Ahojte, iba dávame do pozornosti, že budúcu Sobotu(5.8.), bude na nevyhnutný čas uzavretá cyklotrasa v úseku Nemšová-Horné Srnie. Ospravedlňujeme sa, veríme, že to pochopíte
V Trenčíne vyrastie jeden z najväčších pumptrackov na Slovensku. Okruhy budú pre skúsených aj deti Mnohé obce v okrese Trenčín už podobnú dráhu majú.
Výstavbu pumptracku ocenilo najmä občianske združenie Divo traily, ktorého členovia stoja i za cyklistickými trailmi v lesoparku Brezina.
„Osobne i ako občianske združenie a cyklistická komunita si myslím, že tento projekt je úžasná vec. Mnoho obcí v okolí Trenčína majú postavený pumptrack, či už to je Drietoma, Bošáca, Trenčianska Turná, alebo Selec. V krajskom meste to stále chýbalo. Dráha v Trenčíne bude mať celoslovenský význam, keďže to bude jeden z najväčších pumptrackov v krajine,“ priblížil Adam Babjak, predseda OZ Divo traily.
Podobné dráhy v Trenčianskom kraji majú podľa neho len miestny význam, nemôžu sa na nich organizovať majstrovstvá, ani kvalifikácie.
„Nemajú nutnú dĺžku a náročnosť. Tento pumptrack je navrhnutý na usporiadanie slovenského pohára, alebo majstrovstiev. Bude spĺňať parametre, ktoré schválila medzinárodná cyklistická asociácia,“ vysvetlil.
Ako ďalej povedal, túto dráhu neplánujú využívať komerčne, určite však plánujú na nej organizovať rôzne aktivity a podujatia.
„Či už to budú tréningy pre deti, alebo či sa s mestom dohodneme na tom, že tam usporiadame nejaký závod pre deti s tým, že výťažok z neho by sa použil na nejakú dobročinnú vec, alebo výstavbu trailov na Brezine. Nemáme v pláne sa na tom obohacovať,“ podotkol Babjak.
Zároveň si myslí, že tento cyklistický areál do Trenčína priláka i cezpoľných cyklistov.
„Turistika za pumptrackmi je veľmi populárna. Sami ju praktizujeme,“ dodal.
Babjak taktiež poukázal na to, že dráha pod Juhom môže byť vhodným priestorom na zdokonalenie sa v jazdení na trailoch, ako sú napríklad na Brezine.
„Je veľmi ťažké ísť rovno do hory a skúšať tam jazdenie v lese, kde neviete, čo vás čaká. Na asfaltovom pumptracku si ľudia môžu vyskúšať všetky tieto vlny. Ľudia si tu môžu zdokonaliť napríklad jazdenie klopenými zákrutami,“ povedal.
Pumptrack však nie je dráha vhodná iba pre cyklistov.
„Využiť ju môžu skateboardisti, kolobežkári, videl som na podobných trasách jazdiť i ľudí na kolieskových korčuliach. Dráha bude určená pre celú verejnosť. Bude však nutné, aby sa ľudia medzi sebou tolerovali. Dúfam, že tam ľudia nebudú jazdiť bez heliem, že sa nestane nejaký úraz,“ uzavrel Babjak.
"Mesto Dubnica nad Váhom informuje obyvateľov o plánovanom odlove diviakov, ktorý sa uskutoční v sobotu 18. novembra v území nad Kalváriou a príslušnou záhradkárskou oblasťou po Chobot. Odlov premnoženej diviačej zveri budú poľovníci vykonávať v čase od 9.00 h do 11.00 h, pričom verejnosti prístup do uvedenej oblasti v tomto čase nebude umožnený.
Obyvateľov a návštevníkov lokality prosíme, aby sa v uvedenom termíne nezdržiavali v okolí. Na bezpečnosť budú dohliadať príslušníci Mestskej polície Dubnica nad Váhom. Ďakujeme za porozumenie.“
Gusto0 Ak si maknes, tak pojdes v kolone rovnakou rychlostou ako auta. Su tam uz len dva relativne kratke useky. Na obrazku oznacene cervenou. Myslim, ze uz je to celkom bezpecne ak pojdes od Teplic.
diki - hej od teplic, v lete som to jazdil spolu s autami ako pises na konci kolony, tak to som celkom rad. vody naliatej vsade, idem na asfalt, tak reku co sa pomenilo.
most v ilave ma mrzi, najradsej som chodieval okolo jazier - tak teraz zase na Bolesov - Pruske - tam snad uz aspon cestu dorobili ci?
ale najviac som zvedavy kedy budu hotove mosty pri Dalitranse - tam nebol niekto nahodou? deje sa tam nieco?
