Ivan Korčok
2 h ·
HOSŤOM NA ÚRADE VLÁDY JE VLÁDA A NIE MÉDIÁ
Dobré ráno, vláda určila, že v štáte je ďalší nepriateľ.
Po mimovládnych organizáciách sú nimi TV Markíza, Denník N, SME a Aktuality.sk. Bude preverená ich akreditácia a dovtedy majú zákaz vstupu na Úrad vlády Slovenskej republiky.
Popri adrenalínovom preberaní moci je evidentné, že v repertoári vládnej koalície sú aj takéto systémové opatrenia, ktoré zodpovedajú dosiaľ hlavnému odkazu do spoločnosti: „teraz sme tu my“.
Vnímam to ako ďalší príspevok k deklarovanému ukľudneniu v spoločnosti, ktoré, ako vidíme, trvalo po voľbách cca 24 hodín. Len pripomínam, že sme tu aj MY a MY máme nárok, v súlade so zákonom, aby sa médiá pýtali vlády to, čo uznajú za vhodné.
Ozaj, a #HLAS považuje označené médiá tiež za nepriateľské?
neviem čo plánuje vláda, ale naša firma má tradične celkom dobré vzťahy s budúcou vládou a od januára príspevok do DDS zvyšujú ... takže niekto niečo v pozadí vie a teda ja sa 3. pilieru nebojím
Ale vsak ked chce Smer vojnu, nech ju ma. Nech tie nepriatelske media kompletne ignoruju kazdu jednu tlacovku vlady alebo vladnej strany. Nech o nich nic nepisu, nech ich nepozyvaju do debat. Nech daju priestor vyhradne opozicii (a ta nech sa konecne tiez zmobilizuje) a konstruktivnej kritike.
Len nie každý má toľko peňazí, že si môžete dovoliť sporiť 3 pilieroch. V momente, keď sa siahne a znehodnotí 2. a 3. pilier, čo potom?
Nezabúdať, že Fico je hrdý na slovákov, že dokážu vyžiť z 300€.
Ešte sa píše niečo aj o tom, v sekcií doprava, že na 1 lístok by si mal vedieť prejsť celé Slovensko. To šípim obrovský prúser, keďže železnice sú štátne a autobusová doprava patrí samospráve... Zrejme samospráva príde o ďalšie peniaze.
akože nie každý má toľko peňazí? 1. a 2. pilier sú totožné peniaze... len namiesto toho aby celé končili v 1. pilieri sa delia medzi prvý a druhý.... takže reálne musíš mať peniaze len na tretí.... a tretí pilier sa neoplatí ak ti tam neprispieva zamestnávateľ.. to už je lepšie si to čo by si dával do 3tieho piliera radšej investovať po vlastnej oske
Za zlý technický stav vodnej elektrárne Gabčíkovo je spoluzodpovedná druhá aj tretia vláda Roberta Fica. Ten elektráreň zoštátnil pred deviatimi rokmi s tvrdením, že taliansky akcionár neinvestoval do turbín. Tie nie sú vymenené ani opravené doteraz.
akože nie každý má toľko peňazí? 1. a 2. pilier sú totožné peniaze... len namiesto toho aby celé končili v 1. pilieri sa delia medzi prvý a druhý.... takže reálne musíš mať peniaze len na tretí.... a tretí pilier sa neoplatí ak ti tam neprispieva zamestnávateľ.. to už je lepšie si to čo by si dával do 3tieho piliera radšej investovať po vlastnej oske
Len s tým rozdielom, že peniaze v 2. piliery je možné dediť a sú to súkromné peniaze. Teda za normálneho stavu po X rokoch sporenia by som tam mal mať slušnú sumu, ktorá mi bude vyplácaná bez ohľadu na to, ako bude vyzerať 1. pilier. V 1. piliery sa musím spoliehať na to, že štát mi vyplatí dôchodok (odvádzaš peniaze 40+ rokov) a modlíš sa za dôchodok, aby boli peniaze.
Kedysi išlo do 2. piliera 9%, Fico to okresal v 2012 na 4%. Sa ti tam oplatilo sporiť. Ak budeme realisti, koľkým ľuďom dobrovoľne prispieva zamestnávateľ do 2. piliera? Veľa ľuďom nie. Že vraj v roku 2026 by to malo nárast na 6%. Samozrejme, vláda to môže osekať na menšej %, môže prikázať, že dostaneš z dlhodobého hľadiska nevýhodný fond, napríklad len garantovaný dlhopisový. Z hľadiska aspoň 25+ rokov sporenia je to pre teba nevýhodné. Atď.
Kazdy si moze dovolit sporit v druhom pilieri. A v tretom tiez.
