Kategórie
Bike-tech
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 049 €
-13%
MOC 1 539 €
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 699 €
MOC 869 €
savings Marin Wildcat Trail 3 WFG 27.5 dámsky bicykel, čierna/šedá/strieborná
499 €
savings
MOC 749 €
Akcia -14% Rock Machine Catherine CRB 20-29 dámsky bicykel, modrá/ružová/strieborná
1 429 €
-14%
MOC 1 669 €
-20% RockShox Rudy Ultimate Race Day 2 28" odpružená vidlica, 30 mm, gloss black
809 €
-20%
MOC 1 009 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 40 mm, offset 45 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 30 mm, offset 51 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
savings SR SUNTOUR NEX-DS HLO 700C 63 TS odpružená vidlica, 63 mm
59,90 €
savings
MOC 89 €
-20% RockShox Rudy Ultimate RaceDay2 28" odpružená vidlica, 30 mm, offset 45 mm, electric red
809 €
-20%
MOC 1 009 €
FORCE Basic C5.6 28" - 1 1/8" A odpružená vidlica čierna matná, 50 mm
59,99 €
MOC 67,99 €
savings RockShox Rudy Ultimate Race Day A1 28"odpružená vidlica, 30 mm
434 €
savings
MOC 1 019 €
savings RockShox Paragon Gold TK A1 Solo Air Disc 28" odpružená vidlica, 65 mm
221 €
savings
MOC 325 €
V Trenčíne vyrastie jeden z najväčších pumptrackov na Slovensku. Okruhy budú pre skúsených aj deti Mnohé obce v okrese Trenčín už podobnú dráhu majú.
Výstavbu pumptracku ocenilo najmä občianske združenie Divo traily, ktorého členovia stoja i za cyklistickými trailmi v lesoparku Brezina.
„Osobne i ako občianske združenie a cyklistická komunita si myslím, že tento projekt je úžasná vec. Mnoho obcí v okolí Trenčína majú postavený pumptrack, či už to je Drietoma, Bošáca, Trenčianska Turná, alebo Selec. V krajskom meste to stále chýbalo. Dráha v Trenčíne bude mať celoslovenský význam, keďže to bude jeden z najväčších pumptrackov v krajine,“ priblížil Adam Babjak, predseda OZ Divo traily.
Podobné dráhy v Trenčianskom kraji majú podľa neho len miestny význam, nemôžu sa na nich organizovať majstrovstvá, ani kvalifikácie.
„Nemajú nutnú dĺžku a náročnosť. Tento pumptrack je navrhnutý na usporiadanie slovenského pohára, alebo majstrovstiev. Bude spĺňať parametre, ktoré schválila medzinárodná cyklistická asociácia,“ vysvetlil.
Ako ďalej povedal, túto dráhu neplánujú využívať komerčne, určite však plánujú na nej organizovať rôzne aktivity a podujatia.
„Či už to budú tréningy pre deti, alebo či sa s mestom dohodneme na tom, že tam usporiadame nejaký závod pre deti s tým, že výťažok z neho by sa použil na nejakú dobročinnú vec, alebo výstavbu trailov na Brezine. Nemáme v pláne sa na tom obohacovať,“ podotkol Babjak.
Zároveň si myslí, že tento cyklistický areál do Trenčína priláka i cezpoľných cyklistov.
„Turistika za pumptrackmi je veľmi populárna. Sami ju praktizujeme,“ dodal.
Babjak taktiež poukázal na to, že dráha pod Juhom môže byť vhodným priestorom na zdokonalenie sa v jazdení na trailoch, ako sú napríklad na Brezine.
„Je veľmi ťažké ísť rovno do hory a skúšať tam jazdenie v lese, kde neviete, čo vás čaká. Na asfaltovom pumptracku si ľudia môžu vyskúšať všetky tieto vlny. Ľudia si tu môžu zdokonaliť napríklad jazdenie klopenými zákrutami,“ povedal.
Pumptrack však nie je dráha vhodná iba pre cyklistov.
„Využiť ju môžu skateboardisti, kolobežkári, videl som na podobných trasách jazdiť i ľudí na kolieskových korčuliach. Dráha bude určená pre celú verejnosť. Bude však nutné, aby sa ľudia medzi sebou tolerovali. Dúfam, že tam ľudia nebudú jazdiť bez heliem, že sa nestane nejaký úraz,“ uzavrel Babjak.
p.s. už nie mtb ale gravel.
Obyvateľov a návštevníkov lokality prosíme, aby sa v uvedenom termíne nezdržiavali v okolí. Na bezpečnosť budú dohliadať príslušníci Mestskej polície Dubnica nad Váhom. Ďakujeme za porozumenie.“
most v Ilave smerom na Pruske sa da prejst, alebo je nezjazdny?
nesiel niekto z Tr.Teplic do Motesic - v akom stave je to od Machnaca smerom na Motesice? je to tam bike friendly?
Musíš cez kruhac pri Lidli.
most v ilave ma mrzi, najradsej som chodieval okolo jazier - tak teraz zase na Bolesov - Pruske - tam snad uz aspon cestu dorobili ci?
ale najviac som zvedavy kedy budu hotove mosty pri Dalitranse
https://trencin.standard.sk/495268/dva-tankodromy-v-trencine-su-uz-minulostou-kolko-stala-ich-rekonstrukcia
Išiel som tade štvrtok už po tme takže som o tom vôbec nevedel ale značky na mňa "svietili" už dosť popredu. A nebol ani problém po tom prejsť na cestnom bicykli. stačí spomaliť.
Pozooor, mimozemštania !