Áno je to kvôli tomu, práve je to dobré riešenie ako rozbiť asfalt.
Išiel som tade štvrtok už po tme takže som o tom vôbec nevedel ale značky na mňa "svietili" už dosť popredu. A nebol ani problém po tom prejsť na cestnom bicykli. stačí spomaliť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V Trenčíne vyrastie jeden z najväčších pumptrackov na Slovensku. Okruhy budú pre skúsených aj deti Mnohé obce v okrese Trenčín už podobnú dráhu majú.
Výstavbu pumptracku ocenilo najmä občianske združenie Divo traily, ktorého členovia stoja i za cyklistickými trailmi v lesoparku Brezina.
„Osobne i ako občianske združenie a cyklistická komunita si myslím, že tento projekt je úžasná vec. Mnoho obcí v okolí Trenčína majú postavený pumptrack, či už to je Drietoma, Bošáca, Trenčianska Turná, alebo Selec. V krajskom meste to stále chýbalo. Dráha v Trenčíne bude mať celoslovenský význam, keďže to bude jeden z najväčších pumptrackov v krajine,“ priblížil Adam Babjak, predseda OZ Divo traily.
Podobné dráhy v Trenčianskom kraji majú podľa neho len miestny význam, nemôžu sa na nich organizovať majstrovstvá, ani kvalifikácie.
„Nemajú nutnú dĺžku a náročnosť. Tento pumptrack je navrhnutý na usporiadanie slovenského pohára, alebo majstrovstiev. Bude spĺňať parametre, ktoré schválila medzinárodná cyklistická asociácia,“ vysvetlil.
Ako ďalej povedal, túto dráhu neplánujú využívať komerčne, určite však plánujú na nej organizovať rôzne aktivity a podujatia.
„Či už to budú tréningy pre deti, alebo či sa s mestom dohodneme na tom, že tam usporiadame nejaký závod pre deti s tým, že výťažok z neho by sa použil na nejakú dobročinnú vec, alebo výstavbu trailov na Brezine. Nemáme v pláne sa na tom obohacovať,“ podotkol Babjak.
Zároveň si myslí, že tento cyklistický areál do Trenčína priláka i cezpoľných cyklistov.
„Turistika za pumptrackmi je veľmi populárna. Sami ju praktizujeme,“ dodal.
Babjak taktiež poukázal na to, že dráha pod Juhom môže byť vhodným priestorom na zdokonalenie sa v jazdení na trailoch, ako sú napríklad na Brezine.
„Je veľmi ťažké ísť rovno do hory a skúšať tam jazdenie v lese, kde neviete, čo vás čaká. Na asfaltovom pumptracku si ľudia môžu vyskúšať všetky tieto vlny. Ľudia si tu môžu zdokonaliť napríklad jazdenie klopenými zákrutami,“ povedal.
Pumptrack však nie je dráha vhodná iba pre cyklistov.
„Využiť ju môžu skateboardisti, kolobežkári, videl som na podobných trasách jazdiť i ľudí na kolieskových korčuliach. Dráha bude určená pre celú verejnosť. Bude však nutné, aby sa ľudia medzi sebou tolerovali. Dúfam, že tam ľudia nebudú jazdiť bez heliem, že sa nestane nejaký úraz,“ uzavrel Babjak.
p.s. už nie mtb ale gravel.
Obyvateľov a návštevníkov lokality prosíme, aby sa v uvedenom termíne nezdržiavali v okolí. Na bezpečnosť budú dohliadať príslušníci Mestskej polície Dubnica nad Váhom. Ďakujeme za porozumenie.“
most v Ilave smerom na Pruske sa da prejst, alebo je nezjazdny?
nesiel niekto z Tr.Teplic do Motesic - v akom stave je to od Machnaca smerom na Motesice? je to tam bike friendly?
Musíš cez kruhac pri Lidli.
most v ilave ma mrzi, najradsej som chodieval okolo jazier - tak teraz zase na Bolesov - Pruske - tam snad uz aspon cestu dorobili ci?
ale najviac som zvedavy kedy budu hotove mosty pri Dalitranse
https://trencin.standard.sk/495268/dva-tankodromy-v-trencine-su-uz-minulostou-kolko-stala-ich-rekonstrukcia
Išiel som tade štvrtok už po tme takže som o tom vôbec nevedel ale značky na mňa "svietili" už dosť popredu. A nebol ani problém po tom prejsť na cestnom bicykli. stačí spomaliť.
Pozooor, mimozemštania !