Moj predchadzajuci zamestnavatel ponukal tiez ako benefit peniaze - prejest cez nejake listky, alebo si setrit v tretom pilieri. Ale musel som dat aj ja. Tak si setrim.
A kedze mozem aj prehadzovat medzi indexom a dlhopisom, tak to v dobrych casoch rastie a v zlych neklesa.
Samozrejme, mohol som tie peniaze prejest. Mal by som skusenosti z lepsich hotelov a par kil navyse. Alebo budem mat nejake peniazky na dochodok - ak mi ich tito ***** nezoberu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2 h ·
HOSŤOM NA ÚRADE VLÁDY JE VLÁDA A NIE MÉDIÁ
Dobré ráno, vláda určila, že v štáte je ďalší nepriateľ.
Po mimovládnych organizáciách sú nimi TV Markíza, Denník N, SME a Aktuality.sk. Bude preverená ich akreditácia a dovtedy majú zákaz vstupu na Úrad vlády Slovenskej republiky.
Popri adrenalínovom preberaní moci je evidentné, že v repertoári vládnej koalície sú aj takéto systémové opatrenia, ktoré zodpovedajú dosiaľ hlavnému odkazu do spoločnosti: „teraz sme tu my“.
Vnímam to ako ďalší príspevok k deklarovanému ukľudneniu v spoločnosti, ktoré, ako vidíme, trvalo po voľbách cca 24 hodín. Len pripomínam, že sme tu aj MY a MY máme nárok, v súlade so zákonom, aby sa médiá pýtali vlády to, čo uznajú za vhodné.
Ozaj, a #HLAS považuje označené médiá tiež za nepriateľské?
"Firma"
https://dennikn.sk/minuta/3677821/
Nezabúdať, že Fico je hrdý na slovákov, že dokážu vyžiť z 300€.
Ešte sa píše niečo aj o tom, v sekcií doprava, že na 1 lístok by si mal vedieť prejsť celé Slovensko. To šípim obrovský prúser, keďže železnice sú štátne a autobusová doprava patrí samospráve... Zrejme samospráva príde o ďalšie peniaze.
https://dennikn.sk/minuta/3677821/
Či dostal noty, či nedostal, to je jedno. To , že to prehnal, to je jasné.
ALE TO , že sa ospravedlnil, to mi je veľmi divnô.
Edit, komentáre som nečítal, takže jasné, nová politická kultúra.
Ako by povedal Prochazka, chalani...
A co na to predseda Slovenska?
a smeracke kurwy pokracuju
https://www.aktuality.sk/clanok/c2d5fld/sest-clenov-sudnej-rady-navrhlo-odvolat-jej-predsedu-jana-mazaka/
Ako by povedal Prochazka, chalani...
A co na to predseda Slovenska?
Týmto by som povedal že sme dospeli do štádia, kedy rozhodnúť ktorý z bratov je menej fit je už skutočný problém
ALE TO , že sa ospravedlnil, to mi je veľmi divnô.
Edit, komentáre som nečítal, takže jasné, nová politická kultúra.
Do frasa.
To si naozaj myslíte že tieto divadielka nie sú vopred dohodnuté ?
Len s tým rozdielom, že peniaze v 2. piliery je možné dediť a sú to súkromné peniaze. Teda za normálneho stavu po X rokoch sporenia by som tam mal mať slušnú sumu, ktorá mi bude vyplácaná bez ohľadu na to, ako bude vyzerať 1. pilier. V 1. piliery sa musím spoliehať na to, že štát mi vyplatí dôchodok (odvádzaš peniaze 40+ rokov) a modlíš sa za dôchodok, aby boli peniaze.
Kedysi išlo do 2. piliera 9%, Fico to okresal v 2012 na 4%. Sa ti tam oplatilo sporiť. Ak budeme realisti, koľkým ľuďom dobrovoľne prispieva zamestnávateľ do 2. piliera? Veľa ľuďom nie. Že vraj v roku 2026 by to malo nárast na 6%. Samozrejme, vláda to môže osekať na menšej %, môže prikázať, že dostaneš z dlhodobého hľadiska nevýhodný fond, napríklad len garantovaný dlhopisový. Z hľadiska aspoň 25+ rokov sporenia je to pre teba nevýhodné. Atď.
Moj predchadzajuci zamestnavatel ponukal tiez ako benefit peniaze - prejest cez nejake listky, alebo si setrit v tretom pilieri. Ale musel som dat aj ja. Tak si setrim.
A kedze mozem aj prehadzovat medzi indexom a dlhopisom, tak to v dobrych casoch rastie a v zlych neklesa.
Samozrejme, mohol som tie peniaze prejest. Mal by som skusenosti z lepsich hotelov a par kil navyse. Alebo budem mat nejake peniazky na dochodok - ak mi ich tito ***** nezoberu.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
s nadpisom asi suhlasime