipajtáši v silových zložkách vysoké funkcie.

Počítajme s tým, že začnú vykonštruované procesy, orbanizácia krajiny prejde až do nejakého klonu fašizmu. Počítam, že zavrú ľudí ako Lipšic, vyšetrovateľov smerákov obvinia zo zosnovania "zločineckej skupiny", nečudoval by som sa, keby mali pripravené zoznamy nepohodlných.

MŽP zničí prírodu z podobných pohnútok, ako keď nejakých psychopat zavraždí svoje dieťa, lebo tým chce trápiť svoju ex. Ochranári, aktivisti, budú vylúčení zo spolupráce, odrežú ich od zdrojov, aby toto jadro občianskej spoločnosti čo najviac oslabili, rozbijú systém ochrany prírody a napáchajú nepredstaviteľné škody.
07.11.2023 - 09:08:59
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up